Jimmy Page gitárja nem kér tartásdíjat
Címlap / Sztárock / Jimmy Page gitárja nem kér tartásdíjat

Jimmy Page gitárja nem kér tartásdíjat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-20

A Led Zeppelin ex-gitárnyűvője imádott hangszereihez fűződő kapcsolatát egy boldog házassághoz hasonlította, de a nap végén azok sosem kérnek tartásdíjat. 

 

Rendezvénynaptár
Page már háromszor nősült, jelenlegi felesége Jimena Gomez-Paratcha, aki eddig három gyermekkel ajándékozta meg, a korábbi házasságaiból született kettő mellé. Magánéletéről semmiféle rosszindulatú pletyka nem kering. Azonban elege van a két éve tartó zenei semmittevésből, ugyanis ennyi idő telt el az óriási sikerű londoni Led Zeppelin-reunion koncert óta, aminek – nem az ő hibájából – de nem lett folytatása.


A jövőt illetően viszont Jimmy tele van tervekkel, úgy látszik megelégelte egykori társai azóta is tartó „különutas” tévelygéseit. Robert Plant, aki belehabarodott Alison Krauss country-csalogányba, a Zep helyett inkább ezzel a szépasszonnyal duruzsol valamelyik stúdióban. Nagyon újrázni akar a párocska a Raising Sand nagylemezük világsikere óta. A derék basszeros, John Paul Jones pedig Dave Grohl  „hálójába” került, a Foo Fighters frontembere a fél karját odaadta volna, hogy a néhai Bonzo helyére ülhessen az újra szárnyaló Zeppelinben. Ez nem jött össze, viszont csak becserkészte Jonest, és létrehozták Josh Homme bevonásával a Them Crooked Vultures bandát. A bemutatkozó lemezük ugyan nem lett eddig kasszasiker, de élőben egész jól nyomják. Erről bárki meggyőződhet a neten, ha megnézi a decemberi másfél órás kölni koncertjüket. Azt még nem lehet tudni, hogy hosszú távon lesz-e ennek a szupergroupnak jövője, mert Grohlnak a hírek szerint a Foo Fighters csapatával is vannak még elképzelései. 
 
Visszatérve Page terveihez, eddig csak annyit szivárogtatott ki, hogy új lemezben és koncertekben is gondolkodik, de hogy kik lesznek a társai, az még a jövő zenéje. (A 60-as évek brit muzsikájának szerelmesei reménykednek, ha már Clapton és Beck egymásra talált, már csak Jimmy hiányzik és játszhatna a Yardbirds!)

Amúgy, a jövő egyik legnagyobb hatású zenéje valószínűleg Kínából jön április 17-én, ahol a kínai-amerikai kulturális kapcsolatok 30 éves évfordulóját egy monstre koncerttel ünneplik a pekingi madárfészek stadionban 100 ezer néző előtt a helyszínen és több száz millióan a képernyők előtt. A fellépők komplett listáját valószínűleg csak a január 13-i sajtótájékoztatón jelentik be, de közel öt tucatnyi művészt és zenekart ígérnek Jimmy Page mellett várhatóan szerepel majd: Prince, a Green Day, Beyonce, a Coldplay, a Black Eyed Peas, Kenny Chesney, Mariah Carey és Justin Timberlake.

A koncert ötlete Rick Garson producertől származik, aki a Las Vegas-i ZZYX Entertainmant company főnöke és rábízták a show megvalósítását is. A társ-producerek sem akárkik a szakmában, az egyik Greg Sills, ő a Live 8 és a Live Earth koncertekkel alkotott maradandót. A másik embere, Trudy Green, a hölgy korábban olyan művészeket istápolt, mint a néhai Michael Jackson, Janet Jackson, Mick Jagger és az Aerosmith. A Show Of Peace Alapítvány munkáját számos amerikai-kínai szervezet segíti és nem hiányoznak az ENSZ-hez kapcsolódó nemzetközi társaságok sem.

A koncert marketing kampányát, ideológiáját, üzenetét – nevezzük bárminek – a „béke zöld” jelenti, harc a környezetvédelméért, hogy a világ egyik legnagyobb környezetszennyezőjét rávegyék a zene segítségével is, hogy a Vörös Kínából a szemünk láttára Zöld Kína legyen. Szép gondolat. 
 
[ 5233 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x