Könnyed életmódváltás lemondások nélkül
Címlap / Szépség-Egészség / Könnyed életmódváltás lemondások nélkül

Könnyed életmódváltás lemondások nélkül

Forrás: Hazatérés
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-03

Az egészséges életmód kialakítása nem megy egyik napról a másikra, időbe telik, míg megtaláljuk azokat a gyógymódokat, táplálkozási rendszereket és mozgásformákat, amelyek számunkra a legjobban működnek. Hogyan tudunk könnyebben változtatni régi szokásainkon?  

Csak egészség legyen – mondogatjuk még ma is ezt a régi mondást. Miért szükséges az egészség a boldog, megelégedett élethez? Az egészség a teljesség egyik legfontosabb alappillére, testi egész-ség nélkül is lehet ugyan boldogan élni, de az, hogy a testünkben jól érezzük-e magunkat, szó szerint létfontosságú – tulajdonképpen ez jelenti az alapot az életünkben.

Ha megnézzük a halálozási statisztikákat, kiugró arányban szerepelnek a halálokok között az úgynevezett civilizációs betegségek, mint például a rák, a cukorbetegség, az elhízás, az ízületi, keringési, szív-érrendszeri problémák, amelyek nagy arányáért egyértelműen az elharapózó egészségtelen életmód és az egyre szennyezettebbé váló környezetből ránk visszaáramló káros hatások felelősek (úgy mint lég-, víz- és talajszennyezés, a termőföldek kimerülése, szélsőséges időjárás, természeti katasztrófák stb.). Ami azt is jelenti, hogy jelentős lépéseket tehetünk azért, hogy ez ne így legyen, méghozzá a saját életmódunk megreformálásával.Egészség = megfelelő szemléletmód
Az igazság az, hogy nincs az a tabletta vagy orvosi kezelés, ami többet segítene az egészség hosszú távú megőrzésében, mint az élet- és szemléletmódunk: az, hogy napról napra mennyire egészséges életet tudunk élni, hogy egészséges ételekkel tápláljuk-e a testünket, egészséges gondolatokkal a szellemünket, és kellően gondozzuk-e az érzelmeinket. Ha most nem fordítunk gondot az egészségünkre és a lelkivilágunkra, később nemcsak időt, jóval több pénzt is áldozhatunk majd a testi-lelki betegségeink meggyógyítására.

Kis lépésekben haladjunk!
Az életmódunk révén képesek vagyunk felülírni a genetikai adottságainkat és meggyógyítani magunkat bizonyos betegségekből. Nagyon sokat számítanak azok az apró szokások, amelyekből a napi rutinunk felépül. Sokkal jobb megoldás lépésről-lépésre haladni, folyamatosan figyelembe véve testünk jelzéseit. Tiszteljük meg a testünket – a Lélek templomát – azzal, hogy elegendő időt biztosítunk számára ahhoz, hogy megbarátkozzon az új szokásokkal. Ehhez három-négy hétre van általában szükség, néha több időre. Tegyük szokássá azt, hogy figyeljük önmagunkat és megtanuljuk észrevenni, ha valahol diszharmónia lépett fel a szervezetben. Legyünk türelmesek és elnézőek önmagunkkal szemben, amíg az átállás időszaka zajlik.

Megelőzés és alternatív gyógymódok
Az egészséges életmód ezt a szemléletet is magában foglalja, és a megelőzésre helyezi a hangsúlyt a helytelen életmód következtében kialakult betegségek utólagos orvoslása helyett. Mindezt támogatják a szelíd természetgyógyászati terápiák, a mértékletes étkezés, a rendszeres mozgás és a szellemi, lelki élet egyensúlya.

A gyógyulás a fejben kezdődik
Fontos, hogy ezeket a szférákat egyformán fontosnak tartsuk és minden területen harmóniát tudjunk kialakítani. A gyógyulás és az egészség visszanyerése a fejben kezdődik: a tudatosabbá válással, az önmagunkért vállalt felelősség felvállalásával, a saját testünk és lelkünk gondozásával.
    
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x