HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Szépség-Egészség / A méhszájseb kialakulása és lehetséges kezelése

A méhszájseb kialakulása és lehetséges kezelése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

A női létforma sajátos jellemzőinek megfelelően a férfiétől eltérő lélektani és fiziológiai ismérvekkel rendelkezik, melyeknek megfelelően alakulnak személyiségjegyei, esetleges betegségei is. A női létforma sajátos jellemzőinek megfelelően a férfiétől eltérő lélektani és fiziológiai ismérvekkel rendelkezik, melyeknek megfelelően alakulnak személyiségjegyei, esetleges betegségei is. 

 

A női létforma sajátos jellemzőinek megfelelően a férfiétől eltérő lélektani és fiziológiai ismérvekkel rendelkezik, melyeknek megfelelően alakulnak személyiségjegyei, esetleges betegségei is. A női létforma sajátos jellemzőinek megfelelően a férfiétől eltérő lélektani és fiziológiai ismérvekkel rendelkezik, melyeknek megfelelően alakulnak személyiségjegyei, esetleges betegségei is. A női elvet a befogadó készség, a passzivitás, az erőteljes érzeti, érzelmi befolyásolhatóság és meghatározottság, a világi folyamatok, behatások ennek megfelelő tükrözése, a gondoskodás, táplálás, stb. jellemzi.

A női elv energiája
A nő az érzeti énen keresztül kommunikál, vagyis minden érzékszervi tapasztalást az önérzeten keresztül ragad meg és általában az így kialakuló önérzeti állapotnak megfelelően nyilvánul meg a világban. A női elvnek nem jellemzője az elvonatkoztatás, a világtól való függetlenedés, hiszen ő maga a világ. Ennek megfelelően a világi jelenségeken keresztül arra a világra támaszkodik, ami a férfi elvként megnyilvánuló teremtő erő segítségével fogan meg benne.

Belső harmónia
Mindez persze lehet ugyanannyira jó, mint amennyire rossz is. Jó, mert lehetőséget adhat arra, hogy a nő az abszolút oldottságot, a felszabadultságot, levetve a meghatározottságait, a világra támaszkodva is elérhesse és ezen keresztül megélhesse a világot fenntartó, férfi elvként megjelenő teremtő erőt. Rossz, mert ily módon a nő a diszharmonikus folyamatoknak is kiszolgáltatott. Míg a harmonikus folyamatok (állapotok) jó érzettel járnak együtt, addig a diszharmonikusak rossz érzetekkel, s egyáltalán nem mindegy, hogy melyik lesz számára a meghatározó, hiszen annak megfelelően változik a léte, méghozzá minden síkon egyszerre.

A gyógyászati megkülönböztetés
Egy szempontból a különböző negatív hatások miatt a nő, kiszolgáltatottságából fakadóan, teljes joggal okolhatja a külvilágot. Más szempontból viszont mindezért ő "hibás", mert meghatározottságai, a hibáihoz való ragaszkodásai révén juttatja magát a kibillent helyzetbe. A teremtő erőt rossz beidegződései miatt "hibásan használja fel" azzal, hogy diszharmonikus indíttatású folyamatokat hagy magában megfoganni. Ezek következményét a külvilágban tapasztalhatja, melyek visszahatva rá megerősítik, fenntartják benne a diszharmóniát. Gyógyászati szempontból e diszharmonikus állapot kialakulása betegség, melynek a tüneteit lelkileg és testileg is hordozza a beteg.

A méh szimbolikája
A férfi teremti a világát olyannak, amilyen, a nő pedig "hasonló", de passzív folyamat során szüli azt. A nőben ez a szellemi és lelki folyamat a méhben "szervül", vagyis a méhben, mint a női létforma esszenciális szervében tükröződnek a megszületendő világot jellemző tudati folyamatok, amit élettani folyamatok sorozata jelenít meg és szimbolizál. E folyamatok a világba lépésükkor, illetve a világból történő visszahatásuk során a rájuk jellemző módon a "küszöbön" nyomot hagyhatnak maguk után. A női testben a méhszáj a befogadás és a kiáramlás határa, a lét kapuja. Ennek állapotából, tüneteiből tökéletesen vissza lehet következtetni a nő lelki életében zajló folyamatokra, de akár a hétköznapi világában jellemző történésekre is. Ezek tökéletességéért vagy hibásságáért, az oda-vissza hatás értelmében a nő is és világának szereplői is egyformán okolhatók.

