Kozmetikai körkép - a kőkortól az elit kúrákig
Címlap / Szépség-Egészség / Kozmetikai körkép - a kőkortól az elit kúrákig

Kozmetikai körkép - a kőkortól az elit kúrákig

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Megszámlálhatatlan krémmárkából választhatunk. Van gyulladt bőrre, száraz bőrre, zsíros bőrre, pirosodósra, túl fehérre, érzékenyre, rinocérosz-típusúra. A kozemtikai ipar fejlődése a "kőkortól" napjainkig. 

Tinikoromban ajánlották, hogy érdemes lenne kozmetikushoz járnom, megelőzendő a sok pattanásos időszakot. Akkoriban még nem gondolkodtak azon, hogy a sok tini-pattanás okozója legfőképpen a felnövekedési, átalakulási stressz és persze a bevitt táplálék minősége. Nem volt még divat kozmetikákba járni, én is idegenkedtem attól, hogy pirosra nyomkodják az arcom.

Egy osztálytársam egyszer elment és teljesen szétnyomkodva, napokig vörös képpel mászkált közöttünk – nos, nem volt csábító egyikünk számára sem, hogy ezek után mi is ellátogassunk egy kezelésre. Néha azonban mégis felkerestem a kozmetikust, így konkrétan a saját bőrömön tapasztaltam végig az iparág fejlődését. A kozmetikában is hatalmas áttörések és újdonságok tűntek fel és ma már a kényeztetés fellegvára tud lenni egy-egy szalon.

Szépségápolás

Mi volt húsz évvel ezelőtt?
Hélia-D krém, túl forró kamillás gőz (ami fölé nekünk kellett behajolni törölközővel leborítva), kizárólag ujjal történő nyomkodás, sok helyen nagyítótükör sem volt még, sőt még a jó arcmasszázs is ritkaságszámba ment. Tüzelően forró, vastag és nehezen kenhető gyanta, ami nemcsak lehúzáskor volt fájdalmas, de már felkenéskor is.

Mi volt tíz évvel ezelőtt?
Márkás arckrémek, többféle típusú gőzölő készülék, amiknek valahogy sosem sikerült a megfelelő irányba adni a gőzt, rendszeressé váltak a nagyítótükrök immár saját világítással. Elkezdték használni a steril tűt mint segédeszközt a túlzott nyomással szemben. Gondoskodtak a bőr kezelés utáni megnyugtatásáról különböző krémek formájában. Már nem kellett egy teljes festéktubust a szemünkbe folyatni egy szempillafestéshez és előkerültek új technikai eszközök is a puccosabb helyeken. A gyantát sem kellett már házilag készíteni.

Sőt felbukkantak a holisztikusabb megközelítésű kozmetikák, ahol már egy kicsit a lelkünkkel is foglalkoztak, keresték az összefüggéseket a gyulladt pattanások és az életünkben jelenlévő stresszhelyzetek között, illetve a táplálkozásunknál.

Mi a helyzet ma?
Megszámlálhatatlan krémmárkából választhatunk. Van gyulladt bőrre, száraz bőrre, zsíros bőrre, pirosodósra, túl fehérre, érzékenyre, rinocérosz-típusúra, napozás előttre-utánra ajánlott, hámlasztó és radírozó, fertőtlenítő és nyugtató – akárcsak Gombóc Artúr csokiválasztéka. Sőt, már krémmárkákra specializálódott kozmetikák is vannak, amik csak az adott termékcsaláddal dolgoznak. Már a gyantázás sem olyan forró és fájdalmas.

Szépségápolás

Manapság egy egyszerű arckezelés végett is 2-3 órát tölthetünk a kozmetikában és a legjobb benne, hogy ebből nagyjából 20 perc az az idő, amíg ténylegesen kényelmetlen nyomkodásnak vagyunk kitéve. Többféle elektromos kezelést kapunk, többféle hosszabb-rövidebb profi masszázst, nemcsak az arcunkra, de már a hátat, nyakat, vállat is átgyúrják sok helyen. Legutóbb teljes testmasszázst kaptam az arckezelés árába beépítve – ami érthető örömmel töltött el, mert három órán át feküdni sem mindig a legkívánatosabb.

Számomra fontos, hogy a kozmetikában ténylegesen egy kényelmi szolgáltatást kapjak, ezért oda nem megyek, ahol rádió szól a háttérben, esetleg dohányzik a kozmetikus vagy bármelyik alkalmazottja. A kozmetikában eltöltött idő egy pihenőidő, ahol összeköthetjük a feltöltődésre szánt időnket a szépüléssel. Lágy zene a háttérben, békében hagyják azt, aki nem akar beszélgetni, szóval tartják a csevegésre vágyókat. Bőrtípusunkhoz igazodva személyre szabott krémekkel térhetünk haza, hogy a bőrápolás ne csak a kozmetikán töltött időre szorítkozzon és szakavatott tanácsokkal is ellátnak kérdés esetén.

Én határozottan élvezem a modern kozmetikai időket. Kellemes szépítkezést kívánok!

Tara

(Fotók: Ivi: Beauty; eva: ich, Louise: beneath)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x