Jogos félelem: rák
Címlap / Szépség-Egészség / Jogos félelem: rák

Jogos félelem: rák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Magyarországon a betegségben elhunytaknál a halál okaként második helyen a rosszindulatú daganatok állnak. Magyarországon évente 32-34 ezer ember hal meg ilyen betegségben... 

Magyarországon a betegségben elhunytaknál a halál okaként második helyen a rosszindulatú daganatok állnak. Magyarországon évente 32-34 ezer ember hal meg ilyen betegségben. Míg a fejlett államokban folyamatosan emelkedik a születéskor várható élettartam, nálunk a férfiak és a nők várható élethossza példátlan módon csökken. Daganatos halálozás tekintetében világelsők vagyunk. A 40-50 évesek közül 50%-kal többen halnak meg daganatos betegség következtében, mint 20 évvel ezelőtt. Figyelemre méltó szempont, hogy egyes kutatások szerint a helytelen táplálkozás hatvan százalékkal növeli meg a kockázatot a rákra.

Mi az, ami befolyásolja egészségi állapotunkat? Elég, ha közelebbről szemügyre vesszük a rendelkezésünkre álló adatokat, amelyek megszabják esélyeinket: 15% - a genetikai adottság, 15 % - az egészségügyi ellátás színvonala, 35 % - a környezet, 35 % - életmódbeli szokásaink. Az a kép, amit kapunk, tele van ellentmondásokkal, de egyformán vészjósló, de megoldás mégis VAN: a megelőzés.

A világ minden részén kutatások százezrei próbálják fölfedezni a rák gyógyszerét. Hallani csodás gyógyulásokról, amely ilyen-olyan módszer eredményeképpen történtek, a hagyományos orvoslás a kemo- radioterápiája nem "örvend ilyen népszerűségnek", és a többi új módszer is , aszerint válik "divatossá", melyik nyújtja a legnagyobb reményt.

Őserdők mélyén, a bennszülöttekről azt regélik, hogy még hírből sem ismerik a rákot. Kutatók keresik a titkát, és úgy tűnik, hogy van megoldás: egy különleges tea, amely megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, és az áttételekhez vezető erek szétroncsolását. Egy másik módszer, a hypertermia, amelynek az lényege, hogy a beteget egy-két órán át 42 fokos melegben tartják. Ugyanakkor a Breuss-kúrával élők (tartós böjt kombinálva céklalével) néhány százaléka teljesen tünetmentessé vált. Remény mindenesetre van.

Ismertek azok a kutatások, amelyek a mobiltelefon használata és egy ritka agytumortípus között összefüggést fedeztek fel, de azt talán kevesebben, hogy azért, mert a vérsejtek DNS-e a telefonsugárzás hatására szétbomlik...

Az Egyesült Államokban 86 millióan használnak mobiltelefont, naponta 30.000 új készüléket vesznek, így "jelentős egészségügyi problémával, állhatunk szemben, még ha a káros hatások csak kis százalékban fordulnak is elő".

Dohányzás
Aligha szükséges újramondani azt, ami mára lerágott csont: hogy a dohányzás és a rák között van kapcsolat. A fejlett országokban, ahol a dohányzás a 40-es és az 50-es években általánosan elterjedt manapság már jól láthatók a múltbeli dohányzási tendencia katasztrofális hatásai. A fejlődő országokban az összes haláleset mintegy 20%-a tulajdonítható a dohányzásnak. Az előrejelzések szerint 2020-ban a dohányzás fogja okozni az összes haláleset 12%-át. 2020-ban a dohányzás több halálesetet fog okozni, mint a HIV vírus, a tuberkulózis, terhesség alatti halálozás, autóbaleset, öngyilkosság és emberölés együttvéve. Átlagosan azok a dohányosoknak, akik serdülőkorban kezdik el a dohányzást és utána is rendszeresen dohányoznak 50%-os esélyük van arra, hogy a dohányzástól fognak meghalni. És ezek fele középkorban, még hetven éves kora előtt fog meghalni és ezzel kb. 22 évvel rövidíti meg a várható élettartamát. Tehát valaki, aki egész életében dohányzik éppen olyan valószínűséggel fog a dohányzás közvetlen eredményeként meghalni, mint bármilyen más potenciális haláloktól együttvéve.

Zöldségek és a rák
Azok, akik naponta három alkalommal fogyasztanak zöldséget, csökkentik a rák kockázatát. Miután a zöldségek antioxidáns vitaminokat tartalmaznak, például A és C-vitamint.

Egy tálalásnál:
- 1 csészényi nyers levél, mint saláta, spenót, vagy
- 1/2 csésze bármilyen más zöldség, akár nyersen, akár párolva, vagy
- 1/2 főtt bab vagy borsó.

Gyümölcs, amely megőriz
- 1 közepes méretű gyümölcs vagy egy fél csésze felvágott,
- 1/3 csésze 100 % gyümölcslé,
- 1/4 csésze szárított gyümölcs.

Tény, hogy ma Magyarországon, ahol az egészség és az emberi élet annyira leértékelődött különösen fontos odafigyelni arra, hogy a káros tendenciákat megváltoztassuk. Szerencsére, egy nem jelentéktelen mértékben beleszólhatunk abba, hogy milyen öregség vár (?) ránk...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x