Scott McKeon, az angol blues-rock csodagyereke
hirdetés
Címlap / Sztárock / Scott McKeon, az angol blues-rock csodagyereke

Scott McKeon, az angol blues-rock csodagyereke

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

Még csak 23 éves, de ennek ellenére a szigetország egyik legnagyobb blues-rock gitáros reménységének tartják Scott McKeont, aki március 29-én Trouble címmel jelenteti meg második albumát. 

 

Rendezvénynaptár
A műfaj brit rajongóinak igazán nem lehet okuk panaszra, hiszen az elmúlt években a gitárosokat illetően legalább hárman (Scott McKeon, Oli Brown (a másik csodagyerek) és Aynsley Lister) adtak választ a már-már nyomasztónak tűnő amerikai fölényre (Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa). Egyébként Scott éppen az utóbbi blues-rock fenomén, Bonamassa előtt lépett színpadra tavaly a Royal Albert Hallban. De játszott ő már korábban Eric Clapton, John Mayer és Sheryl Crow bulija előtt is.


A zenei inspirációt édesapja blues-szeretetétől kapta, így nem meglepő, hogy a kis Scott már négyévesen megpróbálkozott a gitár pengetésével. 1998-ban az év gitárosa címet nyerte el a Guitarist Magazintól, 14 évesen pedig már saját bandája élén játszott. 2007-ben dobták piacra bemutatkozó albumát Can’t Take No More címmel, amely óriási feltűnést keltett a szakmában és a közönség körében is. Ezt követően hívták mindenfelé a világban, így Anglián kívül turnézott Európában és Amerikában is. A Hyde Park Calling fesztiválon 2008-ban Eric Clapton mellett gitározhatott, de „inaskodhatott” Buddy Guy és Johnny Winter közelében is. Fellépett a Montreal Jazz Fesztiválon és számos amerikai tv-műsorban feltűnt.


Közismert mondás a rockvilágban, ami nagyjából így szól: az első sikeres lemezt „bárki” összehozhatja valahogy, de a másodiknál dől el, hogy mennyi spiritusz van egy muzsikusban. Reméljük, hogy a Trouble nem hoz bajt Scott McKeonra, sőt, még nagyobbat szól majd, mint az előző album. Kapott egy kis baráti segítséget is az ismert angol gitáros Robbie McIntosh-tól. Ő 1982-87 között a Pretenders-ben játszott, de turnézott Paul McCartney-val és John Mayerrel is. Voltak session munkái Mark Knopflerrel, Roger Daltrey-vel, Tori Amos-szal és Norah Joes-szal. A vokáloknál David Ryan Harris segített be, aki John Mayer bandájának a tagja.

A lemez hangzásáról Scott annyit mondott, hogy a dalokban megpróbálta összehozni bluesos gitárszólóit a lélekkel teli rock-környezettel. Úgy érzi, sikerült megtalálnia a helyes egyensúlyt. Mit is mondhatnánk erre, kíváncsian várjuk az eredményt! 
 
[ 2876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x