HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-24
Címlap / Sztárock / A 70 éves Jon Lord és világhírű zenésztársai Pakson

A 70 éves Jon Lord és világhírű zenésztársai Pakson

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-24

Az idei paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál gazdag programjából kiemelkedik a Jon Lord Blues Project július 2-i fellépése. Nem valószínű, hogy produkciójuk élvezetéhez szükségesek az egyébként kitűnő étkek és borok. 

 
Világsztárok érkeznek: a fesztivál előtt nem sokkal, pontosabban június 9-én ünnepli 70. szülinapját John Lord, a billentyűs hangszerek fehér hajú pápája, kitűnő zeneszerző, az 1969-es Concerto for The Group and Orchestra mű alkotója.

 
A Deep Purple alapító tagja éveket töltött a nyáron Budapestre érkező Whitesnake-kel is. Emellett tagja volt az Artwoods együttesnek, alapembere a Paice, Ashton & Lord formációnak  Egyik legutóbbi társulása a WhoCares, amelynek olyan figurák a szereplői, mint Tony Iommi és Ian Gillan. Ezen felül is megszámlálhatatlan zenész volt, akik mellett billentyűket masszírozott. The Notice Such Things címmel tavaly jelent meg legutóbbi albuma. Aligha okoz majd nehézséget számára bluesban is magas színvonalú produkciót nyújtani.


A 69 esztendős Zoot Money („leánykori nevén” George Bruno Money) a blues és rock egyik legkiválóbb billentyűse, ő volt a vezetője a három éve Pakson vendégeskedő  British Blues Quintetnek. Túl azon, hogy a brit zenei élet kiválósága, nem ismeretlen színészként sem. A Big Roll Bandet vezette a hatvanas években,  Tagja volt az Eric Burdon and The New Animals formációnak, s közreműködője a kitűnő Love Is című albumuknak. A régi BS-be elkísérte Eric Burdont 1984-ben. Játszott az Electric Blues Companyben, s volt egy triója is. Nem akármilyen élménynek ígérkezik billentyűs párbaja Jon Lorddal.

 
Vele egyidős Colin Hodgkinson, a basszusgitárosok gyöngye. Húsz évig zenélt Alexis Kornerrel, a brit blues Gazdájával. A British Blues Quintet tagjaként, Chris Reável, a Spencer Davis Grouppal Budapesten is játszott, de zenélt a Whitesnake-kel, Chris Farlowe-val, Gary Moore-ral és  Bill Wymannel is. Közreműködött Mick Jagger, Jeff Beck és mások lemezén. Saját bandájával 2008-ban lemezt jelentetett meg.

 
A 67 éves Miller Anderson gitáros szintén ismerősünk, a British Blues Quintet révén. Rengeteg zenekar tagja volt: a Spencer Davis Group, a Savoy Brown, a Keef Hartley Band, a T-Rex, a Mountain muzsikusaként hasznosította magát, többször találkozott pályája során Jon Lorddal is.


A formáció hölgytagjának, Maggie Bellnek nem illik felfedni életkorát, de elárulhatjuk, hogy őt is hallhattuk a British Blues Quintettel. A szakmabeliek az európai Janis Joplinként emlegetik. Frontasszonya volt a Stone The Crows nevű bandának. Évekig élt és dolgozott Hollandiában, énekelt Chris Farlowe-val. Nemcsak énekel, dalszerző is.
A banda dobosa, a 69 esztendős Pete York a legendás Spencer Davis Group alapító tagja volt. Muzsikált Eddie Hardin zongoristával, a kérészéletű Powerhouse bandában Eric Claptonnal, Paul Jonesszal, Stevie Winwoddal és Jack Bruce-szal társult. A nyolcvanas években az Olympic Rock & Blues Circus banda tagjaként játszott Jon Lorddal, Miller Andersonnal, Zoot Moneyval, Colin Hodgkinsonnal, Chris Farlowe-val. Résztvevője volt a Superdrumming nevű dobshow-sorozatnak többek között Ian Paice, Cozy Powell, Billy Cobham, Zak Starkey, Jon Hiseman társaságában.

Rendezvénynaptár 
 
[ 5162 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x