Mike Portnoy új bandája, az Adrenaline Mob hamarosan nálunk...
Címlap / Sztárock / Mike Portnoy új bandája, az Adrenaline Mob hamarosan nálunk

Mike Portnoy új bandája, az Adrenaline Mob hamarosan nálunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A Dream Theater ex-dobosa, Mike Portnoy a Symphony X énekesével alakított egy dögös groove metal zenekart, amely valószínűleg ámulatba ejti a budapesti nagyérdeműt június 15-én a Pecsa Music Clubban.  

Adrenaline Mob, vagyis az „Adrenalin Bagázs”. Ez a neve annak a nemrég alakult „zenei galerinek”, amelynek a Symphony X énekes Russel Allen, a korábbi Dream Theater és Avenged Sevenfold dobos Mike Portnoy, és a Sonic Stomp pengetős zsenije, Mike Orlando képezi alapító tagságát. A banda stílszerűen Omertàra keresztelt debütáló albuma hatalmas sikert aratott.


Az Omertà (ami nagyjából annyit tesz maffiakörökben, hogy „a hallgatás törvénye”) megjelenése után már bizton állítható, hogy ez egy igazi plafonszaggató groove metal zenekar.

Az Adrenaline Mob debütáló nagylemeze tele van jobbnál jobb morcos heavy metal himnuszokkal, amelyek éppen a kellő arányban keverik a hangszeres mesterkedést és feszes formaságokat a dögös és sodró hangulatokkal ahhoz, hogy rabul ejtsenek minket.


Az albumon található remek dalok, és persze a tagok háta mögött álló több millió eladott lemez és számtalan teltházas koncert biztosítja azt, hogy a 2011-ben alakult, logójával és borítóival is „maffia stílust” felvevő amerikai supergroup hamarosan világhírnévre tegyen szert. Allen és Portnoy évek óta tudta, hogy előbb-utóbb össze kell állniuk egy közös zenekarban – már 2005 óta jó barátok voltak, amikor Portnoy beválogatta a Symphony X-et a Megadeth „Giganturnéjának” fellépői közé. Később a Dream Theater 2007-es európai körútján is közösen szerepeltek, és ekkor főzték ki az új együttes ötletét.

„Valahol a szívem mélyén mindig éreztem, hogy szívesen játszanék együtt Portnoy-jal egy ilyen őrült bandában, hiszen korábban egyikünk sem csinált még ilyet – mondta el Russel Allen mosolyogva – estéről estére végignéztem a Dream Theater koncertjeit, és mindig azt gondoltam magamban: ez az ürge valójában egy vérbeli rockdobos egy progzenekarban! Ez már csak abból is látszott, hogy mindig mindent megtett, hogy ő csapja a legnagyobb a cirkuszt, és hatalmas energia áradt belőle, ami engem is magával ragadott.”


Mike Portnoy-nak is hasonló érzései voltak: „Elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb együtt kezdjünk valamibe, de ez a zenekar még annál is sokkal jobb érzésekkel tölt el, mint amire számítottam. Ez egy friss, új banda, új hangzás, igazi új kezdet – jelentette ki. Felejtsük el hogy ki mit csinált korábban. Nagy büszkeséggel és hálával gondolok vissza a Dream Theaterben eltöltött 25 évemre, de itt volt már az ideje új fejezetet nyitni. Talán egy kicsit olyan ez, ahogy Dave Grohl előtt nyitott új távlatokat a Foo Fighters. Én legalábbis így gondolok erre.”

„A kémia mindenesetre rögtön működött!” – teszi hozzá a gitárosként csatlakozott Mike Orlando, és a repülőrajttal valóban nem volt gond: az Adrenaline Mob az első EP megjelenése után máris a Godsmack-kel turnézhatott 2011-ben, miközben folyt a munka az első albumon is. Eközben kialakult a mai felállás is: az alapító hármas mellé a basszusgitárosi posztra végül az a John Moyer került, aki a „hétköznapokban” Disturbed zenekart erősíti.


Az Adrenaline Mob egyik nagy előnye, hogy lehetőséget ad minden tagnak arra, hogy kibontakoztassa önmagát. Persze ez a bagázs nem csak arra szolgál, hogy a tagok jól érezzék magukat, hanem hogy mindenki más is. Ahogy Orlando magyarázza: „Ebben a csapatban az Omertà nem a hallgatás törvénye, hanem az a fogadalom, amellyel csatlakozol a maffiánkhoz, és így testvérekké válunk. Azt akarjuk, hogy Te is légy tagja a családnak!”


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2562 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x