A növények gyógyító ereje
Címlap / Szépség-Egészség / A növények gyógyító ereje

A növények gyógyító ereje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Egészségünk érdekében a gyógynövények a természetgyógyászatban mint zöldség- és gyümölcslevek, mint illóolajok s mint gyógyteák egyaránt hasznosak. Környezetünk mindent megad, amire szükségünk van, ha nem ártunk magunknak véletlenül vagy szándékosan.  

Akit a virágok szeretnek

A növények egészen sajátos módon reagálnak a körülöttük lévő emberek világára. Egyeseknek sikerül virágboltot nyitni, másoknak csak kudarc a kísérlet is. Nem tanulástól, képzettségtől függ, nem üzleti érzéktől, még csak azt se mondhatjuk, hogy okosabban, gondosabban foglalkozik velük. Ha bemegyünk egy lakásba, és megnézzük a növényeket, elgondolkozhatunk azok, vajon rábíznánk-e néhány napra az életünket, vagy a gyermekeink életét a virágok gondozójára.A növények visszatükrözik lelki állapotunkat. A virág-rezgésterápia mellékhatásoktól mentes, természetgyógyászok is szívesen alkalmazzák. Sőt, a testi tünetekből is vissza lehet következtetni a lelkiekre. A virágok, növények rezgéseikkel is harmonizálnak minket, hullámokat bocsátanak ki, melyek egy-egy kedélyállapotunknak felelnek meg. Mindegyikük egy-egy princípiumot testesít meg, és meghatározott frekvencián rezeg. Igaz ez azokra is, amelyeket virágboltban vásárolunk, de sokszorosan igaz, ha eredeti termőhelyéről szedjük őket, mert ott mentesebbek lesznek környezetük káros hatásaitól.

Ahol a növények élnek

Egyre többen ismerik fel a növények gyógyító erejét. Akinek háza körül veteményeskert van, maga tudja legjobban, hogy a fűszerek többszörösen felerősítik szervezetünket. Ámde ma már üzletekben is hozzájuthatunk ezekhez, a növényekhez, s tanácsot is kaphatunk, nehogy túladagoljuk a szereket.

Kész gyógynövény-keveréket is vásárolhatunk, s némely természetgyógyász pontos adagolás szerint adja meg a mértéket. Talán mégis ajánlhatjuk, hogy magunk készítsük el a teakeverékünket, mivel filteres zacskókban az illóanyagok és hatóanyagok egy része kárba vész. Még otthon erkélyünkön vagy világos ablakunkban is termeszthetünk gyógynövényeket, mert akkor a leghatékonyabbak, amikor teremnek. A szárított gyógynövényeket azonban óvjuk a fényhatástól, mert az erős fény olyan kémiai folyamatokat indíthat el, melyek a hatóanyagokat megváltoztathatják.

A növények, virágok felhasználása különböző módon történhet:

1. A virágokat és a leveleket öntsük le forró vízzel, és hagyjuk 10 percig állni, majd teaszűrőn szűrjük le a teát. (Hársfavirágtea megfázás ellen kitűnő, sőt, ha a virágzó hársfa alatt időzünk, már az is javítja immunrendszerünket. Egyik hatalmas virágját a másik után nyitja és hullatja a hibiszkusz, s amikor lehullt a virág, sötét helyen szárítsuk ki, s csodálatos teát készíthetünk belőle.) 

2. A gyökér, a kéreg és fás részek főzeteit tegyük hideg vízben, főzzük fel a vizet, majd 10-30 perc állás után szűrjük meg. (Fekete nadálytő gyökér kiváló nyugtató tea.) 

3. Hideg gyökér-kivonatokat készíthetünk, ha hideg vízben mintegy 10 órán átáztatjuk a gyökeret (Hibiszkuszgyökér, a vizitorma édesgyökere jó köhögéscsillapító.) 

Kiválaszthatunk magunknak 5-7 különböző teafajtát, melyeket naponta felváltva fogyaszthatunk, akkor nem alakul ki függőség, és minden szervünket áttisztíthatjuk. 

Hétfőn levendula-citromfű keverék vérnyomáscsökkentő, 
kedden nyírfakéreg salaktalanító, 
szerdán csalán, kutyatej, mint vértisztító, 
csütörtökön borsmenta élénkítő, 
pénteken fenyőtűlevél-rozmaring vérkeringés-serkentő, 
szombaton kakukkfű-körömvirág gyulladásgátló, 
vasárnap galagonya-kámfor szíverősítő teákkal lephetjük meg magunkat és családunkat. 

Mások kúraszerűen fogyasztják évszaknak megfelelően két héten át. A frissen gyűjtött csalán tavasszal salaktalanítja a szervezetet. A fekete nadálytő nyáron a szöveteket regenerálja. A kutyatej ősszel epehólyag-serkentő, s télen az ezerjófű keserű anyaga segíti az emésztést. 

 
 
Illóolajok, gyümölcslevek 

Krémeket, kenőcsöket is készíthetünk, ha lanolinhoz árnikát, orbáncfüvet vagy körömvirágolajat cseppentünk. 

A vitaminban rendkívül gazdag bodzalevet vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatása miatt számos területen alkalmazhatjuk. Nincs jobb a friss gyümölcsnél és gyümölcsleveknél. Ha frissen facsarjuk ki, többet ér az üzletekben tárolt sokszínű áruknál, de azok is megfelelőek. Mi azonban azt hangsúlyozzuk, milyen nagy szerepe van az önálló kezdeményezésnek, és a módszerek hatékony alkalmazásának. 

Aki igazán tenni akar valamit egészsége érdekében, saját maga készítse el italát vagy kenőcsét. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5985 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x