A U2 az idei koncertbevételével vigasztalódhat
Címlap / Sztárock / A U2 az idei koncertbevételével vigasztalódhat

A U2 az idei koncertbevételével vigasztalódhat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Az ír fiúk nem rejtették véka alá csalódottságukat legutóbbi lemezük fogadtatását illetően (alig több mint egymilliót adtak el belőle a USA-ban), de azt a hírt bizonyára örömmel fogadták, hogy Észak-Amerikában idén 123 millió dollárt fizettek ki a koncertjegyeikért, s ezzel mindenkit megelőztek. 

A Pollstar cég kimutatása szerint 1,3 millió nézőjük volt a 20 észak-amerikai koncertjükön, 93,77 dolláros átlagáron. Érdekes, hogy a 2003-as turnéjukon, amikor 78 bulit nyomtak le, 97 dollárt kellett lepengetni egy U2-zsugáért. A koncert-bizniszt is elérte a recesszió, mondja Gary Bongiovanni a Pollstar egyik főnöke, aki szerint sokan évente csak egy-két bulira mennek el, de akkor hajlandók többet is fizetni a jobb helyért.


A lista 2. helyén a Bruce Springsteen E Street Band végzett 94,5 millió dolláros koncertbevétellel. A pianós manusok, Elton John és Billy Joel duója is tuti kasszasiker odaát, így volt ez 2009-ben is, 88 millióval ők a harmadikok. Britney Spears a 4. helyen villantott 82,5 millió dollárral – zeneileg ezúttal sem minősíteném a produkcióját. Meggyőző volt az AC/DC koncertjeinek a fogadtatása, a 77,9 millió dollár az 5. helyhez volt elég.


Hat egymást követő évben szerepelt a top 10-ben Kenny Chesney countryénekes – és bizonyára így lesz ez még évekig – aki ezúttal 6. lett 71,1 millával. Mielőtt azt hinnénk, hogy csak az éltesebb korú előadók, zenekarok képesek kinyitogatni a bukszákat, a 7. helyre az ifjonc Jonas Brothers futott be 69,8 milliócskával.
 
Nem fogják kitalálni, de erről a listáról sem hiányozhat (8.) a Dave Matthews Band (56,9 millió), valamint a Fleetwood Mac (9.) a muzsikájukért leszurkolt 54,5 millióval. Alig maradt el tőlük a Budapestre készülő Metallica (10.), ők 53,4 milliót hoztak össze a tengerentúlon.

Végül még két előadóról, akiknek a szakmában komoly jövőt jósolnak, az egyik a Disney sztárja Miley Cyrus (13.), aki még szinte gyerekként 45 millió dollárt produkált a koncertjeivel. A vonzó megjelenésű Taylor Swift countryénekesnő pedig már nem is a jövő, hanem a jelen fénylő csillaga. Ebben az évben ugyan csak 35. lett a néhány koncertjének 25,5 milliójával, de biztosra veszem, hogy a jövő évi turnéjának bevételével benn lesz a top 10-ben.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1566 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x