A valóban hatékony megoldások izzadás ellen!
Címlap / Szépség-Egészség / A valóban hatékony megoldások izzadás ellen!

A valóban hatékony megoldások izzadás ellen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Kendőzzük el a testszagot? Vagy legyünk csak természeresek? Milyen illatosítót használjunk? Hogyan legyünk egész nap frissek? Egyáltalán miért izzad az ember? Különböző okokból. Melegben, amikor nyáron magas a külső hőmérséklet, vagy sportolás, testmozgás közben, az izzadás egészséges.  

1. Egyáltalán miért izzad az ember?
Különböző okokból. Melegben, amikor nyáron magas a külső hőmérséklet, vagy sportolás, testmozgás közben, az izzadás egészséges. Lehűti a testünket, elasztikussá teszi bőrünket, az anyagcserénket elősegíti, és az immunrendszerünket pedig erősíti. Izzadni kezdünk azonban akkor is, ha valami csípőset eszünk. Ilyenkor főleg az arcunkat borítják el az izzadtságcseppek.

Ha azonban valami stressz ér bennünket, idegesek vagyunk, örülünk valaminek, félünk, vagy idegesek vagyunk, akkor egészen más állagú az izzadtságunk. Ilyenkor ugyanis a bűzmirigyek is működésbe lépnek, s ilyenkor kellemetlen szagunk lesz.

2. Melyik izzadás gátló spray tart a legtovább?
Az intenzív dezodorok. Amelyekben az illatanyag mellett izzadságátló is van, amely nem csak az izzadtság képződését akadályozza meg, de harcol a baktériumok ellen is, amelyek a bűzt fokozzák. Hogy azonban ez egyes embereknél mennyi ideig képes hatni, az több tényezőtől is függ. Először is a bőrtípustól, aztán a testsúlytól, az izzadtság képződéstől és a bűzmirigyektől. De elmondhatjuk, hogy általában 2-24 órás a hatás.

3. A sprayk el tudják nyomni a testszagot?
Nem. Ha mosakodás nélkül, egyszerűen csak a testünkre sprézzük a dezodort, akkor nem tud megfelelően működni a benne lévő hatóanyag. A többségben lévő baktériumokkal szemben ugyanis hatástalanok. Ezért fontos az, hogy csak tiszta testfelületen alkalmazzuk.

4. Miért van az embereknek különböző szaguk?
Mivel minden egyes ember bőrén más baktériumok vannak, s ezek az évek során még változnak is.

5. Az izzadás gátló hogyan működik?
Befolyásolja az izzadás mértékét és a benne lévő alumíniumsók révén a bőrfelület pórusainál lép működésbe. Így kevésbé izzadunk.

6. Ha leborotváljuk hónaljszőrzetünket, akkor jobban fogunk izzadni?
Nem. Az izzadtságot jobban érezzük, hiszen nincsen, ami felfogja. A leborotvált hónaljnak viszont meg van az az előnye, hogy a szőrszálakon nem tud megtapadni az izzadtság és nem lesz olyan erős izzadtságszagunk. A szőrszálakon ugyanis több baktérium pang és sokszor még mosakodás után is ott maradnak.

7. Miért van izzadtságszagunk?
A bűzmirigyekből jövő izzadtságot a bőrbaktériumok bomlasztani kezdik. A leginkább a hónaljunkban telepszenek meg ezek a baktériumok, mert ott ideálisak a körülmények. Magas a hőmérséklet és az izzadtság nehezebben párolog el.

8. Szőrtelenített testfelületen milyen sprayt használjunk?
Leginkább az érzékeny bőrre ajánlott dezodorok jók, amelyekben nincsen színező anyag, és tartósítószer, alkohol vagy illatanyag.

9. Az illatosított sprayk jobb védelmet biztosítanak?
Nem. Bár több parfümolaj van bennük, de általában kevesebb az izzadás gátló anyag bennük. Ha azonban viszonylag kevésbé szokott izzadni, akkor megfelelőek lehetnek az ön számára. Majdnem minden spraynek meg van a dezodor és parfüm változata is, így mindig a megfelelőt választhatja ki belőle magának.

10. Hogyan előzhető meg az izzadás?
Lehetőleg kevés alkoholt fogyasszon, kerülje a forró teát vagy kávét. Kerülje a túl csípős, forró, kalóriában gazdag ételeket. Ügyeljen mindig a kényelmes öltözetre és hordjon természetes anyagból készült cipőt.

Melyik a legpraktikusabb?
A spay különösen praktikus, hiszen egy gombnyomásra szétszórja testfelületünkön az illatanyagot.

A szóróflakonokból nem gáz, hanem egy pumpa segítségével tudjuk magunkra permetezni az illatanyagot. Környezetbarát, s a sprayknél gazdaságosabb.

A golyós dezodorokkal közvetlenül a bőrünkre tudjuk felvinni az illatanyagot. Különösen azok számára javasolt, akik nem szeretnek dezodorfelhőben állni reggelente.

A krém-dezodorokat különösen érzékeny bőrűeknek ajánlják, hiszen az izzadás gátló anyagok mellett bőrápoló krémet is tartalmaznak.

A stickeket különösen is a férfiak kedvelik, mert hősítik bőrüket és hosszú ideig hatékonyak.

bzs

Ajánlott cikk: Büdös vagy kincsem,  de tehetsz ellene!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 39576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x