Roger Daltrey újra élvezi az éneklést
Címlap / Sztárock / Roger Daltrey újra élvezi az éneklést

Roger Daltrey újra élvezi az éneklést

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Ezt láthatta az a közönség is, amely ott volt január 11-én a londoni Hammersmith Apolloban azon a koncerten, amit a brit Killing Cancer alapítvány megsegítésére rendeztek. 

A rákbetegséggel küzdők támogatása amúgy is szívügye Daltrey-nak, hiszen ennek a kórnak a közelsége őt is megérintette. Korábban is érezte, hogy valami nincs rendben a hangszálaival, ami végül 2009 karácsonya idején rákmegelőzés előtti műtéthez vezetett. Két hétig nem volt hangja, amit ő „nagy csendnek” nevezett – csönd és ivás semmi. „Jó lehet az ilyen karácsonykor?” – mesélte, most már azért megkönnyebbülten a CBC Los Angeles újságírójának. Kicsit depressziós is volt abban az időben, attól félve, hogy nem lesz többé hangja.


Dr Steven Zeitels (a Mass General Voice Center igazgatója) azonban vele is csodát tett, mint korábban Steven Tyler és Julie Andrews meggyógyításával és hat héttel később a 2010-es Super Bowl szünetében a Who frontembereként már énekelt, amit becslések szerint vagy 120 millióan láthattak. Az orvos - Roger elmondása szerint – „megesküdött” neki, hogy 80 éves korában is énekelhet.


Visszatérve a keddi koncertre, amelyen olyan énekes világsztárok társaságában volt színpadon, mint Debbie Harry, Bryan Adams és Richard Ashcroft (Verve) de a gitárosok is a szakma nagyágyúi: Pete Townshend és Jeff Beck!

Mindenkinek voltak az est folyamán önálló blokkjai, majd a koncert végén a Who 1972-es Join Together című számát együtt adta elő Townshend, Daltrey, Adams, Debbie Harry és Jeff Beck.


A hírek szerint január 17-én is lesz egy segélykoncert New Yorkban, amelyen Roger Daltrey szintén részt vesz. Ezt Mark Farner (ex-Grand Funk Railroad) énekes-gitáros 21 éves fiának, Jess-nek a megsegítésére rendezik, aki súlyosan megsérült egy tavaly nyári balesetben. „Mindnyájan nagyon szerencsések vagyunk a rock and roll bizniszben, és ha valakit baj ér közülünk, akkor vissza kell adni abból, amit kaptunk” – mondta Daltrey. Rajta kívül még színpadra lép Cliff Williams, az AC/DC basszusgitárosa, Leslie West a Mountain gitáros óriása, Simon Kirke a Free és a Bad Company dobosa, a 3 Doors Down zenekar… 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2671 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x