HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-20
Címlap / Te+Én+Szex / A tantrikus gyakorlatok formái

A tantrikus gyakorlatok formái

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-20

A Tantrizmus nagyon sok valóságos kultúrában kifejezésre jutott a történelem folyamán ezen a bolygón. Ha valaki valóban érdeklődik a történelmi, mitológiai és gyakorlati dolgairól, nagyon sok könyvet talál ezekkel kapcsolatban. Ahogy az étteremben sem az étlapot esszük, csak rendelünk a segítségével, úgy a könyvek olvasása sem vezet el a tantra gyakorlatainak ismeretéhez. Az a tudás nem fogja megváltoztatni a tudatosságod minőségét, nem is engedi, hogy megoszd ezt a tapasztalatot másokkal. 

 
A Tantrizmus nagyon sok valóságos kultúrában kifejezésre jutott a történelem folyamán ezen a bolygón. Ha valaki valóban érdeklődik a történelmi, mitológiai és gyakorlati dolgairól, nagyon sok könyvet talál ezekkel kapcsolatban. Ahogy az étteremben sem az étlapot esszük, csak rendelünk a segítségével, úgy a könyvek olvasása sem vezet el a tantra gyakorlatainak ismeretéhez. Az a tudás nem fogja megváltoztatni a tudatosságod minőségét, nem is engedi, hogy megoszd ezt a tapasztalatot másokkal.

Íme a gyakorlatok néhány formája:
A Tantra hindu változat Síva és Sakti tisztelete körül forog, isteníti a férfi és a női princípiumokat. A férfi és a női nemi szerveket megbecsülték és ünnepelték szobrok és rituálék formájában. A gyakorlás célja nemcsak az örömszerzés volt. A tantrikák hittek abban, el tudják azt érni, hogy megszabaduljanak az élet és halál körforgásától (Moksa), a sex erejének használatával, tantrikus rituáléban. A Tantra népszerűsége a Krisztusi időszámítás után kezdődött el. I. U.700-tól 1300-ig széles körben elterjedt, elnyelve a hinduizmust és a buddhizmust, épp úgy, mint más vallásokat. Nagy vonzereje abban rejlett, hogy örömteljes rituálékon keresztül szabadságot ígért, az aszkétikus életmód egész életen át tartó gyakorlása helyett.

A vörös tantra
A tantrikus szentiratok a rituálékat támogatták, ahol minden szabály el volt törölve, ahol minden viselkedést szentként fogadtak. A maithunákat és a csakrapujákat ott tartották meg, ahol az emberek húst ettek, bort ittak, vadul szerelmeskedtek, a drogok kábulatában élvezkedtek. A kezdeti időkben néhány közösség (Vama Marga, a bal oldali ösvény) a parancsokat túlzottan szó szerint vette; a rituálék gyakran értéktelen Bachanaliai ünnepekbe torkollottak. Ez gyakori volt a XVIII. században is.

Fehér tantra
Néhány tantrika (Daksini Marga, a jobb oldali ösvény) a tantrikus szentírást szimbolikusan értelmezte, és az ő gyakorlataik sokkal absztraktikusabbak és mentálisabbak voltak. A férfi és nő együtt meditált, és nagyon szigorúan végrehajtott technikákhoz igazodtak, de fenntartották a cölibátust. A Kundalini Yoga Yogi Bhajan tanítása szerint ma ilyen stílusú.

Rózsaszín tantra
Ez egy köztes pontot határoz meg a Piros és a Fehér Tantra között, kevésbé erőlteti az élettől való megszabadulást szigorú gyakorlatokkal, kevésbé kapcsolódik a szabadság áradat törvényének megtöréséhez Jobban kapcsolódik a szívbe jövő energiához, lemondva az egóról szerető lemondással a fizikai dimenzióról.

