HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Szépség-Egészség / A rovarcsípés-allergia

A rovarcsípés-allergia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

A rovarcsípés-allergia viszonylag ritka, mégis nagy figyelmet keltő allergiaforma, mely a kiemelt figyelmet annak köszönheti, hogy az allergia ezen formájában szinte csak súlyos (anafilaxiás) lefolyás fordul elő.  

 

A rovarcsípés-allergia viszonylag ritka, mégis nagy figyelmet keltő allergiaforma, mely a kiemelt figyelmet annak köszönheti, hogy az allergia ezen formájában szinte csak súlyos (anafilaxiás) lefolyás fordul elő. A lakosság közel 2%-a érintett rovarcsípés-allergiától. Gyakorisági szempontból nem állapítható meg, hogy a felnőtteknél vagy a gyerekeknél fordul-e elő sűrűbben rovarcsípés és az ezt követő túlérzékenységi reakció. Ezen a téren leginkább azt kell szem előtt tartanunk, hogy a gyermekek a megfelelő ismeretek hiánya miatt sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a rovarokkal való találkozás alkalmával.


Mivel elegendő információval laikusként ritkán rendelkezünk ezen a területen, a Budai Allergiaközpont szakemberei naprakész tájékoztatást adnak az olvasóknak, s felhívják a figyelmet azokra a tényezőkre, melyek ismeretében az érintettek felkészülten és higgadtan kezelhetik a rovarcsípés okozta tüneteket.

Csípést okozhat szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy medúza. A leggyakoribb, allergiás reakciót okozó rovarok a méhek és darazsak.

Normális válaszreakció
A normális reakció lehet helyi, vagyis viszketés, fájdalom, vörös duzzanat a csípés helye körül, illetve kiterjedt, a csípésen túlterjedő (pl. a bokán történő csípés esetén beduzzadhat az egész láb; noha ez ijesztőnek látszik, ez is normális válasz).

Allergiás válaszreakció
Az allergiás válaszreakciónál az egész szervezet részt vesz a gyulladásos folyamatokban. Enyhe esetben az egész testre kiterjedő viszketés, csalánkiütés és vizenyő léphet fel, mely erőteljesebb lehet lazább szövettel bíró testrészeken (pl. ajkak).

Súlyos esetben a bőrtüneteket más szervrendszerek – keringés, idegrendszer, vese, emésztőrendszer, légzőrendszer – válasza is kíséri. Így szapora szívverés, vérnyomásesés, zavartság, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, sokk alakulhat ki.

Noha ez a súlyos allergiás reakció nem gyakori, 10 percen belül szívleálláshoz, eszméletvesztéshez vezethet, így legsúlyosabb formában a csípés hatása akár halálos is lehet.

Fontos, hogy a tünetek észlelésekor azonnal kérjen orvosi segítséget, vagy hívjon mentőt!Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[5054]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x