A böjt Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Szépség-Egészség / A böjt

A böjt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Beilleszthető-e az egészséges táplálkozásba a böjt, avagy minden egészségesen táplálkozó ember böjtöl? Böjt az, amikor tudatosan mondunk le a szilárd táplálék felvételéről egy adott ideig: nem külső hatásra, hanem saját elhatározásból.  

Beilleszthető-e az egészséges táplálkozásba a böjt, avagy minden egészségesen táplálkozó ember böjtöl? Böjt az, amikor tudatosan mondunk le a szilárd táplálék felvételéről egy adott ideig: nem külső hatásra, hanem saját elhatározásból. Célja a szervezet, a lélek és a szellemi képességek regenerálása.

Okai:vallásos előírás, betegség megelőzés, tisztább tudatállapot elérése. Hittani értelemben megkülönböztetendő az egyházi böjt, amely csak bizonyos ételektől való megtartóztatásból vagy korlátozásból áll. Tipikus egyházi böjt melegvérű állatok húsától való megtartóztatás.

A rendszeres böjtölés egyesek szerint azért szükséges, mert szervezetünk naponta találkozik olyan anyagokkal, amelyek lebontása megterheli mind az emésztőrendszerünket, mind szerveinket, és ezzel hosszútávon betegségek kialakulásáért lehetnek felelősek.

A böjt fajtái: rövid, 1-2 nap, 7 napos, 14 napos, 21 napos, 28 napos

Teljes böjt: Ez a legszigorúbb böjtkúra. Vízkúrának is nevezik. Azt jelenti, hogy vízen kívül egyáltalán nem fogyasztunk mást.

Léböjtkúra: a szilárd ételekről kell lemondanunk, ám a vízen kívül naponta ötször frissen préselt gyümölcs vagy zöldséglevet is ihatunk, amelyet kiegészíthetünk gyógyteával.

Gyógyböjt: szilárd táplálékot nem fogyaszthatunk. Tea, víz, főtt zöldség leve vagy nyersen préselt gyümölcs- és zöldséglé amit enged ez a böjt.

Gyümölcskúra: másfél kiló friss gyümölcsöt és sok folyadékot fogyaszthatunk.

Nyerskoszt-nap: nyers gyümölcs és zöldség, gabonafélék, és olajos/citromos saláták fogyasztása fűszerekkel ízesítve megengedett.

Kásakúra: zabból, rizsből, lenmagból folyékony állagú kását főzünk, só és cukor nélkül. Kis adagokban és melegen fogyasztjuk, fahéjjal, mézzel való ízesítése megengedett.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5554 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x