Mi várható a sminkben 2023-ban? Smink-maximalizmus!
Címlap / Szépség-Egészség / Mi várható a sminkben 2023-ban? Smink-maximalizmus!

Mi várható a sminkben 2023-ban? Smink-maximalizmus!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Az elmúlt évek nem igazán kedveztek a sminkelésnek. A covid-19 járvány következtében a nők is inkább otthon dolgoztak, elmaradtak a közösségi események, és ha mégis kiléptek az utcára, akkor is maszkban tették. Érthetően ilyen körülmények között nem a smink volt a legfontosabb. Visszafogott, minimalista irányzatok uralkodtak. Ám ahogy enyhültek a megszorítások, úgy tért vissza az élet. Sőt, nem csak egyszerűen visszatért, hanem elementáris erővel robban be, helyenként már-már túlzóan is így mutatva ki az újra megtalált életörömöt.  

Színek, csillogás, fény! És még több szín, még több csillogás, még több fény!

A szobaszínű home office után a nők újra látszani szeretnének: élettel telinek, ragyogónak, egészségesnek és természetesen szexinek. És ennek hatására megjelent a sminkelésben az erős pirosítás.

Eddig is használtunk enyhe pirosítást, hiszen különösen jól kiemeli az arc vonásait, azonban 2023-ban másról fog szólni az erős pirosítás – az életet, az érzelmeket és a szenvedélyt fejezi ki, így ha valaki pirosat használ a sminkjében, azt üzeni: hurrá, élek, és egészséges, vonzó, minden szempontból nyitott és energikus nő vagyok. Nem csupán a járomcsont környékén, hanem bárhol az arcon megjelenhetnek a piros árnyalatai: az ajkaktól a szemhéjig, sőt akár a szem körül is.2023 a színekről fog szólni. Az erős pasztelltől a neon szivárványig bármi lehet. Azt írtam a címben, hogy 2023 a smink-maximalizmus éve lesz, és hogy ez mennyire így van, mi sem mutatja majd jobban, hogy színessé válhatnak az arcok. Nem csupán 1-2 visszafogott szín jelenhet meg, hanem sok.

Egy másik érdekes trend a drágakő hatás, ami erősödni látszik 2023-ban. A csillogás egyedülálló egyéniségérzetet testesít meg, és a tökéletes eszköz arra, hogy feldobja a nő megjelenését és így kitűnjőn bármilyen környezetben. Nem csoda, hogy a covid okozta home office-ból előbújó nők számára a csillogás a sminkjük elengedhetetlen része lesz 2023-ban. És ez nem csak azt jelenti, hogy csillámporos szemhéjfestéket használnak, hanem konkrétan köveket ragasztanak a sminkbe. Akár sokat is! Használható tetszés szerint – a szem körül, díszített szeplőkként vagy kontúrozáshoz.Végül, de nem utolsó sorban említsük meg az ajkakat is, mint a szemek mellett a legfontosabb területét a sminkelésnek. 2023-ban várhatóan visszatér a Y2K sílus, ami a gyönyőrű és dús szupermodell-ajkakról fog szólni. A színekben a mély vöröstől a bronz barnáig bármi lehet, a hangsúly itt is a csillogáson lesz majd.

Nos, úgy tűnik egy igazán izgalmas, kreatív és színes év vár a sminkelés szerelmeseire, és ránk sminkesekre is. És alakuljon bárhogy is, az már biztosan látszik, hogy a nő örök!

Kovács Gabriella sminkmester
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1150 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x