Vegán variációk: 5 fogyókúrás recept a nyárra
Címlap / Fogyira / Vegán variációk: 5 fogyókúrás recept a nyárra

Vegán variációk: 5 fogyókúrás recept a nyárra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Azt gondolod a reformkonyha remekei csak az egészséged íztelen táplálói? A reform szóról már alapból az unalmasság és egyszerűség jut eszedbe, s tudod, itt valami diétás következik? A vegán étrend kincsei most előtted is feltárulnak, a legfinomabb receptekben. Kóstolj bele!  

1. Zöldségkrémleves

Mindenféle zöldséget, krumplit, répát, fehér répát, zellert, karalábét, kelkáposzta levelet stb. kevés vízben megpárolunk, majd leturmixoljuk. Ízesíthetjük natúr joghurttal, szárazon pirított barna kenyérkockával tálaljuk.


2. Reform kókuszgolyó

Gyúrjunk sűrű masszát zabkorpából, mézből, lenmagból (lehet őrölt is), karobból forró vízzel és egy kevés forró vaníliás szójatejjel. Vizes kézzel formáljunk belőle golyókat, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Ha egyszerre többféle desszertet szeretnénk készíteni, kókusz helyett apróra vágott mandulába, darált dióba, szezámmagba, pattogtatott amarántba is forgathatjuk a golyókat!


3. Reform almás lepény

30 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet elkeversz 10 dkg kukoricaliszttel, és hozzáadsz egy kevés citromlében elkevert, egy kiskanálnyi szódabikarbónát. 15 dkg biomargarinnal, mézzel és vízzel összedolgozod, és addig gyúrod, amíg a tészta el nem válik a kezedtől. 1,5 kg almát reszelj le durva reszelőn, ha nagyon leves, egy kicsit kinyomkodhatod, majd keverd össze fahéjjal. A tészta felét kikent tepsibe simítod, ráöntöd a tölteléket, majd a tészta másik felét ráegyengeted. A tésztát megszurkálod, és közepes lángon kis tepsiben világosbarnára sütöd. (kb. ½ óra)


4. Muffin, püspökkenyér és torta alaptészta (kb. 24 muffinhoz elég)

Keverjünk össze 3 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, 1 bögre barna rizslisztet, 1 bögre szójalisztet és 1 csomag sütőport. 1dl citromlében futtassunk föl 1 púpozott evőkanál szódabikarbónát – óvatosan, a tál fölött, mert könnyen kifut – majd adjuk a száraz hozzávalókhoz 1dl napraforgó olajjal. A tésztát ízlés szerint édesítsük mézzel vagy barna cukorral, azután pedig vaníliás szójatejjel hígítsuk laza nokedli-állagúvá. Töltsük a kívánt formába és süssük meg!

Ha tortát készítünk, reszeljük le 5 citrom héját, aminek egyik felét a tésztába, másik felét a krémbe keverjük.

Ha muffint sütünk, tehetünk a tésztába reszelt citromhéjat, mazsolát, csokidarabokat, gyümölcsöt vagy bármit, amihez kedvünk van.

Ha a püspökkenyér mellett döntünk, a tésztát hagyjuk sűrűbbre, és a nedves hozzávalók fölhasználása előtt, keverjünk a száraz lisztbe mazsolát, diót, aszalt gyümölcsöket és 75 százalékos, valódi kakaótartalmú csokidarabokat. 

HarmoNet tipp: Gabonatejek - 3 tápláló fogyókúrás recept >>


5. Tortakrém:

2 l vaníliás szójatejben főzzünk föl egy zacskó barna rizslisztet. Addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz, és már nem érezni benne a lisztszemcséket. Ezután keverjünk hozzá kb. 10 dkg biomargarint, reszelt citromhéjat és ízlés szerint citromlevet. Ha már kicsit kihűlt a krém, édesítsük kedvünk szerint mézzel vagy nádcukorral!



Sült alma csokival és dióval

Az almákat félbevágjuk, magházát kivesszük, és kevés almahúst is kikaparunk belőle. Az almahúst összekeverjük durvára tört dióval és fahéjjal. Minden fél alma közepébe alma-dió keveréket teszünk, és forró sütőben megsütjük. Karobporból csokimártást készítünk rizs, vagy szójatejjel, lehet vízzel is. 

HarmoNet tipp: Néhány könnyű fogyókúrás recept >>

Meggyesmákos gabonakása

A gabonafélét vízben megfőzzük , kásaként a tányérra terítjük, mákkal és meggyel megszórjuk. Jó sok legyen a meggy! Mézet adjunk mellé!

Ha a valódi étel ízt szeretnéd érezni, ne adj egy ételhez sem mézet, - ami eleve nem vegán - sem nem semmiféle ízfokozó édesítőt! 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x