HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26
Címlap / Szépség-Egészség / A fodrász tanácsai a tavaszi hajápoláshoz

A fodrász tanácsai a tavaszi hajápoláshoz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást. 

 

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást. Fel kell készülni a nap sugarainak erősödésére, hogy a hajunkat károsodás nélkül, sőt pompájában ragyogva viselhessük. Nézzük a fodrász tanácsait!

A napsugarak hatása a hajunkra
A napsugárzás – ahogy a bőrt, - a hajat is fokozottan éri. A káros UV sugárzás a hajat is szárítja, rongálja. Az erős tűző napon sokan tapasztalják, hogy a hajuk színe fakul, és a hajszálak károsodnak.. A sok úszás, a víz, a nyári sportok is hozzásegítenek ehhez. Ezért a tavasz a felkészülés időszak, a nyár pedig kemény igénybevétel a hajnak. A hajnak ilyenkor még erősebb figyelemre van szüksége.

Hajpakolás, kúraszerű hajvédelem:
A hajpakolások, főleg kúraszerűen, igen jól rendbe hozzák a vitaminhiányos, szürkés, fénytelen, esetleg töredezett hajat. A szokásos hajsamponok (például Panthene) balzsamjait legalább 10 hajmosáson keresztül 3-5 percen át a hajon pihentetve már magukban is jó hatásúak, de vásárolhatunk sárgarépa pakolást, ami kifejezetten a tavaszi felkészülést segíti, nyárra ellenállóvá teszi a hajat. A hajmosáskor fokozottabban figyelni kell a fejbőr átmasszírozására, hogy az elhalt bőr lekopjon, helyet adjon az új bőrsejteknek.

A kúra része lehet a hajolajas, vagy hajszeszes utókezelés (attól függően, hogy zsíros, vagy száraz inkább a hajunk.) valamint kiegészítő kezelésnek érdemes beiktatni néhány hetes élesztő kapszula, vagy nyers élesztő szedést, karotin olaj, vagy karotin kapszula adagolását és Revalid kapszula szedése is javasolt. Ezektől nem csak a haj, hanem a bőr és a körmök is egészségesek lesznek.

A haj festése tavasszal és nyáron
Mivel nemsokára kezdődnek a szabadságolások, így érdemes a hajat világos színűre, lehetőleg az eredeti színéhez legközelebb eső színre festeni. Ezen látszik ugyanis legkevésbé a lenövés, amit a szabadságok ideje alatt néha még a legalaposabb Hölgy sem tud kikerülni. Az otthon felmaszatolt hajfesték pedig csak ront az összképen, és sokkal nehezebb helyre hozni, a végeredményt, mint megszabadulni egy lenövéstől. A világosabb színű hajat egyébként kicsit nehezebben fakítja ki a nap és kevésbé szívja magába a meleget. Az idei trend színek a világos vörös és a szőke.

A gyakori hajmosás
Amikor melegre fordul az idő, többnyire gyakrabban mosunk hajat, főleg a városlakók. Az autók és a többi káros környezeti hatás miatt erre szükség is van. Olyan sampont érdemes választani, aminek a hatása enyhébb, és a végeredmény olyan, amilyet mi várunk a samponunktól. Az agresszív, drasztikus hatású készítményeket tegyük el a téli napokra.

Harangozó Barbara
 
 
[7264]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x