Mondj igent az életre! - Az őszi megújulás 7 lépcsője
Címlap / Szépség-Egészség / Mondj igent az életre! - Az őszi megújulás 7 lépcsője

Mondj igent az életre! - Az őszi megújulás 7 lépcsője

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha valóban fiatalosak, frissek, lelkesek szeretnénk lenni, akkor nem engedhetünk a mélabúnak, a szomorúságnak, a borongósabb időjárás miatti lehangolódásnak, mások sértő viselkedésének sem. A figyelmesség, szeretet, törődés valódi szerepeink közé tartoznak. A hangulat és kedv mindig ingadozik a negatív és pozitív végletek között és beláthatjuk, hogy nagyon sok konfliktust, problémát okoznak ezzel, hiszen mechanikusak. Mit tehetsz?  

Új hozzáállással
A valódi megújulás új hozzáállást  kíván tőlünk. Új gondolkodást, új érzelmeket. A régi, az elme kínálta szokásokkal nem jutunk messzire, csak  körbe - körbe járunk. Ismétlődésekbe keveredünk. Teljesek, vagyis egészségesek,  így vagyunk: testi – lelki és szellemi hármasságunkban.

A testi szintű változásoknak , végtelen formáját ismerjük. Ezek közé tartoznak a különbféle testkezelések  és alakformálások, a szépítő kúrák és sminkek, a haj és bőr ápolása, a  lábak szépségét kínáló módszerek, fogyás és hízás, no és a testmozgás, izomerő fejlesztés, narancsbőr és a többi. A  kínálat  végtelen!  Ezek a mechanikus változtatások fontosak  lehetnek és a legtöbb esetben  nagyon könnyen  meg is valósíthatóak.  De ezek az erőfeszítések egy idő után elfáradnak, kimerülnek. Sokszor elfárad a test is és megjelenik az unalom, már nem érdekes annyira, mint a legelején volt!

A  szemed csillogása, járásod könnyed nőiessége, a hangod  finomsága belülről születik meg, egy mindig friss, üde és derűs, lendületes erő jelenlétében. Amikor megéled a jelent, akkor érzékeled ezt  a finom erőt, ha mechanikus vagy, akkor könnyen belefáradsz.


 
A megélt jelen gyakorlatai:
  1. Ellazulva: Amikor a régi szokásaidat ismétled a figyelmedet a múltba, vagy a jövőbe irányítod, de amikor ellazult vagy, akkor a jelenben vagy.  Amikor ellazulsz, egyszerűen, mint a víz, átsiklasz a már megmerevedett régi  görcsből egy szabadabb térbe, ahol nincsenek a problémák.  Aztán újra megjelenik az elme, újra megjelenik egy  kérdés, vagy több. „Mi lesz, jaj, nem így kell, mit fognak szólni, jól csinálom és így újra  konfliktusba  keveredsz.” Ha folyton járatod a rokkát a fejedben, akkor nem tudsz ellazulni. Úgyhogy  engedd, egyszerű . Lazulj, oldódj és érzékelj!
     
  2. Újrakezdve: Tanulónak lenni,  érinthetővé válni, ürességet feltételez. Amikor megérkezel, akkor elégedett vagy magaddal, elértél valamit  és megjelennek a konfliktust keltő gondolatok – érzések.  Amikor megérkezett vagy,  akkor a tested is merevebbé válik, hiszen a múltban versz tanyát. Öregszel, szomorodsz, vidámodsz és  elkeseredsz. Lehorgonyzott vagy. Az elme csapdájában vagy. Ha újrakezdesz, akkor teremtesz valami újat, de ehhez meg kell halnod, - tovább kell menned - a múlt számára újra és újra. Ez újjászületés, megújulás. 
     
  3. Béke: Belső kérés, belső hívás, melyre rá tudsz hangolódni, de ehhez le kell lassulnod, csendesedned, háttérbe szorítanod az elme fecsegését. A folytonos tevékenység, az állandó kényszer, hogy csinálj valamit, a problémákon való rágódás, küzdés, önsajnálat, bűntudat, eltávolít e ráhangolódási lehetőségtől. Mindezektől szétszórttá válik a figyelmed. Kövesd a közép hívását, hiszen a béke a felfordulás  mélyén, a hullámok mélyében nyílik, s te tudod a megszületését táplálni.
     
  4. A szív: A feszültség amiben élsz, már nem is feszültség számodra, hiszen megszoktad és jól bevált  szokásoddá vált. Észre sem veszed, hogy a feszültség egy kis szűk helyre szorít be téged és szíved is e  szorításban él. Nincs tudomásod erről az állandó görcsös állapotodról, amit minden pillanatban magaddal cipelsz! Már nem is tudod, hogy milyen valóban ellazulni, valóban oldódni, finoman érzékelni, áramolni. Az elme a feszültség. Vele nem tudsz ellazulni. Amíg kiszolgáltatottja vagy,  nem megy. Csak amikor  utat engedsz a szeretet, a közép erejének,  akkor lazulhat  el a szíved is és ide nem férkőzik be az elme, a „szeretem, nem szeretem„ konfliktusával. 
  5. Fájdalom: Fájdalom az, amikor ezer darabra hullik az, amit magadról és a világról tévesen gondoltál. Darabokra hullanak az illúzióid, téves hiedelmeid, képzelgéseid. Fájdalom, amikor  belenézel az általad teremtett zűrzavarba abba a forrásba, melyből erőt meríthetsz.
     
  6. Tökéletesség:  A legtöbben erre vágynak és ez csapda. Nem mehet minden a legjobban az életben és  ha jól és simán mennek  is a dolgok, akkor talán nem is érdeklődsz az élet mélységei iránt. Jó lesz neked és ez nem jó neked! Talán furcsállod, de a tökéletlenségben számos lehetőség rejlik a  változásra és ha elfogadod, hogy tökéletlenül vagy tökéletes az a lehető legjobb számodra.
     
  7. Fejből a szívbe:  Ismered az elme komplikációit és ravaszságát? Az elme kormányzása alatt mindig adódik valamilyen probléma. Az elme uralmával  az agyonbonyolított, lerombolt élet oda vezet, ahol most élünk. Zűrzavarba, melyet biztos te magad is megtapasztaltál már, mintha a pszichiátrián lennél. Igen, ez az!  Üdvözöllek a pszichiátrián.
A fejből a szívbe jutni nem egy könnyű utazás és mégis ez az egyetlen lehetséges lépés, mely a vágyott emberibb életet elhozza számunkra. A szívünkben élni, nem jelent érzelgősséget. A szívben élni nem a hangulat és nem a kedv kérdése!  Az elme a helyére kerül, hiszen nem úr.  A szív vezet és te a szív része vagy.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



 
 
[ 17203 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x