Fejfájás, tompaság, stressz, 30 fok árnyékban - ha berobog...
Címlap / Szépség-Egészség / Fejfájás, tompaság, stressz, 30 fok árnyékban - ha berobog a front

Fejfájás, tompaság, stressz, 30 fok árnyékban - ha berobog a front

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A májusi első kánikulák hatalmas kihívást jelentenek a szervezet számára, mivel a tél során egészen elszoktunk a nagy melegektől. A fiatalok még gyorsan átállnak, az idősebb emberek azonban már hosszasan kínlódnak az időváltozás elviselésével. Ma 30 fok árnyékban, majd hidegfront, majd melegfront. A globális felmelegedés gyors gyönyörei, meddig bírjuk még? 

Légóceán fenekén élünk. Felettünk sok kilométeres levegőtömeg fekszik, aminek nyomása, hőmérséklete, páratartalma, mozgása van, ami fényt és hangot közvetít, ami elektromossággal telített, és amiben különböző töltésű ionok szikráznak. Az állatok és ambiciózus felkapaszkodott rokonuk az ember, napról napra él, mint a hal a vízben - amíg a légóceán nyugodt.

De ha mozgásban van, ha a különböző minőségű, hőmérsékletű, páratartalmú, elektromos töltésű és erejű légtömegek tülekednek egymással, az érintkezés vonalában kialakul az a különleges levegő összetorlódás, amire tudományosan azt mondják, hogy "front", a hétköznapi nyelv pedig meg azt: "drágám, ma azért fáj a fejem, mert időváltozás lesz."


Intuitív meteorológia
Ilyenkor a reggeli kánikula délutánra elszomorodik, vagy a váratlan hidegre összekoccan a foga annak, aki reggel még legalább kigombolta az ingének nyakát, mert úgy ítélte meg, hogy túlöltözött ehhez a szép napos időhöz. De ez már csak a következmény. A primitívebb fokon álló emlősök viszont előre érzik az időt: például amikor,
  • a szamár meghentereg a porban, akkor időváltozás lesz,
  • ha a fecske lecsap és alacsonyan repül, akkor vihar van készülőben,
  • ha a hangya a napra kihurcolt tojását izgatottan visszacipeli, az bőséges esőt jelent.
  • A levelibéka jóslata sokszor pontosabb, mint meterológiai előrejelzés - tisztelet a kivételnek, az általában amatőrnek nevezett, önkéntes profiknak -, ami bizonyára azért van, mert a legambiciózusabb emlős, az ember ugyan már a kifinomult jelrendszerek adekvát értelmezője, csak éppen a jeleket nem tudja még helyesen olvasni.
Az embernek egyetlen pontos mérője van, nevezetesen a fájdalom. A beforrt törések helye világosan jelzi, hogy a levegőben lógó feszültség változást jelent, és azon töpreng, hogy miért is jelzi ilyen korán a szamár, a fecske, a levelibéka, a hangya vagy az ember tyúkszeme? Szemben a meteorológussal.

A frontérzékenység tudományos háttere
Ez az, ami még ma sem tisztázott. Azazhogy a kutatók állítása szerint a klímaérzékeny emberek neutrális (kémiailag közömbös) vérsavójának a kémhatását az időjárás komolyabb megváltozása - elsősorban a front - a savas, vagy lúgos irányba tolja.

HarmoNet tipp: Migrén? Mulaszd el magad! >>

Hidegfront idején
A hideg vagy betörési front esetén az érzékenyebbeknél általános "lenyomó" hatás érvényesül. Az idegrendszer ingerlékenysége változó, a tompaságtól csitul, de a növekvő vérnyomástól megnőhet az agyban a feszültség,  a gondolkodás lassúbb, kábultságról, nemtörődömségről panaszkodik a klímaérzékeny. Ilyenkor az epehólyag, a vese, a gyomor és az érfal görcskészsége megerősödik. Ez a köhögéses bajokban, izomgörcsös gondokkal szenvedőknek nagy teher. Az anyagcsere és a vérkeringés lassúbb. Az alkoholt, anikotint, a gyógyszert és a megterhelést nehezebben bírja az ember és gyakrabban kap hurutos betegséget.


Melegfront idején
A felsiklási vagy melegfront fokozza a stresszhatásokat.
Az ingerlékenység növekszik, feszültebb, kapkodóbb lesz az ember. Könnyen fárad, figyelme csökken, főfájásról, alvászavarról panaszkodik, és teljesítőképessége visszaesik. A legdurvább esetekben erős aluszékonyság is jelentkezik. A szív- és érbetegek, a diabetikusok, az izületesek és a pajzsmirigymegbetegedésben szenvedők számára ez nehéz időszak. Kellő kritikával és önismerettel hasznos tanulságokat lehet levonni ezekből a tényekből. Föl kell tennünk magunknak a kérdést, hogy valóban azok közé tartozunk-e, akiknek egészségi állapotát az időjárás károsan befolyásolja? Vajon az észlelhető kellemetlen változások csakugyan az időváltozás következményei?

Az időjárás esőre áll...
A front nem betegíti meg az embert, de a meglevő panaszokat súlyosbíthatja. Például a fronthatás alatt gyakoribbak a műtétek utáni szövődmények. A vérrögösödés és az érelzáródás. Megszaporodnak az asztmás és a migrénes rohamok. Az agyvérzés és a koszorús erek görcsei. Ha jól megfigyeljük hajlamosságunkat vagy a betegségünket számításba véve, milyen a testünk reakciója a frontváltozásokra, akkor az is kitisztul, hogy mi ilyenkor a tennivalónk. A kímélet, a kiegyensúlyozottság ilyenkor a legfontosabbak. Ebbe a testi nyugalom éppúgy beletartozik, mint az izgalom kerülése, a pontos gyógyszerszedés, az orvosi utasítások fokozott megtartása, és egy gondosabb étrend, amely figyelembe veszi az élelem savas-lúgos helyes egyensúlyát az emberi szervezetben.

Mire számíthatunk most?
Hirtelen betörő májusi melegre, hétfőn már akár 30 fokra, délben igen, árnyékban!
Közben viszont estére megérkezik a hidegfront ereje, ami a még meleg levegőben, erős nyomással nagy teher lehet. A levegő éjjel erősen lehűl. Kedden pedig újabb melegfronti hatás érkezik. Érdemes most lelazítani, minden reggel relaxálni és nem környezetünkkel hadakozni, hanem elfogadni, hogy az időjárás bizony kőkeményen kihat szervezetünkre.

(Képek: piqs.de)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9252 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x