Újra a Rolling vezeti az angol listát
Címlap / Sztárock / Újra a Rolling vezeti az angol listát

Újra a Rolling vezeti az angol listát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Mint a régi szép időkben, vagy utoljára 1994-ben, ezúttal a Rolling Stones újrakevert 1972-es Exile On Main Street című klasszikus dupla albuma áll a brit lista élén, gazdagítva tíz bónuszdallal. 

„Az Exile On Main Street nem tartozik a kedvenc lemezeim közé, bár szerintem elég különleges, egyéni feelingje van. Nem tudom, hogy mennyire jók a dalok, de így együtt jó munkának érzem. Amikor hallgatom, mindig rájövök, hogy a legrosszabb keverés, amit valaha hallottam. Szívesen újrakeverném, nemcsak az énekek miatt, hanem mert azt gondolom, hogy alapvetően pocsék a hangzása” – ezeket a mondatokat Mick Jaggertől idéztem a Rolling Stones 2003-ban „Az igaz történet” alcímmel megjelent könyvéből. Valóra vált az álma, újrakeverhette a dalokat!


Jaggerék abban az időben – 1971 tájékán - „száműzve” Angliából Dél-Franciaországban telepedtek le, a dalokat Richards házának alagsorában vették fel, ahol stúdiót alakítottak ki, körülvették magukat hangszerekkel és egyéb bódító szerekkel, így múlatták az időt, de azért néha dolgoztak is. „Egyedül kellett befejeznem a lemezt, mert a többiek folyamatosan ittak, meg drogoztak” – vallott a korabeli helyzetről ugyanebben a könyvben a mostanában nagy kábítószer ellenes harcosként nyilatkozó Jagger.


Ami az eredeti korongon lévő dalokat illeti – Mick szerint – egyetlen igazi sláger sincs rajta a Tumbling Dice-ot leszámítva és még három jó számot említ (Happy, All Down The Line és Sweet Virginia). „Sok dalt próbáltunk arról a lemezről, de gyakorlatilag előadhatatlanok” – ez a korábbi megjegyzése nem sok reménnyel kecsegtet az album zeneanyagának turnén való bemutatására. Ezt egyébként az egyik amerikai zenei újságíró vetette fel és indított egy kampányt, hogy a Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman és Mick Taylor alkotta egykori Stones álljon újra össze egy turnéra. (Álom, álom, édes álom…)

Végül, íme a jól ismert számok melletti bónuszdalok:

Pass the Wine (Sophia Loren)
Plundered My Soul
I’m Not Signifying
Following the River
Dancing in the Light
So Divine (Aladdin Story)
Loving Cup (alternatív változat)
Soul Surviver (alternatív változat)
Good Time Women
Title 5


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1960 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x