Homeopátiával a sérülések, leégés, napszúrás, rovarcsípés...
Címlap / Szépség-Egészség / Homeopátiával a sérülések, leégés, napszúrás, rovarcsípés ellen

Homeopátiával a sérülések, leégés, napszúrás, rovarcsípés ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

A nyáron sokakat érintő probléma lehet a balesetek, sérülések, leégés, napszúrás, rovarcsípések következményeinek enyhítése. A homeopátia segíthet ezekben az esetekben is.  

A nyáron sokakat érintő probléma lehet a balesetek, sérülések, leégés, napszúrás, rovarcsípések következményeinek enyhítése. A homeopátia segíthet ezekben az esetekben is.Németországi tapasztalatok alapján készítettünk egy összeállítást, amelyet akkor is jól lehet hasznosítani, ha az ott használt homeopátiás gyógyszerek maradéktalanul ma még nem elérhetők Magyarországon. Többek között nem beszerezhetők a tinktúrák, így azok hígítása sem készíthető el. Számítani lehet azonban a szakemberek leleményességére.

A német szakemberek azt ajánlják a homeopátiás módszereket alkalmazóknak: amellett, hogy rendelkezünk homeopátiás elsősegélynyújtó szerekkel, tanácsos arra is figyelni, hogy balesetek esetére legyen nálunk elegendő és megfelelő kötözőszer is. Mindenképpen tartsunk otthon arnika és körömvirág tinktúrát. A higított arnika tinktúra alkalmazható a tompa/*** sebek borogatásához, a higított körömvirág tinktúra pedig a nyílt sebek tisztításához és borogatásához. A körömvirág balzsam kitűnően alkalmazható gyógybalzsamként is. Ezek nem homeopátiás, hanem allopátiás szerek, hatóanyag tartalommal. 

Arnika


Az arnika az egyik legfontosabb bőr-és sebgyógyító növény. A borogatás formájában történő alkalmazása nemcsak az európai népgyógyászatban ismert, hanem a perui indiánok körében is. Különösen azokban az esetekben használják, amikor esés, rándulás, zúzódás okozta a sérülést. Az arnika alkalmazása nem javasolt nyílt sebeknél, és mivel bizonyos embereknél allergiát is okozhat, szigorúan higított formában kell felhasználni. A borogatásoknál figyelni kell arra, hogy a kötés folyamatosan nedves legyen, tehát azt rendszeresen ellenőrizni és frissíteni kell. Homeopátiás szerként jól használható nyílt sebeknél is, ahol a szövetek sérültek: nagyfelületű vérömlenyeknél, vérzéseknél, nyílt sebeknél, operáció után, valamint fogászati kezeléseknél.

Hypericum perforatum – orbáncfű


Az orbáncfű régóta olyan megbetegedések és sérülések gyógyító növénye, amely egyfelől az idegeket, másfelől a bőrszöveteket érinti. Az orbáncfű alkalmazható tehát, ha egy balesetnél az idegek sérülnek, mint például a szalagsérüléseknél, vagy az agyrázkódás utókezelésekor (előbb mindenképpen orvoshoz kell menni!). De ilyen sérülés például a zúzódás is, vagy a köröm alá szúródott szilánk.

Belladonna


A beladonna - másnéven nadragulya – a fejben bekövetkező vértolulás (tág pupillák, nedves, izzadó bőr, egyfajta kábultságérzés) esetében javallott.

Így nem csoda, ha a belladonnát nem csak akut lázas fertőzéseknél (“influenzánál”), skarlátnál vagy középfülgyulladásnál alkalmazzák, hanem napszúrásnál is. Az arc ilyenkor is vörös és izzadt lesz, pulzáló fejfájás, fájóan vöröslő bőr és tág pupilla a jellemző. Az elsőfokú égési sérülésnél is alkalmazható a belladonna, amikor az érintett bőrfelület fájóan vörös. Hólyagok képződésekor más szereket kell alkalmazni.

Cantharis, a spanyol légy


Azok a nők, akik gyakran szenvednek hólyaggyulladásban, ismerik a cantharis-t, mint a húgyutak akut fertőzésének kezelőszerét. A hólyag illetve hólyagképződés szorosan összefügg a cantharis-szal. Ez abból ered, hogy a homeopátiás hasonlósági elv alapján a rovar hatóanyagai a bőrre erős hólyagképző hatással vannak. Így a klasszikus természetgyógyászatban az úgynevezett “cantharis-tapaszt” ahhoz alkalmazzák, hogy a nyiroknedveket bőrirritáción és folyadékkal teli hólyagok képződésén keresztül levezessék. Ez az alkalmazás arra utal, hogy a cantharis másodfokú, hólyagos égések esetében is értékes szer.

Ledum palustre


A ledum palustre, a molyűző a homeopátiában az éles eszközök, szúrt sebek, állatharapások illetve rovarcsípések által okozott pontszerű, begyulladt sérülések kezelésének szere. Jellemző, hogy a sérült testrész hideg, azonban a fájdalmat hideg hatására csökkenteni lehet. A ledum-seb jellemzői a kékes sebkörnyék és a szúró fájdalom, amelyek a testközpont felé sugároznak.

Apis mellifica


Az apis mellifica a mézelő méh. Mi sem természetesebb, mintsem hogy a homeopátiásan előkészített szert méh- vagy darázscsípéseknél is alkalmazzuk.

Az apis-szal kezelendő rovarcsípésekre jellemző a nagy, áttetsző, de sápadt duzzanat, amelyet a csípés okoz, és amely hevesen, égően-szúróan fáj, és esetlegesen az allergiás bőrreakció. Figyelem! A szájon belüli csípéseknél vagy allergiás hajlamnál azonnal orvoshoz kell menni!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x