Dave Mustaine heavy metal memoárja
Címlap / Sztárock / Dave Mustaine heavy metal memoárja

Dave Mustaine heavy metal memoárja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A Megadeth banda bámulatos képességekkel megáldott gitárosának, - akinek játékát nemrég mi is megcsodálhattuk - aug. 3-án jelenik meg az önéletrajza az USA-ban, de akkora az érdeklődés iránta, hogy látatlanban, vagy olvasatlanban is vezeti az Amazon bestseller listáját. 

Angliában szeptember 30-án kerül boltokba a könyv Mustaine: A Life In Metal címmel. Miért ez a felfokozott várakozás?
 

Nos, a szeptemberben 49. születésnapját ünneplő Dave Mustaine élettörténete Dickens érdeklődését is felkelthette volna. Az apa nélkül felnövő fiú – szülei válása miatt – tinédzserként kábítószerek árusításával is foglalkozott, amiből sejthetjük, hogy milyen ügyekbe keveredhetett. Viszonylag későn, a 70-es évek végén kezdett el gitározni, valahol azt nyilatkozta, mennyire bánja, hogy nem látta a Led Zeppelint élőben.

A Panic nevű zenekarban indult a pályája, majd jött a Metallica, ahol mindössze két évet töltött. Úgy hírlik, hogy az alkoholizmus és az állandósuló vitái Hetfielddel és Ulrichhal oda vezetett, hogy 1983. áprilisában egyszerűen kidobták a bandából a New York állambeli Rochesterben a Greyhound buszmegállójában, ahol felszállt a Los Angeles-be tartó járatra. Ekkor döntötte el, hogy alakít egy saját zenekart Megadeth néven, ami meghozta számára a világsikert.


Erről és még sok minden másról is olvashatunk ebben a könyvben, amelynek megírásához nagy segítséget nyújtott szerzőtársa Joe Layden, a New York Times újságírója, akinek legismertebb könyve a The Last Great Fight, amely James "Buster" Douglas és Mike Tyson bunyósok nagy vihart kiváltó, 1990-ben lezajlott meccséről szól.

Természetesen Mustaine nem hallgatja el életének legsötétebb pillanatait, amikor pokoli helyzetekbe, életveszélyes kalandokba került, de valahogy mindig sikerült visszakapaszkodnia. Erről mondta valahol James Hetfield, a Metallica frontembere, hogy Mustaine valószínűleg egy szerencsepatkóval a hátsója felett született.


Nyilvánvaló, hogy lehetnek jó néhányan, akiket sérthet az a mód, ahogyan a könyvben ír róluk Mustaine, de – elmondása szerint – a kiadó minden olyat kivett a kéziratból, ami miatt perekre számíthatna. Így is marad bőven benne elég érdekesség, csak néhány példa:
 
- Megismerhetjük Mustaine viharos gyermekkorát, amely alatt rengetegszer költöztek, szinte városról városra menekülve az alkoholista apja elől.
- A Metallica megalapítása, illetve az a kulcsszerep, amelyet Mustaine játszott benne, de valahogy elfelejtették értékelni.
- A Megadeth-story: Mustaine és David Ellefson, Marty Friedman, valamint Nick Menza története.
- Dave Megadeth-ből való távozásának (2002), majd visszatérésének módja.
- Hősünk kilátástalannak tűnő küzdelme az alkohollal és a drogokkal, valamint Alice Cooper szerepe az ebből való kilábalásban.
- A sérülés, amely majdnem véget vetett karrierjének.
- Évekig elutasította a vallást, aztán mégis a kereszténység segített neki abban, hogy rendezze viszonyát a családjával és a drogoktól is megtisztuljon.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5218 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x