Az ételallergiák lelki háttere - Melyik élelmiszer mit szimbolizál?...
Címlap / Szépség-Egészség / Az ételallergiák lelki háttere - Melyik élelmiszer mit szimbolizál?

Az ételallergiák lelki háttere - Melyik élelmiszer mit szimbolizál?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ahogy egy-két évtizede még a hiperaktivitás és az autizmus vezette a slágerlistát a gyermekbetegségek és problémák terén, úgy ma az ételallergiák és táplálkozási kórok, lebontási nehézségek szaporodtak el. Mi lehet a háttérben, miért küzd ezzel minden harmadik gyermek?  

Az ételallergiások száma rohamosan nő

Hiperaktivitás, Down-kór, autizmus, talán leggyakoribb és a szülő számára gyakran legtöbb kihívást jelentő problémák. Ma már persze létezik Ritka Gyermekbetegségek Konferenciája, és az Internet segítségével megismerhetjük, megérthetjük a problémákat. 

Eltelt néhány év, talán néhány évtized is, és a leggyakrabban arról hallani, hogy egy-egy gyermek nem képes lebontani a tejet, a gabonaféléket, liszt-érzékeny, nem ehet olajos magvakat, vagy esetleg mindet egyszerre. Mi áll a háttérben, mi a valódi probléma? Két fő vonalon indulhatunk el.



1. Ez a probléma nem az a probléma

A manduladió, a búza, a rozs, az árpa egészséges és finom termékek, a gyermeknek a leggyakrabban nem magával a termékkel van problémája, hanem a feldolgozáskor használt adalékokkal, gyárilag beletett alkotórészekkel. Sokszor adalékanyagok nélkül is az élelmiszer fertőzötten, koszosan kerül az asztalra, vagyis a nem megfelelő kezelés miatt olyan dolgokat juttatnak vele a gyermek szervezetébe, amely megmételyezi a gyermeket, és a gyermek problémáját, allergiáját nem a kosznak, hanem a terméknek, nem a termékkel kapott adalékanyagnak, hanem magának az élelmiszernek tudjuk be. Ezért az adott allergiát igyekezzünk körbejárni, ha nem túl súlyos tünetekkel jár!!!!

Ezt példázza az a vicces igazság, amikor a városi leányt, aki tehenet csak nyaraláskor látott és akkor is legfeljebb egy tucatszor, negyedévszázados létére allergiássá válik a tehénszőrre. Kérdem én, hol lelünk tehénszőrt nagyobb koncentrátumban a metropolisokban? Természetesen a dobozos tejben! Hiszen nem megfelelően kezelt tej, sajnos gondokat okozhat. Az utánajárás ez esetben segített, nem tejallergiáról van szó, csak nem megfelelő kezelésről a táplálék esetében.



2. Amikor valóban ételallergiáról beszélhetünk

Azután ott van valóban ételallergia, lisztérzékenység, tejcukor-érzékenység, allergia, allergia hátán. Ez esetben sokszor laboratóriumi vizsgálatokat javasolnak, vérvételt és szövettan mintát. Az emésztést vizsgálják, a fiziológiai folyamatokat. Csakhogy mi marad el? Természetesen a dolgok lelki oldala.

Az egyes tápláléktípusok megfeleltethetők családtagjainknak, érzéseinknek, gondolatainknak. Amikor valaki a cukorral nem boldogul, akkor általában szeretetről, amikor a tejjel és tejtermékekkel, akkor az anyával való kapcsolatról gondolkodik nehezen, szorongásai, elfojtásai lehetnek e téren. A tejcukor-érzékenység az anyától kapott szeretet el nem fogadását is jelenti jelképesen.

HarmoNet tipp: Kinőhető-e az allergia?  >>

Melyik táplálék mit szimbolizál?

A lisztérzékenység és gabonákkal kapcsolatos energiák a férfierőhöz, az életerőhöz, az élet elutasításához, az életerő el nem fogadásához áll közelebb, elsősorban az édesapával kapcsolatos problémákat jelzi.

A zöldségfélék szintén folyadékból épülnek fel a Nap erejével. Ha lebontásuk problémás, akkor helytelen az emésztés, nehezen emészt meg a személy bizonyos helyzeteket, a rostosabb, vaskosabb elemeket az életben, vagyis bárminemű akadályt, esetleg az apakép nem helyes, az apával való viszony nem fényes. A lédús élelmiszerek lebontási nehézsége érzelmi gondokra is rámutat.




Az olajos magvak, pl. tökmag, mandula, kesudió stb. lebontási problémái a gabona témaköre mellett az olaj által a rugalmasság kérdéskörét feszegetik. A  személy képtelen rugalmas lenni és mindent, amitől az lehetne, azt elutasít.

Ha egyszerre több ételallergia is jelen van a gyermeknél, és főként az életerő elutasítása dominál, akkor lehetséges, hogy a gyermek nem várt gyermek volt, nem akarták őt szülei, vagy pusztán félelmekkel látott napvilágot. Gyakran előfordul az is, hogy az egykének várt gyermek a méhben ikertestvérpárral rendelkezett, aki korábban, még a megszületés előtt eltávozott. 

Ez esetben a szülött az elvesztést a testvérének eltávozását élheti meg folyamatos és visszatérő halálfélelemként, szorongásként.

HarmoNet tipp: Tejcukor érzékenység és tejfehérje allergia - Melyikkel állsz szemben? >>

A táplálékallergiák mögött minden esetben korunk stresszmennyisége áll, és annak megszüntetése nélkül általában az allergiák sem múlnak el. Fontos az élelmiszerek szimbolikáját figyelembe venni és megérteni a valódi lelki okot. Ezt a lelki okot pszichológus, homeopátiás gondozó, lelki gondozó, lelkész, vagy kineziológus képes oldani.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 62101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x