HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-19
Címlap / Szépség-Egészség / A hajhullás okai

A hajhullás okai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-19

A hajhullás nem civilizációs betegség. A lobogó sörényű ifjak megközelítőleg harmada már az antik korban is gyérülő hajzattal lett bölcs. Az erősen hajhullató férfiak aránya ma is mintegy 30%-os.  

 

A hajproblémákat nem tartjuk komoly gondnak. Azt senki sem gondolja, ha korpás, zsíros a haja, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Viszont a kopaszodás, hajhullás az más lapra tartozik. Közérzetünket családtagjaink, kollégáink, üzleti partnereink külsőnkre vonatkozó visszajelzése befolyásolja, ezért nagyon fontos, hogy idejében foglalkozzunk a hajhullás problémájával. Az áruházak, patikák polcain egyre több hajnövesztő, hajtápláló, hajhullás elleni kozmetikumot találhatunk, melyek az enyhébb tünetek esetében gyógyulást hozhatnak gyérülő hajkoronánkra.

Amikor már ezek sem vezetnek sikerhez, érdemes elgondolkodni azon, hogy mi is okozhatja a nevezett problémákat.

Belső tényezők

Hormonális és öröklött okok
(androgén hormonok túltengése, fogamzásgátló tabletta szedése, gyermekszülés, klimax, szoptatás, terhesség, autoimmun betegség, hormonális eltérés)

Stressz
(bánat, csalódottság, kiégettség, kifáradás, neurózis)

Betegségek
(alkoholizmus, egyes fogbetegségek, a kötőszövet betegsége, macskától kapott gombás fertőzés, májbetegségek, skarlát, kanyaró, tartós lázas állapot, tüdőgyulladás, egyéb felső légúti megbetegedések, vérszegénység)

Orvosi kezelések mellékhatásai
(citotoxikus gyógyszerek /sejtmérgek/, gyógyszerek mellékhatása, sugárkezelés /kemoterápia/)

Táplálkozási szokások
(A-vitamin túladagolása, az ételek elkészítésének helytelen módja, alultápláltság, B, E, F, H vitaminok hiánya, hibás vagy túlzott diéta, jódhiány, szelénmérgezés, szükséges tápanyagok - a folsav, a béta-karotin, a szilícium, és talán az egyik legfontosabb anyag, a biotin hiánya, túlzott cukorfogyasztás, túlzott sófogyasztás)
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[7323]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x