A propoliszt a méhek 60 millió éve használják
Címlap / Szépség-Egészség / A propoliszt a méhek 60 millió éve használják

A propoliszt a méhek 60 millió éve használják

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Hogy az elmúlt években hány tanulmány és vizsgálat vette górcső alá a propoliszt, felsorolni is nehéz lenne. Világszerte egyre többeket foglalkoztat, hogy ez a méhészeti termék, melynek egyébként a hagyományos gyógyászatban több évezredes múltja van, minek köszönheti figyelemreméltó gyógyhatásait. A sötét színű, ragacsos anyag kétségkívül a méhkaptár egyik legcsodásabb ajándéka, melyről érdemes minél többet megtudni.  

 

A méhek 60 millió éve élnek a Földön, ennyi ideje használják a propoliszt a méhek lakhelyük, a kaptár fertőtlenítésére. Mindezekre már az ókorban is felfigyeltek. Kiderült, hogy a kórokozókat nemcsak a méhtársadalomtól tartja távol, de az emberektől is. A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy hatóanyagai megakadályozzák a kórokozók elszaporodását, ezenfelül immunerősítő hatásukkal is védik a szervezetet a betegségektől. Mivel a propolisz belsőleg és a bőr felszínén is hat, felhasználási területeinek száma szinte végtelen.

Az enyhébb égéseket, sérüléseket bekenve vele biztosak lehetünk, hogy nem fognak elfertőződni és a szokásosnál jóval hamarabb gyógyulnak be. Gyulladáscsökkentő és antibiotikus tulajdonsága a leggyakoribb betegségekre jelent gyógyírt. Legyen szó gombás fertőzésről, ekcémáról, fekélyekről vagy bélgyulladásról, a propolisz hatóanyagai kellemes meglepetést fognak okozni azoknak, akik először teszik próbára fantasztikus erejét. Szájüregi, húgyúti, fül- és légúti fertőzésekkel szemben sok esetben hatékonyabbnak találták, mint a szintetikus úton előállított, sokak által rettegett antibiotikumokat.


A propolisz támogatja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, nagyszerű regeneráló és immunerősítő. Rengeteg ásványi anyagot, aminosavat, bioflavonoidot és vitamint tartalmaz, melyek nemcsak egymás, de akár más gyógyszerek hatékonyságát is fokozzák és elősegítik, hogy a tápanyagokat a szervezet minél jobban hasznosítani tudja.

A fertőzések kezelése és megelőzése már önmagában elég érv lenne a propolisz mellett, ám hatásai itt még korántsem érnek véget. A propolisz rendelkezik az egyik legfontosabb tulajdonsággal, amit senkinek nem szabad figyelmen kívül hagyni, aki hosszú és egészséges életet szeretne élni. Ez az antioxidáns hatás, mellyel a szabadgyököket semlegesíti.
Rendszeresen fogyasztva kellő mennyiségű antioxidánst biztosíthatunk a szervezetünknek ahhoz, hogy képes legyen megóvni a sejteket a betegségektől. A propolisz alkotóelemei olyan vegyületek, melyek vírusellenes és gyulladásgátló hatással rendelkeznek, javítják az állóképességet és növelik a vitalitást. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az antioxidánsok jelentik a kulcsot fiatalságunk megőrzéséhez. A propoliszt ebben az egyik leghatékonyabbnak találták, ezért használják arckrémek, testápolók, legfontosabb alapanyagaként.


A propolisz csepp jó hatással van a vérkeringésre, magas vérnyomás ellen kifejezetten ajánlani szokták. A test minden pontján javítja a vér áramlását, kiegyensúlyozza a vércukor- és a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti. A propolisz összetevői nemcsak a keringési rendszert, de az agyat is védik a károsodástól, megakadályozzák az agysejtek elhalását, sorvadását. Az orvostársadalom is felfigyelt a központi idegrendszerre kifejtett hatására, ennek nyomán kezdték el alkalmazni Parkinson- és Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél - sikerrel. A propolisz szintén nagyon jó eredményt hozott depresszió, epilepszia és skizofrénia kezelésében. Antioxidánsai megvédik az agyat az oxidatív stressztől, ami idővel szellemi hanyatláshoz, a memória romlásához és demenciához vezethet.


A legújabb kutatások a propoliszban egy rendkívüli anyagot, a kávsav-fenetil-észtert azonosították. Ennek a tumorok növekedésének megállításában van kulcsfontosságú szerepe, mivel blokkolja a sejtek osztódását. Hatékonyságát hasnyálmirigy- és vastagbélrák ellen is kimutatták, de bíztató eredményeket értek el vele a tüdő daganatos megbetegedésével szemben, a tumorok méretét egyes esetekben 50%-kal csökkentette. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a propolisz hatóanyagai apoptózist, azaz programozott sejthalált tudnak előidézni a daganatos sejtekben, miközben az egészséges sejteket semmilyen módon nem károsítják.

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, miért nem használjuk gyakrabban a propoliszt, melyben több mint 300 különböző hatóanyag lép működésbe, hogy szervezetünket támogassa a betegségekkel szemben. Meglehet, Hippokratész forogna a sírjában, ha látná, hogy az általa oly nagyra tartott propolisz szinte a feledés homályába veszett. Ám az utóbbi években - hála a természetes gyógymódok egyre nagyobb térhódításának - újra előtérbe került és mindannyiunk érdeke, hogy ez így is maradjon.

További infók és propolisz cseppek itt: http://propolisz.bolt.hu/
(X)
 
 
[ 4298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x