Ennivaló fülbevaló
Címlap / Szépség-Egészség / Ennivaló fülbevaló

Ennivaló fülbevaló

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

A cseresznye az egyik legkorábbi gyümölcs, a gyerekek kedvence. Már május elején pirosodik a szõlõsben vagy az udvarokban a fákon. Ez a fajta csupán hírhozónak jó, aránylag apró, és nincs meg a megfelelõ cukortartalma.  

A cseresznye az egyik legkorábbi gyümölcs, a gyerekek kedvence. Már május elején pirosodik a szõlõsben vagy az udvarokban a fákon. Ez a fajta csupán hírhozónak jó, aránylag apró, és nincs meg a megfelelõ cukortartalma. Ezután sorakoznak a késõbbi fajták. A fajnemesítõk ily módon hosszabbítják meg a cseresznye idényt.


A cseresznye ugyanis romlékony, rövid életû. Több fajtája ismeretes, fehér, rózsaszín, piros, stb. Nálunk az egyik legnemesebb és legismertebb a badacsonyi cseresznye, nagy, ropogós, kevésbé érzékeny.

Tápértéke: Tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, stb. Van benne továbbá A, B, és C vitamin. A cseresznye életét befõtt készítéssel hosszabbíthatjuk még meg, de ez az eredetinek érték szempontjából csupán az árnyéka, annyi, hogy a téli táplálkozásunkba vihetünk egy kis változatosságot. Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb cukrot használjunk.

Gyógyító hatása: A cseresznye tartalmánál fogva kitûnõ vértisztító. Ez különösen a téli egyhangú étkezésben juthat kifejezésre, ha néha hozzájutunk a befõtthöz, vagy mélyhûtött gyümölcshöz, amikor a test le van robbanva. A tavaszi gyümölcsidény aztán gyorsan ellenállóvá teszi a szervezetet.

Köszvény: A téli húsos táplálkozás következtében hamarosan megtelik a szervezet húgykõsavval, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erõs fájdalmat okoz az idõsebbek körében. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy elmúlik a fájdalom.

Reuma: A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával van összefüggésben. A csuklók, forgók érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek belázasodnak, a mozgásra fájdalom jelentkezhet. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, megtisztítjuk a vért, enyhíthetünk a fájdalmunkon.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x