Mi nem, Eminem igen
hirdetés
Címlap / Sztárock / Mi nem, Eminem igen

Mi nem, Eminem igen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Mi nem annyira, de Eminem rajongói bizonyára töretlenül hittek abban, hogy ha kellő számban rohamozzák meg a lemezboltokat, akkor megelőzhetik az Arcade Fire alternatív rockereit az angol lista első helye után a Billboardon is. 

Végül, újabb 133 ezer megvásárolt Recovery korong lett belőle az USA-ban, s ez már a nyolcadik első helyet eredményezte Eminemnek ezzel a lemezzel. Hasonló mutatványt csak az anti-popsztár Susan Boyle vitt véghez decemberben és januárban, amikor hatszor volt listavezető az I Dreamed a Dream című bemutatkozó albumával.

A Nielsen SoundScan kimutatása szerint a Recovery eladási száma mostanra meghaladta a 2,1 millió darabot, amelynél idén többet (2,5 millió) csak a Lady Antebellum együttes Need You Now című LP-jéből vásároltak meg.


Az Arcade Fire: The Suburbs CD-jéből 66 %-kal kevesebbet adtak el az előző heti mennyiségnél, de az 52 ezer darab még mindig elég volt a 2. helyhez. A dobogó 3. fokán a Disney Channel filmzenei albuma a Camp Rock 2: the Final Jam indított (41 ezer). Remekül kezdett Zakk Wylde is, aki nem olyan régen még Ozzy bandájában pengetett, a Black Label Society zenekarának Order of the Black LP-jét 33 ezren vitték haza. Az Avanged Sevenfold rockbanda Nightmare című albuma hét pozíciót vesztett és már csak a 10. helyen találjuk (27 ezer).


Ez a hét nem igazán kedvezett a rockbandáknak, hiszen a Buckcherry: All Night Long-ja a 10. lépcsőről a 30-ra csusszant. A Black Crowes sem lehet igazán büszke, hiszen a Crowelogy a 13. hely után már csak a 39.! A Tom Petty and The Heartbreakers csapat Mojo-ja iránt is erősen megcsappant az érdeklődés, amit egyértelműen jelez a 25. hely utáni 42. pozíció. De a legnagyobb „csapást” a Gov’t Mule zenekar volt kénytelen elviselni, ugyanis a Mulennium című – egyébként remek – lemezük a 49. helyezés után, hihetetlen, de lezuhant a 154.(!!!) helyre.

Az augusztus 15-i zárást követően az Egyesült Államokban eladott 4,95 millió CD hat százalékkal alul marad az előző heti mennyiségnél, és 16 %-kal kevesebb a mostani szám a tavalyi adatnál is. A negatív folyamat megállíthatatlannak látszik, ugyanis az évből eddig eltelt időszak forgalma is 12 százalékos mínuszt mutat a 2009-es azonos időszakkal összevetve. A digitálisan forgalmazott zenei anyagoknál azért kisebb, öt százalék alatti a csökkenés.

 
 
[ 2073 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x