Megvannak a British Blues Awards nyertesei
Címlap / Sztárock / Megvannak a British Blues Awards nyertesei

Megvannak a British Blues Awards nyertesei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A "hagyományoknak" megfelelően (harmadszor is) a Newark Blues Fesztiválon, a hétvégén adták át a díjakat a műfaj szigetországi legjobbjainak és egy tengerentúli gitárosnak, akinek nem nehéz kitalálni a nevét. 

A szervezők már a Hall Of Fame társulatát is létrehozták azoknak, akik egymás után harmadszor győztek ugyanabban a kategóriában. Kezdjük is udvariasságból a tengerentúli művésszel, aki a britek nagy kedvence, Joe Bonamassa! Ezúttal Walter Trout és Buddy Whittington neve volt a kategória „vesztesei” között. Megjegyezném, hogy Bonamassa éppen Waltert tartja a legjobb amerikai gitárosnak!


A legjobb brit gitáros viszont immár harmadszor Matt Schofield lett (így ő is Hall Of Fame tag). Gitárjátékát néhány éve megcsodálhattuk a paksi Gastroblues Fesztiválon is. Szintén háromszoros nyertes a walesi Andy Graham basszeros, aki egykor Schofield bandájában játszott és még jó néhány más zenekarban is az idők során.


A herfli koronázatlan brit királya Paul Jones, aki a legfittebb szigetországi muzsikus címét is nyugodtan bezsebelhetné, mert ő aztán évtizedeket letagadhatna a korából. Paul Jones a három herflis díja mellé még pluszban a BBC 2 rádión sugárzott és roppant népszerű Rhythm & Blues Show-jával is jogot szerzett a Hall Of Fame halhatatlanságára!

Ezek után nézzünk még néhány idei díjazottat!


A legjobb női énekes Chantel McGregor lett, akiről bővebben olvashattok „A jövő gitáros istenei” című könyvemben, mint ahogy Oli Brownról is. Különös, hogy 2010 után ismét Olit találták méltónak a legjobb brit fiatal művész címre. Igaz, továbbra is nagyon fiatal!


A legjobb férfi énekes a hozzánk is szinte hazajáró Ian Siegal lett - ugyanúgy, mint tavaly - ráadásul elvitte az akusztikus produkciónak idén először odaítélt díjat is.


A brit blues bandák legjobbjának 2012-ben a nálunk ismeretlennek számító King King nevű csapatot kiáltották ki, sőt, ők készítették a győztes albumot is Take My Hand címmel.

Az év dalszerzőjének járó trófeát Marcus Bonfanti vihette haza a The Bittersweet című daláért.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5557 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x