Bush még egyszer
Címlap / Sztárock / Bush még egyszer

Bush még egyszer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nem kell megijedni, nem az egykori amerikai elnök próbálkozik újra, hanem a 90-es évek második felének egyik legnépszerűbb angol alternatív rockbandája, a Gavin Rossdale vezette Bush alakul újjá. 

Ezt maga a frontember jelentette be a napokban a Los Angeles-i KROQ Rádió műsorában, ahol demonstrációként azonnal lejátszották az Afterlife című új számukat az októberben piacra kerülő Everything Always Now című albumukról. A felvételek Hawaii második legnagyobb szigetén, Mauin készültek a neves producer Bob Rock irányításával. Rossdale a műsorban arról is beszélt, hogy a zenekar élőben is bemutatkozik majd a szeptember 25-26-án megrendezésre kerülő Epicenter Fesztiválon Kaliforniában.

A rockzene újszülöttjeinek kedvéért, a Bush csapatról itt annyit, hogy még a 90-es évek elején alakultak és akkor még Midnight néven játszottak. A Nigel Pulsford gitáros, Dave Parsons basszeros, Robin Goodridge dobos és Gavin Rossdale gitáros-énekes alkotta Busht az Egyesült Államokban tulajdonképpen az alternatív rockrádiók futtatták be az 1994-es Sixteen Stone című albumuk dalaival. A Glyceryne-t, a Comedownt, a Machinehead-et és a többi opuszt szinte megállás nélkül nyomták. Az album a 4. helyig jutott a Billboardon és hatmilliót adtak el belőle az USA-ban.


A Billboard csúcsára azonban 1996. novemberében jutottak fel (két hétig maradtak is) a Razorblade Suitcase című nagylemezükkel, ez háromszoros platina lett. Kevés olyan angol banda létezik, amelynek az első két korongjából kilencmilliót adtak volna el a tengerentúlon! Az utóbbi LP-n olyan emlékezetes dalok vannak, mint a Greedy Fly, a Swallowed és az Insect Kin.

Ha a mixekből összeállított 1997-es Deconstructed zenei anyagát nem számítjuk, akkor 1999. októberéig kellett várniuk a Bush-rajongóknak új CD-re. A The Science Of Things azonban üzletileg csalódást jelentett a korábbiakhoz képest, hiszen csak 11. volt a Billboardon és mindössze egyszeres platinát ért. Nem beszélve arról, hogy a Rolling Stone magazin kritikusa csak két csillaggal minősítette a korongot, ugyanúgy, mint a 2001-es Golden State nagylemezt, amely már csak 22. volt Amerikában. 2002. májusában Pulsford kiszállt a bandából, helyére a Chris Traynor, a Helmet gitárosa érkezett, de ez a formáció nem sokáig tartott. A Bush-nak úgy tűnt örökre vége.

Gavin Rossdale, a rockvilág egyik legjobb énekese ezt követően szólóban kísérletezett, majd nagy reményekkel létrehozta az Institute nevű zenekarát. Készítettek egy remek lemezt is, de annyira rosszul menedzselték őket, hogy szinte észrevétlenül maradtak. Rossdale mindent megpróbált szólóban azóta is, hogy zeneileg kitörjön a médiában számára bizonyára nyomasztónak ható „Gwen Stefani férje” skatulyából. Itt van erre az újabb lehetőség, reméljük, most sikerül!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1632 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x