A test energiái
A teremtésben munkálkodó, energiákként jellemezhető folyamatok diszharmóniájának köszönhetően jelenik meg az elmében és az azt megnyilvánító testben minden kóros működés. A szél energia túlsúlya félelmek, aggodalmak, rettegés keletkezését okozza és legtöbbször görcsök, kiszáradás, gyengülés, sorvadás formájában jelentkezik. A víz energia túlsúly nyomasztottsággal, nehézkességgel, berögzültséggel, tompasággal jár együtt és folyásos tüneteket, nyálkapangást, burjánzó folyamatokat, kóros szövetszaporodást tapasztalhatunk.

A tűz energia túlsúlyakor indulatok, harag, agresszió gerjednek, amivel extrém vérzések, gyulladások, fekélyek, sebek, felmaródások járnak együtt. A méhszájseb elsődlegesen ez utóbbi kibillentséghez tartozik, de bármelyik másik energia túlsúlya is hozzákeveredhet. A méhszájon olykor felmaródás, hám erózió, mélybe hatoló kisebesedés található, amely vérezgetéssel is együtt járhat. Mindez a hajlamtól függően szélsőségessé is válhat, vagy elfajulhat.

A kibillentpő hatások
A belső és a külső megfelelésének értelmében ilyenkor a világból olyan hatások, élmények érik a nőt lelkileg, testileg egyaránt, melyek kibillentik őt, rombolják önérzetét, lelki sérülést, égő érzéseket, maró állapotokat okoznak és fenntartják azt. Ezek minden esetben természetesen konkrét jelenségekhez kötődnek. Ilyenek lehetnek: a sértegetés, a hibáztatás, a durvaság, az erőszak, a veszekedés és az állandó kritizálás, melyek a sérülésen túl "mellékhatásként" folyamatosan fertőzik is a befogadásra "kárhoztatott" nő életét.

Természetesen mindebben ő a saját benső állapotát - amit megszült - kapja vissza. Más megközelítésből azt, amit a viszonyulásával a világból "kiharcol" magának. A benne lappangó maró rosszindulat, düh, ármányság, irigység velejárója mindez, még akkor is, ha ezzel az esendő lélek nem óhajt szembesülni. Persze ezeket más szempontból a "külső" hatásoknak köszönheti, melyekkel szemben ő védtelen.

A változtatás lehetősége, a terápia
Mégis az mondható, hogy hajlamai kiélésének, megszülésének eredményeként kerül ilyen helyzetbe, tehát van lehetősége változtatni ezen és ez a lényeg. Az energiák túlsúlya ezek szerint nem csak testi tünet formájában érzékelhető, mint "valós" testi betegség, hanem önérzeti szinten játszódó lelki betegség formájában is. Ennek megfelelően a terápia is kettős irányultságú lehet.

A gyógymód, legegyszerűbben megfogalmazva, az energiák következetes egyensúlyban tartásában rejlik. Erre végtelen számú megoldási lehetőség kínálkozik, külső és belső egyaránt. Az a jó gyógyszer, ami támasztékot ad a kibillenések kiegyensúlyozásához, ha már a rossz beidegződéseket, tévképzeteket nem sikerül egyik pillanatról a másikra felszámolni, bár végső megoldást csak ez fog nyújtani.

Kedvesen szeretettel...
A lélek sérüléseire, maró sebeire, önmarcangolására gyógyír a kedvesség, a megértés, a szeretet kimutatása, a gondoskodás, a fontosság apró jelzésekkel történő tudatosítása, a védelem, a biztonság érzetének nyújtása, a megnyugtatás, kinek mi szükséges. A női lélek hozzáállásbeli hibáira, túlzásaira csak ilyen körülmények megvalósítása mellett lehet felhívni a figyelmet, ha ez egyáltalán ilyenkor még szükséges, mert az ilyen jellegű ráhatás eredményeképpen az egyensúly helyreállhat.

