Tudtad, hogy a lelkeddel rágsz? Pszicho-pecsét a szádban!
Címlap / Szépség-Egészség / Tudtad, hogy a lelkeddel rágsz? Pszicho-pecsét a szádban!

Tudtad, hogy a lelkeddel rágsz? Pszicho-pecsét a szádban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Ha azt mondom, minden kínai, először magadra nézel, valószínű egyből azt mondod: Én nem! Aztán megnézed a ruhád címkéjét, és elhúzod a szádat. Pedig a legősibb gyógymódok tényleg kínaiak. Ők nagyon régóta tudják; szervezetünk energetikai lenyomatát egy-egy testrész őrzi. A fül, a talp, a száj …  

Napjaink egyik fő természetgyógyászati terápiája a kínai gyógyászatból ismert akupunktúra. Talán sokan tudják, hogy a test egy-egy része őrzi az egész szervezet energetikai lenyomatát- kicsiben. (fül, nyelv, szájüreg, talp, tenyér…).

Energetikailag aktív pontok
Az egyes energetikai pontokat az un. meridiánok (kínai gyógyászat), vagy nadik (ayurvédikus gyógyászat) kapcsolják össze, illetve alkotják. Ezek általában az erek és idegek lefutását követik, bár létezésüket az akadémikus orvoslás nem látja bizonyítottnak, fenntartásokkal fogadja el.

Ezeken áramlik az életenergia, a csí. Az akadálymentes áramlás biztosítja a szervezet egészségét, harmóniáját. E dinamikus egyensúly, homeosztázis külső- belső hatásokra felborulhat. Az egyes szervekhez tartozó energetikailag aktív pontok ingerlésével hatást gyakorolhatunk a belső szervekre, energiacsatornákra, segítve a szervezet öngyógyító-önszabályzó mechanizmusainak érvényesülését.

Biológiai fogászat
Régóta ismert tény, hogy a szájnyálkahártya és a fogak kölcsönhatásban állnak a belső szervekkel. Így a szájüreg megtekintésekor értékes információt szerezhetünk a páciens általános állapotáról, egészségét veszélyeztető rizikótényezőkről. Ennek rendkívüli szerepe van a betegségek megelőzése területén.

A következőkben sorra vesszük az egyes fogcsoportokat a hozzájuk tartozó nyálkahártya-területtel, a velük kapcsolatban álló arcüregeket, szervrendszereket, érzékszerveket, ízületeket, csigolyákat, valamint a kapcsolódó lelki-mentális vonatkozásokat.

Két, egymásra merőleges szimmetria tengelyt fektetve a fenti képre négy egyforma részletet figyelhetünk meg (2 alul és 2 felül): Az első fogcsoport a metszőfogak csoportja, melybe felül és alul is 2 (jobb és bal) un. (nagy) metsző- és 2 (jobb és bal) un. kismetsző fog tartozik

Metszőfogak – az agresszió
E fogak funkciója a táplálkozási folyamatban a harapás, ami egy agresszív mozzanat. Ennek pszichés megfelelője az élet kínálta lehetőségek megragadására való képesség, az erőnlét, az egészséges öntudat és önfenntartó ösztön. Ezek tipikus gyökércsakra feladatok. A metszőkhöz kapcsolódó belső, páros szerv a vese. A keleti tanok szerint e szervben raktározódik az életenergia, a csí. Ha ez a raktár kimerül, az egész szervezet gyengül, fogékonyabb például a fertőzésekre, hangulatingadozásra, depresszióra.

A vesék a vízháztartás szabályozásában, a méreganyagok kiválasztásában játszanak központi szerepet, melyben a húgyhólyag is kiemelt jelentőséggel bír. Ennek lelki vetülete az érzelmi sérülések feldolgozására való képesség, az elengedés, az összpontosított energia-befektetés, emocionális állapot. Ezek kiegyensúlyozatlansága „felfázásos” tünetek, gyulladások, köves megbetegedés képében jelentkezhetnek.

Ősbizalom csökkenése
A vesék a gerinc alsó szakaszával (coccigeális, szakrális és lumbális gerinc-csigolyák) is kapcsolatban állnak. E gerincszakasz nagy szerepet játszik a csontváz, illetve a gerinc magasabb részeinek tartásában és megtámasztásában. Tehát ha e fogakban –normál szájhygiéne mellett is- szuvasodás vagy következményes betegség (pl. pulpitis= fogbélgyulladás, parodontitis= kiterjedt gyulladásos elváltozás) lép fel, gondolnunk kell az életenergia és az ősbizalom csökkenésére, a lélek fájdalmára és az Én-kép sérülésére. Hasonlóképp jelezhet a gerinc megfelelő szakaszának hirtelen vagy tartós fájdalma (lumbágó), deformációja. Ekkor az ember „hajlott derékkal” képes csak közlekedni. A fájdalom megállásra és a figyelem fókuszálására, átértékelésre kényszerít bennünket. E szervekhez kötődik a félelem is, mint érzelem, ami a leginkább romboló energiaforma.

Metszőfogak és a harmadik szem
A metszőfogak a homloküreggel állnak energetikai kapcsolatban. Ez a tisztánlátás, az un, harmadik szem helye. Ha a félelmeink, és a zavarunk elhatalmasodik, képtelenek vagyunk tisztán látni és tisztánlátni. Képtelenek vagyunk meghozni a döntéseinket, véghezvinni terveinket.

„A vese a fülre néz”- mondja a kínai gyógyászat. Tehát e két szerv illetve a metszőfogak szoros kapcsolatban állnak. A krónikus középfül-, arcüreg- és hólyaggyulladások mind egy tőről fakadnak, melyek, tehát a metszők területén is megmutatkozhatnak.

A garat-mandulák is ehhez az energetikai csoporthoz tartoznak. A torok területe energetikailag az önkifejezés és az önmagunk felvállalásának helye. Központi feladata ezen kívül a hatalommal való szembenézés, az azzal való tapasztalások megélése, a kommunikáció. Ha a félelmeink mozgatnak bennünket, ez is sérül. Az e területen megélt kudarcélmények pedig az energiakör más pontjain is megjelennek. A nagyízületek közül a térd- és a csípő ízület tartozik a metsző fogakhoz. Szimbolikus értelemben ezek tevékenyen részt vesznek a hely(zet)változtatásban. Összekapcsolják az ember akarati központját és „végrehajtó” részeit.

Rövid áttekintés a tipikus vese-hólyag –kör -tünetekről:
Különböző szemproblémák
Arc- és homloküreg gyulladás
Bizonyos fülbetegségek
Bizonyos típusú fejfájások
Felső légúti gyulladások
Szájnyálkahártya-problémák, adott fogak betegségei
Fáradékonyság
Depresszió
A nemi vágy csökkenése
Menstruációs problémák
Ízületi fájdalmak, deformitások
Dr. Bán Marianna
orvos-természetgyógyász
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6168 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x