Steve Winwood a zenészek zenésze lett
Címlap / Sztárock / Steve Winwood a zenészek zenésze lett

Steve Winwood a zenészek zenésze lett

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Harmincezren szavaztak rá, köztük a zenészek is, így ő kapta idén a Musicians, Union Awardot, amely óriási megtiszteltetést jelent Winwood számára, aki a 60-as években a Spencer Davis Groupban hallatta először fantasztikus hangját és orgonajátékát. 

Ez az első alkalom, hogy a Classic Rock Roll Of Honour és a Musicians’ Union szervezet közös díjat ad át egy olyan művésznek, akinek a zenei tevékenysége rendkívüli hatással volt nem csak a pályatársakra, hanem az újabb és újabb generációkra is, nem beszélve a közönségről.


Közismert, hogy a Spencer Davis Group után jött a csodálatos Traffic, majd minden idők egyik legjobb szupergroupja, a tiszavirág-életű Blind Faith. Szólópályafutása is remekül alakult, de azoknak a sora is lélegzetelállító, akikkel pályafutása során együtt játszhatott! Köztük van többek között Jimi Hendrix, David Gilmour, George Harrison és Eric Clapton is, akivel néhány éve emlékezetes turnén szerepelt.

A mostani díj odaítélésénél nem ő volt az egyetlen jelölt, a „legyőzöttek” között volt: Don Airey, Bill Bruford, Phil Manzanera és Mike Rutherford, akik azt hiszem, nem szorulnak bemutatásra.
Steve Winwood nyilatkozatában köszönetet mondott mindazoknak, akik a zeneiparban bekövetkezett változások ellenére is ilyen nagyra értékelték azt, amit a több mint 40 éves zenei pályafutása során letett az asztalra.


A Classic Rock részéről Chris Ingham felsorolva Winwood karrierjének legfontosabb állomásait, valódi ikonként jellemezte, röviden pedig a zenészek zenészének nevezte Stevet. A díjat a napokban adják majd át a londoni Roundhouse-ban.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1419 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x