Bőrünk az a ruha,…
Címlap / Szépség-Egészség / Bőrünk az a ruha,…

Szilágyi Dorottya

Bőrünk az a ruha,…

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

...amit életünk végéig hordunk, éppen ezért nem mindegy, hogyan bánunk vele. Ez az elv az egész munkásságomat és életvitelemet végig kíséri. Noha, nem vagyok kozmetikus és vannak olyan helyzetek, amikor a minőségi kozmetikumok kizárólagos használta nem tartható, de mindenkinek ajánlom, hogy törekedjen alapvetően a minőségi arcápolás és kozmetikumok használatára. Bemutatok párat az én szépségtrükkjeimből.  

 1. Arctisztítás
Legyünk őszinték, sokan az arctisztást letudják egy kis langyos vizes paskolással vagy maximum tusfürdővel jól megdörzsölik az arcukat. Rögtön a rossz hírrel kezdeném, ez így nem jó. Akár férfiakról, akár hölgyekről (sőt, ők sok esetben sminkelnek is) lévén szó, szennyeződés mindenki arcára rakódik a nap folyamán. A langyos víz pont ezért, sok esetben nem elegendő, a bőrt legtöbbször szárító tusfürdők/szappanok, nem arra lettek kitalálva, hogy arcot tisztítson velük az ember. A helyes tisztítás egy tejes vagy olajos arclemosó (ez évszaktól és bőrtípustól is függ)+ langyos víz és egy arctonik kombinációja lenne. Aki pedig úgy érzi, hogy ennyit nincs kedve és ideje bíbelődni a bőrével, vegyen magához egy micellásvizet, mert talán nem annyira hatékony, de nem szárítja a bőrt. Figyeljünk a növényi összetevőkre, ha lehet, kerüljük a javarészt mesterséges kemikáliákat tartalmazó termékeket és például a tonik alkohol tartalmára, mert utóbbi kifejezetten száríthatja a bőrt. 
 
2. Hidratálás
Ez szintén megérne egy külön sorozatot, de első körben azzal kezdeném, hogy a bőrnek szüksége van külső és belső hidratálásra is. Az bőrtípus, nem és életkor specifikus, kinek mennyi vízbevitelre van szüksége egy nap, de átlagban a másfél liter víz mindenképpen ajánlott. A külső hidratálásnál muszáj figyelembe venni, hogy a bőrünk inkább zsír vagy vízhiányos-e, illetve a már pedzegetett életkort és persze a genetikát. Ha ezzel megvagyunk, napi szinten az általános hidratálókat érdemes beiktatni, 40 felett pedig bizonyos időközönként kozmetikus vagy szakember segítségével mélyhidratálást igénybe venni (hidratálás ultrahang segítségével, 3D-s szérumok és krémek bejuttatása). 
Fontos, hogy hidratálókat csak megtisztított bőrre vigyünk fel és a minőségi alapanyagokat itt se hanyagoljuk, ez esetben is preferálom az organikus, növényi és ásványi hidratálókat. 30 felett érdemes egy könnyedebb nappali és egy picit nehezebb textúrájú éjszakai változatot is használni. Alapozó alá vízbázisú hidratálót használjunk. Lényeges megemlíteni, hogy a vízbevétel a külső hidratálást nem helyettesíti és ez fordítva is igaz. 
+1 tipp: Nyáron érdemes fényvédővel ellátott nappali krémeket használni. 
 

Fotó forrása: Pixabay

3. Maszkolás
Jelen esetben nem a maszk készítésről beszélek, hanem a különféle arc- és dekoltázsápoló maszkokról. A különféle maszkokat legfeljebb heti 1 alkalommal használjuk, ugyanis mélytisztításra vagy hidratálásra, amire ezek a pakolások képesek elég ilyen rendszeresség. A választék bőséges, vehetünk/készíthetünk hidratáló, tisztító, regeneráló, méregtelenítő, feltöltő és frissítő pakolásokat is. Térképezzük fel, mire van a bőrnek szüksége éppen és aszerint válasszunk. Ha bármilyen összetevőre érzékenyek vagyunk, lehetőleg kerüljük, ezt a többi esetben is tanácsolom. Éppen ezért figyeljünk az összetevőkre. A konyhaszekrény is tartalmazhat sok hasznos és fontos összetevőt, de a házi boszorkánykonyhával azért figyelemmel bánjunk. 
+1 tipp: Pakolás után érdemes tonizálni, ez helyre állítja a bőr Ph értékét és nem fog húzódni utána. 
 
4. Radírozás
Saját bőrömön csak a túlszappanozást tapasztaltam hajdanán, de közeli hölgy ismerőseim sűrűn számoltak be arról, hogy noha minél többet használják a bőrradírt, akár napi (!) szinten, egyre problémásabb lesz a bőrük. Sajnos az a hírem van, hogy ez úgy működik kicsit, mint a hajmosás. Nyilván ott is életvitel és típus specifikus kinek milyen gyakran kell mosnia, de a mindennapos mosás során azt érjük el, hogy a természetes védekező réteget távolítjuk el ezáltal, s emiatt a szervezet egy durvább védekező reakcióba kezd. Nos, a bőrradírral ugyanez a helyzet. Éppen ezért heti, kétheti 1x ajánlott használni, megtisztított bőrre, utána tonizáljunk. Bőrradírbőól is több félét különböztetünk meg, vannak a szemcsés radírok (ezt lehet boltokban is kapni, illetve házilag is elkészíthetjük). Vannak a mikor szemcsés radírok, mindennapos használatra (én erre is azt mondanám, hogy ne minden nap), továbbá a kémiai hámlasztók, amik a bőr felső rétegével lépnek reakcióba, így szemcsék nélkül is hámlasztó hatással bírnak. Embere válogatja ki melyiket kedveli. Személy szerint otthonra szeretem a házilag készítetteket használni, sminkeléskor, ha szükséges, nagy segítségemre vannak a kémiai hámlasztók. 
Remélem, ezzel a kis bejegyzéssel sikerült kedvet adnom a mindennapos bőrápolásra. Nem vagyok a túlzások híve, a folytonos össze-visszakenegetés és a silány minőségű kozmetikumok állandó használata sokat árthat, de ha odaadóan bánunk „örök ruhánk” idővel meghálálja.
 
Ha bármilyen kérdés felmerült benned, vagy szeretnél még több információt szerezni az adott témában, keress bátran! www.szilagyidomakeup.hu


 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7877 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x