A jövő gitáros istenei (35. rész) - Daniel "Boscoe" France...
Címlap / Sztárock / A jövő gitáros istenei (35. rész) - Daniel "Boscoe" France

A jövő gitáros istenei (35. rész) - Daniel "Boscoe" France

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A "Battle of the Blues" verseny idei nyertese egy 35 éves fiatalember, aki közel négyezer(!) gitárost győzött le az Egyesült Államokban évek óta megrendezésre kerülő versenyen, ahol csak ismeretlen, lemezszerződés nélküli gitárosok indulhatnak. 

Korábban King of the Blues néven rendezték ezt a tehetségkutatót (a nevet a hölgyek részvétele miatt kellett megváltoztatni), de akkor is, mint most a Guitar Center biztosította a szakmai és az anyagi hátteret a megmérettetéshez.


Az idei verseny áprilisban indult, ahol hősünknek, a Kentucky állambeli Madisonville-ből származó Danielnek is több fordulón keresztül kellett megküzdenie a továbbjutásáért. Az USA 230 helyszínén zajlottak a selejtezők! Az Evansville-i győzelem után jött Indianapolis, majd New Orleans és végül a Los Angeles-i nagy finálé, ahol hatan harcoltak az elsőségért. Az előzményekről annyit, hogy általában 10 versenyző közül kettő jutott tovább, de komoly előnyt élveztek a helyi zsűrinél az adott város gitárosai, így remekelni kellett az idegennek abban a néhány percben, hogy megelőzze őket és tovább lépjen.

De ki is ez a Daniel „Boscoe” France? Becenevét, a „Boscoe-t” és az első gitárját a nagybátyjától Duke Madisontól kapta, amikor még csak hároméves volt. Sokáig csak nézegette és csak 12-13 évesen csapott a húrok közé. Aztán észrevette, - mint mindenki - hogy a középiskolában milyen népszerű lehet valaki, ha jól bánik a hangszerrel.


Az iskola befejezése után Nashvile-be ment, ahol a reflektorfények közelébe került, de nem mint gitáros, hanem mint világosító! Vagy hét évig kezelte a fényeket, olyan sztárok produkcióinál, mint a Brooks and Dunn, színpadi menedzsere volt a Montgomery Gentry country duónak, de gitározott Trisha Yearwood énekesnő és a Warren Brothers mögött is. A turnékon megismerte a Los Lonely Boys, Robert Randolph és Tim McGraw színpadi produkcióit is.


Aztán hazatért Madisonville-be és jó apaként ideje nagy részét gyermekei nevelésére fordította, (Gabriel nyolcéves, míg Veda Sioux három). Esténként a The Library Trio nevű bandájával, amelyben Sean O’Brien basszusozott és Josh Lanchester dobolt, egy helyi klubban muzsikáltak. Később egy új összetétel jött és egy új név, a The Boscoe France Band, ebben John Gillespie lett a basszeros és Jimmy Cummings a dobos.


Visszatérve a Los Angeles-i Club Nokia színpadán megrendezett Battle of the Blues döntőjére, a mezítláb színpadra lépő hősünk Freddie Kinget idéző gitárjátékával mindenkit levett a lábáról. Az akusztikus gitáron előadott produkciója is remekül sikerült. Az egyik interjúban elmondta, hogy egyáltalán nem gyakorolt előtte - minek, „úgyis játszik minden nap”.


A győzelmét Joe Bonamassa konferálta be, akire Daniel álmában sem gondolt, hogy egy színpadra léphet, ugyanúgy mint a billentyűs varázsló Dr. Johnnal! Az első díj 25 ezer dollár volt és legalább ugyanennyit ér az a Gibson gitár, amelyet a győztes választhat az erősítővel és az egyéb gitárosokat lázba hozó kütyükkel együtt! És akkor még nem említettem azt a lemezfelvételi lehetőséget, amelyet a Grammy-díjas producer Pete Anderson irányításával készíthet majd el.
 
Remélem, sokat hallunk még erről a nagyon szimpatikus gitárosról, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy a jövő gitáros istene legyen!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7644 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x