Segíthet a szülésben a kismama-torna
Címlap / Szépség-Egészség / Segíthet a szülésben a kismama-torna

Segíthet a szülésben a kismama-torna

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Évtizedekkel ezelőtt még kevesebb figyelmet kapott a várandósok fizikai felkészítése a szülésre, ma már szerencsére sok mozgásforma közül választhatnak a kismamák. De miért fontos, hogy rendszeresen mozogjunk áldott állapotban is?  

„A várandósság nem betegség, azonban egy különleges állapot, amely nagymértékben igénybe veszi a női testet és a lelket is. A kismamák olyan érzéssekkel találkoznak, amelyekkel korábban nem és ezeket meg kell tanulniuk kezelni” – kezdi Jeges Jutka, négygyermekes édesanya, aki huszonöt éve tart dinamikus kismama-tornát és már több mint tízezer várandósságot kísért végig. – „A rendszeres mozgás hozzájárul ahhoz, hogy a kismama testileg és lelkileg is felkészüljön a szülésre, sőt konkrétan segíthet is a szülés könnyebbé tételében.”

Vannak nők, akik a korábban végzett sportot folytatják várandósan is, sokan azonban kifejezetten erre az időszakra kialakított tornát, jógát vagy hasonló mozgásformát választanak. A speciálisan kismamáknak kifejlesztett mozgássorok segítenek abban, hogy a nők tudatosabban éljék meg a várandósságot, enyhítsék annak nehézségeit – mint például a hátfájás –, lazítsák az izmokat, javítsák a keringést és kézben tudják tartani a súlygyarapodást.


„Az én tornáimon intenzív mozgással tartják meg erőnlétüket a kismamák, de legalább ennyire fontos a lelki támogatás. Különösen az első gyermeknél, a támogató közösség, a tabuk nélküli beszélgetések, a kérdésekre és kételyekre kapott válaszok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hölgyek magabiztosan készüljenek a gyermekáldásra” – mondja az Inspiráló Nők Díjjal is jutalmazott Jeges Jutka. – „A magabiztosság, a félelmekkel való szembenézés és a fizikai erőnlét pedig óriási segítséget jelenthet a szülőszobán és a gyermekágyas időszakban.”

„Három várandósságom alatt jártam Jutkához kismama-tornára” – meséli Kiss Gabriella –, „és ezek az órák nemcsak abban segítettek, hogy jól viseljem a terhességet, hanem alkalmat adtak arra is, hogy csak magammal és a babával foglalkozzak. Igazi felüdülés volt: egy olyan program, amihez ragaszkodtam, ami feltöltött energiával. A szüléskor pedig abban segített, hogy amikor az utolsó energia-morzsákat is össze kellett szednem, és azt hittem, már nincs bennem több, akkor volt még honnan erőt venni. Biztos vagyok benne, hogy az adott erőt a végén, hogy rendszeresen mozogtam a várandósság alatt.”

További információ: https://jegesjutkatorna.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/jegesjutka
Instagram: https://www.instagram.com/jeges_jutka_kismamatorna/
  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 935 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x