HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22
Címlap / Szépség-Egészség / Légzőszervi allergiás betegségek

Légzőszervi allergiás betegségek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22

Ha a tüsszögés, orrdugulás, híg, vízszerű orrfolyás, szemkönnyezés, az orr, a garat, a lágy-szájpad viszketése, esetleg asztmás nehézlégzés tavasztól késő őszig okoz panaszt, akkor ezt a fajta "náthát" szénanáthának nevezzük: jóllehet nem a széna okozza, hanem a növények virágpora, vagyis a pollenek. 

 

Ha a tüsszögés, orrdugulás, híg, vízszerű orrfolyás, szemkönnyezés, az orr, a garat, a lágy-szájpad viszketése, esetleg asztmás nehézlégzés tavasztól késő őszig okoz panaszt, akkor ezt a fajta "náthát" szénanáthának nevezzük: jóllehet nem a széna okozza, hanem a növények virágpora, vagyis a pollenek. Igen szoros összefüggés mutatható ki a belélegzett pollenmennyiség és a tünetek súlyossága között. Márciustól május elejéig a nyírfa, az égerfa, a kőris, a platán, a fűzfa, a diófa és a mogyoró virágpora okozza a legtöbb panaszt. A májusi, júniusi tünetekért a fűfélék pora a felelős, a júliusban kezdődő náthát az ürömfélék, a lándzsás útifű okozza.

Az augusztusban kezdődő igen erős tünetekért a parlagfű okolható. Ősz elején szaporodnak a penészgombák, melyeknek spórái nagy mennyiségben kerülnek a levegőbe.

Ha a görcsös tüsszögés a vezető tünet, főleg reggel, ébredéskor. Az orr este és szabadban eldugul, nappal és zárt helyen inkább híg váladék folyik, akkor Nux vomica adható. Sabadilla választható, ha a tüsszögés mellett bőséges, nem maró az orrfolyás és a lágy-szájpadon kifejezett viszketést panaszol a beteg, amit nyelvével próbál vakargatni.

Arundo jellegzetessége az orrlyuk, a szájpadlás és a hallójárat viszketése, heves tüsszögéssel. Az Allium cepa olyan tüsszentés-sorozat gyógyszere, amely bő, maró orrfolyással és maró könnyezéssel társul. A tünetek hidegre javulnak.
Sok esetben a maró könnyezés miatt a szempillák alvás után összeragadnak, ekkor az Euphrasia javít az állapoton.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[3948]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x