HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-02-21
Címlap / Szépség-Egészség / Az ezerarcú zöldségfasírt - Friss ebéd 10 perc alatt!

Az ezerarcú zöldségfasírt - Friss ebéd 10 perc alatt!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-02-21

Szeretnél hirtelen kisütni valami frisset, finomat és ropogósat, de már unod a szokásos élelmiszereket, szeretnéd kikerülni legalább a gyakori húsfogyasztást? Egy tökéletes és finom recept, amely ezerféleképpen variálható. Tippek trükkök a gyors és egészséges vacsorához, amit sohasem untok meg! 

 

Az ezerarcú
A zöldségfasírt ezerféleképpen variálható mennyei recept. Alapja a sárgaborsóliszt, amely összetartja a teljes fasírtot, és amely egy különleges alapízt biztosít a zöldségeknek. A sárgaborsóliszt alaphoz különféle zöldségeket adagolhatunk nyers vagy akár félig főtt, összepréselt formában. Különösen ízletes lehet a zöldborsó, a káposzta, vagy akár a fejessaláta levele, vagy éppen répa reszelt formában, mely megédesíti az ételeket. Egyesek apróra vágott paprikát is tesznek bele, de a cukkíni és padlizsán reszelve és apróra aprítva is tökéletes lehet.

Amikor zöldségfasírtot készítesz érdemes egyszerre sok-sok adagot legyártanod, és különbözőféle zöldségmixeket hozz létre. Kukoricát is alkalmazhatsz, de nem javasolt bele például a paradicsom, aminek nedvességétől széteshet a remekmű.
Amikor egyszer már nekiállsz a feladatnak nagy mennyiségben készíts az ínyencségből és fagyassz le belőle.
A fasírtot mindig csak a végén sózzuk meg esetleg az előre főzött zöldségeket, főzés közben is besózhatjuk, de nyers zöldek a sótól levet engednek majd, különösen igaz ez a tökfélékre és az uborkára.



Magok, fűszerek, csalafintaságok

Ha többféle zöldség-kombinációval készíted a műremeket, akkor próbálj ki többféle fűszert is az alap koncepciódhoz. A hagyományos és kedvelt zöldfűszerek sokasága mellett: oregánó, bazsalikom, petrezselyem, mértékkel: kakukkfű, csombor, lestyán, tárkony, alkalmazható, de használj bátran keleti fűszereket is: curryt, kurkumát, hinget, római köményt, vagy akár chilit. Ha tovább variálnád, akkor reszelt kókuszt, mandulát, lenmagot is tehetsz a golyókba.

Ha színes, változatos fasírtgombócokat készítesz sokáig elegendő lehet, frissen sütheted ki a hazaérkezőknek és meglepetést okoz majd a vegyes és változatos ízvilág játéka. Ha szeretnél biztosra menni, az ízek szerint csoportosítva fagyaszd le a fasírtokat. A zöldségfasírt ügyesen készítve nem csak finom, hanem egy színes élelmiszer is lesz, amely tartalmazza az univerzum minden rezgését. A színessége miatt ezért gyermekek is szívesen falják. Jó játék lehet az asztalnál kitalálni, milyen zöldségek sültek bele az adott golyóba!

HarmoNet tipp: Húsevő a tudatos vega? - avagy nem minden arany, ami fénylik! Vega konyha pro és kontra >>

Alaprecept verzió

Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó- vagy sárgaborsóliszt
10 dkg kukoricaliszt / esetleg búzaliszt
70 dkg zöldség mix
10 dkg zabpehely - lecserélhető kb. 15 dkg lisztre
Só ízlés szerint - de ha lehet inkább a végén
Fűszerek - ízlés szerint

Sütéshez:
olaj vagy pálmazsír, esetleg margarin, tisztított margarin (ghí)



HarmoNet tipp:
Hogyan állj át húsevésről a vegetáriánus étkezésre? - Tippek leendő vegáknak >>

Elkészítése:

A zöldségeket aprítsd fel, ha szükséges egyik-másikat főzd meg előre, kicsit nyomogasd össze az összetevőket. A Zabpelyhet áztasd be, majd amikor megszívta magát vízzel helyezd a zöldségekre. Végül keverd bele a lisztet és fűszereket. A golyókat frissen vagy fagyasztás után is azonnal süthetjük!





 
 
[38789]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x