A férfi elv mint gyógyír
Ennek az állapotnak a megtartásában nyújthat segítséget a férfi elv, ami leginkább az apán, fivéren, férjen, baráton, fiúgyermeken át képes megnyilvánulni. Aszklépiosz szerint, aki megsebez, annál van a gyógyír is a sebre. A férfi elvnek képessége az elvonatkoztatás, így a személyiség korlátai ellenére is képes az egyensúlyi állapot fenntartásában segédkezni, az említett módon, akár láthatatlan szálakon, akár érzékszervvel tapasztalhatóan. A létesülésben e betegség során az ártó energiáknak köszönhetően megjelenik a durva, éles, maró minőség, ami nem csak a gondolatokban, vagy a megnyilvánulásokban érhető tetten, hanem a világi ingerekben is, például a táplálkozásban, vagy a kommunikációban. Ezeket az ellentétes minőségek megjelenítésével lehet ellensúlyozni, kioltani.

Gyógynövény főzetek
Az energiák rendezése gyógynövények főzetével is történhet akár párhuzamosan is, a lelki terápiát megerősítve. Az intim tusnak elkészített főzettel teliholdtól kezdődően újholdig legalább háromszor érdemes benntartva öblíteni. Ehhez fekete nadály gyökér 1, cickafark 1/5, palástfű 1, kurkuma 1/7, útifű 1, arányú keverékéből 1 kávéskanálnyit fél liter lobogó vízbe vetünk, majd elzárjuk alatta a tüzet, letakarjuk és állni hagyjuk, míg megfelelő (kéz meleg) hőmérsékletre hűl. A leszűrt főzet ezután irrigátor segítségével felhasználható.

Ezalatt az időszak alatt, egészen a következő teliholdig legalább napi két liter gyógytea elfogyasztása javallt, amit az alkatnak, állapotnak megfelelő arányok szerint érdemes összeállítani a következő növényekből: angyalgyökér, ánizs, palástfű, sáfrány vagy sáfrányos szeklice, orbáncfű, bazsalikom, lenmag pehely, édesgyökér, macskagyökér. Másfél liter vízbe egy teáskanállal kell tenni a keverékből és öt percig forrás nélkül főzni, s csak a fogyasztandó mennyiséget leszűrni. Javallt a gyógynövények közé a következő mantrákat "beépíteni": életerő, szeretet, megbocsátás, oldottság, egyensúly, majd 108-szor összerázni, vagy átkeverni.

Masszázs terápia
A masszázs terápia is hatásos. A derék, vesetájék átgyúrása után, a has középvonalában a szegycsont aljától a szeméremcsontig, lefelé irányuló, gyengéd, egyre mélyülő masszázst jó alkalmazni, majd ugyanezt a középvonallal párhuzamosan a petefészkek vonalában is elvégezni. Mindez valószínűleg az első néhány alkalommal fájdalommal jár, ezért legyünk finomak, óvatosak és használjunk lazító, nyugtató olajakat, mert a hasizmok legtöbbször görcsösek.

A talp e szervekre vonatkozó területeinek masszírozását (belső boka alatti és mögötti tájék) a sérülést gyengítő, szüntető szándékkal lebontó irányban (bal körkörös), míg erősítő, szövetregeneráló, javulást fokozó szándékkal építő irányban masszírozzuk, a méhén kívül különös tekintettel a máj, a lép, a vese és a gyomor reflexpontjai. A testtartás e betegség során jellemzően az alhasra görnyedő, a karok az alhas felett keresztezettek, a medence, a derék, a hát görcsös lehet, a comb belső izmaival együtt. Ezért a jóga ászanák közül az ellentétes pozitúrájúakat, a görcsös izmot nyújtókat (íj, nauli, lótusz, kobra, sarokülés, sarkok közé ülés) érdemes gyakorolni. Ajánlottak a gátizmot megerősítő gyakorlatok is.

E támasztékot adó gyógyászati módszerek mellett a legfontosabb az elme hibáinak felszámolása, melyek az élet dolgainak téves értelmezéséből fakadnak. Az elvesztett rugalmasságot a merev elképzelések megszüntetésével is újra lehet éleszteni - hiszen miért ne lehetne bármi másképp, mint ahogy van.

Dr. Kmeth Sándor
 
 
[23866]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x