Kisgyermekkori mérgezések
Címlap / Szépség-Egészség / Kisgyermekkori mérgezések

Kisgyermekkori mérgezések

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Sajnálatos, de napjainkban is évente több ezer gyermek szenved kisebb-nagyobb mérgezést. A legveszélyeztetettebb az 1-4 éves korosztály, mivel a kicsinyek nem csak a szemükkel, tapintással fedezik fel a világot, hanem a szájukkal is, és ezen felfedezések egyúttal komoly veszélyeket is rejtenek. 

Sajnálatos, de napjainkban is évente több ezer gyermek szenved kisebb-nagyobb mérgezést. A legveszélyeztetettebb az 1–4 éves korosztály, mivel a kicsinyek nem csak a szemükkel, tapintással fedezik fel a világot, hanem a szájukkal is, és ezen felfedezések egyúttal komoly veszélyeket is rejtenek.

A tabletták, a drazsék nagy része fényesen csillog-villog, piros, kék, sárga és zöld színekben. Ezek igencsak arra ingerlik az apróságokat, hogy ne csak kezükbe vegyék azokat, hanem meg is kóstolják.
Akadémikus orvoslás fórum
Alma és fája fórum

Ezért kell a gyógyszereket a gyerekek által el nem érhető és jól zárható szekrényben tárolni; használat után pedig mindi a helyükre visszateni a pirulákat, és egyéb gyógyszerészeti készítményeket.
A háztartási tisztító- és fertőtlenítőszerek is egyre szebb kivitelben kaphatók. Egy részük még ma is könnyen nyitható, még egy kisgyermek számára is, bár szerencsére ma már egyre több, kicsinyek által nem nyitható flakon is forgalomba kerül. Ezen szereket is tegyük úgy el, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá.

A legveszélyesebbek a növényvédő szerek és a festékhígítók. Érdekes, hogy a legmérgezőbb növényeknek a legszebb a viráguk és legvonzóbb a termésük. Erre is gondolnunk kell kirándulásaink alkalmával, és ezért ne engedjük – amennyiben ilyen növények is fellelhetőek odakint – a kisgyermekeket egyedül a kertben tartózkodni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1660 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x