HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-28
Címlap / Szépség-Egészség / Legyél egy napra vegetáriánus! - Kihívás Napja, sorsolás, ajándékok

Legyél egy napra vegetáriánus! - Kihívás Napja, sorsolás, ajándékok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-28

Gent városában hetente egyszer húsmentes napot propagálnak. Hazánkban szintén nagy visszhangot kapott a kezdeményezés. Mivel sokan azonban félnek belefogni egy vega-életbe, esetleg el sem tudják képzelni, mit eszik az, aki nem vesz magához húst, esetleg tojást és egyebeket sem, ezért megrendezték a Vegetáriánus Kihívás Napját, ahol Számodra is kiderülhet! 

 

A belgiumi Gent városának vezetése az egészséges életmód és a környezetbarát politika jegyében arra biztatja a lakosságot, hogy hetente egy napon ne fogyasszanak húst. Ezzel javítják egészségüket és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A kampányt a köztisztviselők kezdik, ám ősztől az iskolások is húsmentes ebédet kapnak hetente egyszer. Nagy eredmény! Persze, arról se feledkezzünk meg, hogy ma már léteznek vegetáriánus étkezést biztosító óvodák, iskolák, sőt vega felnőttek is. Mit kell tudni róluk? Fittebbek, egészségesebbek, jobb kedvűek.


A hétvégén tartandó nagy napon nem csak spórolhatsz – ami az alapanyagok árát illeti – de ötletességeddel, kreativitásoddal nyerhetsz is! Most nem sportolnod kell egész nap, mint a Kihívás Napján, hanem kipróbálni és egy napon át tartani valami egészen különlegeset és újszerűt!
„Nagyon tetszett ez a kezdeményezés, ezért felhívást teszek közzé: meghirdetem a Nagy Vegetáriánus Kihívás napját! Legyél egy napra vegetáriánus!” – kezdi a vega kihívási nap történetét Hemangi, a főszervező.

Aki csatlakozni szeretne, június 27-én, szombaton kizárólag vegetáriánus ételeket főzhet és fogyaszthat családjával. Ez egy kihívás Neked és a családnak, ugyanakkor egy vicces kuriózum, főként azoknak, akik gyakran fogyasztanak húsból készült ételeket. A cél az, hogy bebizonyítsuk, hogy egy napot bárki eltölthet hús nélkül, úgy, hogy egészséges, finom és étvágygerjesztő ételeket eszik! Csupán ötlet és utánajárás kérdése az egész. Hemangi rendszeres olvasója a gasztroblogoknak, tapasztalata, hogy általában a nem vegetáriánus szakácsok is csodálatos húsmentes ételeket varázsolnak. Mutassuk meg a világnak! Csatlakozzatok és regisztráljatok! A legsikeresebb Vega recepteket, itt a HarmoNet recept rovatában is viszont láthatod majd!


A nagy nap után a résztvevők között kisorsolnak (1) egy családi belépőt Krisna-völgybe, egy (2) vegetáriánus szakácskönyvet, illetve egy (3) egy alkalmas ingyenes vegetáriánus ebédrendelést (amit a nyertes választ).

Feltételek: A résztvevők természetesen nem főzhetnek húst (így halat és csirkét sem), és hogy kissé nehezítsük a dolgot, nem használhatnak tojást, gombát, hagymát, fokhagymát, és alkoholt.
A tojást szintén állati eredete, és tisztátalan származási helye, a gombát a lebontó folyamatoknak való részvétele és mixotróf táplálkozása miatt, az erős illóolaj tartalmú hagymaféléket pedig bűzössége és az ételek alapízét elnyomó tulajdonsága miatt kerüljük ezen a kihívási napon!
Ne ijedj meg, rengeteg fűszerleírást és alapanyag készítési ötletet olvashatsz a blogon. A HarmoNet háziasszonya, Patocskai Niki minden szombaton megjelenő Mi micsoda sorozata pedig eligazíthat a vegetáriánus különlegességek útvesztőjében.

Senki ne ijedjen meg, ez nem egy extrém receptverseny, ugyanakkor sorsoláson vehetsz részt. Célja, hogy ezen a napon ne együnk húst – s ha lehet ezzel a későbbiekben is, legalább alkalmanként végezve, hagyományt teremtsünk. (Tehát ha beregisztrálsz, majd a program után jelzed felénk egyszerűen, hogy: “krumplifőzeléket ettünk”, már teljesítetted a feladatot és részt vehetsz a Vegetáriánus Kihívás Napja sorsoláson.


A játékra jelentkezőket kérik a szervezők, hogy június 30-án, déli 12 óráig küldjék el írásban saját kis megvalósításukat a szombati napról, hogy mit ettek, és ha tehetik, küldjenek fotót a családról, az ebédről, megörökítve az élményeket. Szívesen fogadják a különleges recepteket is, egyedi gasztro-alkotások kivitelezésének módját, melyek megjelenhetnek a szervezők blog oldalán, illetve a HarmoNet vega rovatában! A legjobb – fotóval ellátott receptek – megjelenhetnek a negyedévente megjelenő, Vissza Istenhez című (nyomtatott) magazinban is.
Csatlakozzatok Ti is a június 27-i Nagy Vegetáriánus Kihíváshoz!

Mit kell tenned?

1. Regisztrálj most!
2. Június 30., déli 12 óráig küldd el, hogy mi volt a menü, és ha lehet küldj recepteket is, fotóval.

Jelentkezés és részvétel a játékban, sorsoláson: Vegavarázs >>

(Képek: piqs.de)
 


 
 
[4102]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/everness-partnerprogram_banner_300x250-anim.gif
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x