A magas vérnyomás tünetei, formái
Címlap / Szépség-Egészség / A magas vérnyomás tünetei, formái

A magas vérnyomás tünetei, formái

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Nagyon fontos tudnunk, hogy a magas vérnyomásban szenvedő betegek jelentős része semmiféle panaszt nem érez, még akkor sem, mikor már az egyes szerveket az emelkedett vérnyomás jelentősen károsította.  

Ezért két fontos dologra hívom fel a figyelmet:
1. Egyszerű, de jellemző panaszokra is érdemes figyelni.
2. Időszakosan, minden évben legalább egyszer, teljes panaszmentesség esetében is indokolt a vérnyomást megméretni.
Jellemzőnek tartott panaszok

1. Fejfájás
Ez a panasz nagyon gyakori nem hypertoniás betegeknél is, mégis érdemes felfigyelni, különösen ha ismétlődik, tarkótáji nyomással, gyengeség-érzéssel jár együtt. A fejfájás nemritkán tompultságérzéssel, kábultsággal társul, nem forog jól az agy. Gyakran felébredéskor jelzik a betegek, rendszerint néhány óra alatt megszűnik, sokszor fájdalomcsillapító nélkül.

2. Látászavar
A magasvérnyomás-betegség igen érzékenyen érinti a szemet, a szem finomabb részeit és ott igen hamar jelentős érkárosodás alakul ki, vérzés léphet fel. Mindez sokszor igen komolyan befolyásolja a látást. Látászavar esetében természetesen szemészhez szoktak menni először az emberek. Nem ritka hogy ott fedezik fel a betegséget. A szem a vérnyomás tükre - szokták mondani, és ebben sok igazság van, hiszen speciális szemtükörrel az orvos képes megvizsgálni a szemfeneket, felfedezi a magas vérnyomás jellegzetes tüneteit.

3. Orrvérzés
A másik igen jellemző korai vagy első tünet, mely a betegség jelenlétére utalhat. Ilyen esetekben az orrban lévő finom hajszálerek - az igen magas vérnyomás hatására - megrepednek és vérzés keletkezik.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 15095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x