3 biztos módszer arra, hogyan tartsuk féken farkasétvágyunkat!...
Címlap / Szépség-Egészség / 3 biztos módszer arra, hogyan tartsuk féken farkasétvágyunkat!

3 biztos módszer arra, hogyan tartsuk féken farkasétvágyunkat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Farkaséhség? Ez mától a múlté! Megszelídítjük! Amikor ránk tör az éhség, és úgy érezzük, hogy egy kamionnyi édességet fel tudnánk falni egy konténer tejszínhabbal leöntve, akkor szükség van néhány bölcs dologra, hogy ne hizlaljuk akkorára alfelünket, hogy a muraközi lovak sírva könyörögjenek nekünk a receptért.  

Gyógyszerek nélkül, és úgy, hogy ne ártsunk magunknak, nem túl könnyű megfékezni a farkaséhséget. Az alábbi 3 módszer alkalmas arra, hogy ne zabáljuk tele magunkat lépten nyomon.

1. Gyógytea - vidd magaddal!


Mindenképpen igyál meg ebből legalább 2- 2,5 decit étkezés előtt félórával. A teát nem kell mindig ugyanúgy, unalmasra készítenünk. Igény szerint macskagyökér- citromfű, valamint szűztea keverékéből készíthetjük, olyanra, hogy iható és kellemes legyen. Tegyünk bele néhány szem csillagánizst, vagy köménymagot, hogy jó íz hatást érjünk el. A tea enyhén hajt és nyugtató hatású lesz. Ha nem tudunk teát inni, akkor egy-két jókora pohár csapvíz is megteszi. A víz megtölti a gyomrot és lecsillapítja a háborgást is. 

 

2. Étvágycsillapítók, természetesen!


Az "emésztést indító" falatkák jobbak, mint az erre a célra kapható készítmények, hiszen nem tartalmaznak semmi művi dolgot. A patikai szerek kiéheztetik az embert a következő étkezésig. Minden fogyókúrázó rémálma, hogy éhesen lesi az óráját, és sóvárogva várja a következő étkezés idejét. Néhány falatka körülbelül negyedórával az étkezés előtt, ami csak megindítja az emésztés - és egyúttal a zsírégetés - folyamatát, segíti a gyomrot, hogy felkészüljön a munkára és lecsökkenti az éhségérzetet.

 


Íme néhány jól megválasztott falat:

 

  • alaposan átsütött natúr csirke vagy-pulykamell érme (1 darabka, jól megrágva)
  • 4-5 szem mogyoró
  • 1 kis doboz natúr joghurt (emésztést segítő fajta)
  • 1 kisebb répa lereszelve, vagy csíkokra vágva, esetleg néhány csepp citrommal lecsepegtetve)
  • legfeljebb 5 deka (2-3 kocka) eidami sajt magában
  • köles golyók
  • pattogatott kukorica
  • buláta
  • 1-2 darab korpás keksz

Ha ezeket az ételeket ismerjük, akkor soha nem jövünk zavarba. Szinte minden nagyobb áruházban kapható ezekből valami. Ezek az apróságok felébresztik a gyomrunkat, és segítik a táplálék jó felszívódását, valamint elmúlasztják a rossz érzést.

3. Saláta - mindig legyen készenlétben!


Az étkezést szinte mindig indíthatjuk salátával. A salátához korpás kenyeret, vagy korpás kekszet, esetleg fogyókúrás kenyérből egy-egy szeletet fogyaszthatunk. A salátáktól elve javul az emésztés és csillapodik a farkasétvágy.

És még egy tipp: az édesség iránti éhséget egy falatka erőteljes ízű étellel lehet elnyomni. Kinek a sós, kinek az erős-csípős, kinek a savanyú váltja ki, ezt ki kell tapasztalnunk. Van, akinek az édesség iránti vágya krémes ételekkel kiváltható, tehát ha például egy chia pudingot készt gyümölcsökkel és növényi tejjel (kókusz, mandula, kesu, stb..), ugyanúgy be tudja csapni a szervezetét. 


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x