A rock virtuózai jönnek a Pecsa Music Hallba
Címlap / Sztárock / A rock virtuózai jönnek a Pecsa Music Hallba

A rock virtuózai jönnek a Pecsa Music Hallba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan. A műfaj rajongói biztosan felkapják a fejüket e négy név bármelyikének hallatán, pláne akkor, ha kiderül, hogy ez a négy virtuóz hangszeres zenész együtt indul turnéra!  

Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine a G3-ból is ismert zseniális gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, nem beszélve arról, hogy a Black Country Communionnak is oszlopos tagja.


A Mr. Big basszusgitárosaként ismert Billy Sheehan pedig olyan rocklegendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai. Ez a fantasztikus négyes idén ősszel közösen vág neki egy 18 állomásos exkluzív turnénak, Magyarország pedig a szerencsések között van: október 19-én érkeznek a Pecsa Music Hallba!


A világ egyik legismertebb dobosa, Mike Portnoy a Dream Theaterből történt kilépése óta sem unatkozik: számos különböző zenei projektet indított az elmúlt években, különböző műfajokban. Többek között Flying Colors néven progresszív supergroupot alapított Neal Morse-szal közösen, az Adrenaline Mob nevű tökös heavy metal csapattal pedig nemrég Budapestre is eljutott. Ezúttal egy harmadik felállásban érkezik a magyar fővárosba, melynek egyelőre saját neve sincs, de ez talán nem is lényeges, hiszen a négy előadó neve magáért beszél.

Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan eredetileg csak néhány alkalmi fellépés kedvéért állt össze: az év elején többek között Los Angeles-i Drum-Off dobos verseny sztárvendégeként szerepeltek.


A közönség és az internetes közösség remek visszajelzéseit látva azonban úgy döntöttek, hogy a műsort egy exkluzív turné keretében is bemutatnák. "Amikor összeállt ez a négyes, rögtön tudtam, hogy varázslatos zenei élményben lesz részünk, ahogy a rajongóknak is. Alig várom, hogy ismét együtt játszhassak ezekkel a kiváló zenészekkel, és mindenkivel megoszthassam az élményt, aki eljön a koncertjeinkre!” – mondta el a meghirdetett turné kapcsán Mike Portnoy.


A koncertek programjában a négy zenész hangszeres életművéből válogatnak majd, így egy szólókkal tarkított színes műsorra számíthatunk, benne Dream Theater feldolgozásokra, Sherinian szóló munkásságának darabjaira és Planet X dalokra, és Sheehan saját illetve Mr. Biges dalaira. Klasszikus instrumentális művek feldolgozásai is felcsendülhetnek majd.

Az őszi turné csak néhány országba jut el, és Oroszország és Kína mellett többek között Magyarország is azon államok között van, ahol a zenerajongók élőben is meghallgathatják e négy mesterien képzett, hatalmas tapasztalatokkal rendelkező zenész közös produkcióját.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3312 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x