Szexvarázslat; Fekete tantra
A tantrikus rituálék gyakran megidézik a sötét energiákat, és a tudatalatti kreatív erejébe a szexuális energiák felébresztése alatt juthatunk be. Manapság Indiában Tantrát a fekete mágiával azonosítják, mióta sok gyakorló bemocskolódott az irány keresésében, eltérítve a szexuális energia hatalmas kreatív erejében. Alister Crowley a mágiát úgy definiálta, mint egy olyan tudományt, mely az egyén akaratának hozzáállását változtatja meg. A mágikus tantra rituálé céltudatos és a harmadik csakra energiájából származik. Egyáltalán nem szükséges, hogy bármiféle szerelmet, vagy szeretetet érezz a rituális partnered iránt. Sophistább mágusok megpróbálják igazolni, hogy a mágia jelentése, a spirituális vég elérése. Ha a cél, amit megpróbálsz felidézni, megvilágosodott, ironikusan a cél elérhetetlen, megvalósíthatatlan, amíg le nem mondasz az irányításról, és el nem éred a lemondás állapotát. Az igazi tantrikus rituálé eredménye attól függ, milyen szeretetet érzel a partnered iránt, a mindenség szimbólumaként látva őt. Azon a ponton a mágia egyszerűen nem alkalmazható.

A szexmágia talán a leghatásosabb formája az önhipnózisnak. Hatásos, mert különösen érzékeny és befolyásolható állapot, ami az orgazmus környékén következik be. Azokat a mágikus pillanatokat arra használhatod, hogy elképzelj valamit, amit létre szeretnél hozni, vagy ugyan azt az erőt arra használhatod fel, hogy szertettel átadd magad az Istenséggel való egyesülésednek. Ez a választási lehetőség mindig megadatik. Megengedhető, hogy egy orgazmus során megerősítésre használd, hogy tisztázd a belső ellenállásodat, hogy engedd a dolgokat megtörténni, de nem elfogadható senki számára, hogy befolyásoljon egy másik embert, vagy szituációt a megszerezhető előnyért. Néhányan a nyugati tantra tanárok közül belecsatlakoznak a szexmágia hatásába, felajánlva az embereknek a szívük vágyait a szexuális energia által, hogy irányítsák a környezetüket, hogy létre hozzák a kívánságaikat. Ez nagyon szerencsétlen dolog. Ez az emberek legalantasabb ösztöneit, természetét hozza napvilágra.

Káli tisztelete
Shaktit sokféle alakban látták: az egyik az udvarias Lakhsmi; Sharasvati, a művészetek és a tanulás istene; Káli, az egó elpusztítója Harcosként ábrázolják, jogarral a kezében, amint a férfiak fejét vágja le. Ez az egó elpusztításának szimbóluma. De az orvgyilkos, aki tiszteli Kálit, szó szerint veszi, lop és gyilkol, látszólag az Ő áldásával. Ez az erőszakos magatartás nem cseng össze napjaink Tantrájával.

Aghora
Ennek a szektának bizarr módszerei vannak arra, hogyan kerítsék fizikailag hatalmukba az embereket. A fizikális aktusok temetőkben zajlanak. Az indiai művészet bővelkedik olyan képzelgésekben, hogy az Istenek és az Istennők a temetési szertartásokon halottakkal szerelmeskednek.

Áldozat
Néhány rituálé, beleértve a szüzek imádatát, Shakti lényegét szimbolizálja. Néhány gyakorlatban vért öntöttek ki, vagy emberi életet áldoztak fel, állítólag az Istenek kegyeinek elnyeréséért.

Haláltusa, extázis
Néhány tradíció a sado-mazochizmus gyakorlását pártfogolja. Egy bizonyos önfelkent tantra tanár, a hálószobája falán egy nagy, nehéz, fából készült keresztet tartott, rajta bilincsekkel, hogy hozzá tudja kötözni magát a kereszthez, és ostorokat, hogy a partnere megbüntethesse őt. A szenvedés állítólag egyfajta út az extázis eléréséhez, de ez nem való mindenkinek.

Szentelt szex
Ez a modern (per)verziója a tantrikus gyakorlatoknak, mivel a nyugatiak szexuális kifejezése nagyon sérült, és nagyfokú gyógyításra van szükségük. Megtanulni uralkodni a gátlásainkon, aktiválni az energiákat, amik egy életre ki lettek kapcsolva, nem lehet tantrának tekinteni; hívd ezt szexuális gyakorlásnak, párkapcsolat terápiának, de ne nevezd tantrának. A legtöbb nyugati azért fordult a Tantrához, mert azt hiszik, hogy ez tökéletesíteni fogja a szexuális kielégülésüket. Az ősi időkben, Indiában hedonisztikus okokból szigorúan elítélték a tantra gyakorlását. A modern Amerikában ez annyi, mint amit az emberek megértenek. Ez a kezdet, de ne ragadj meg ott.

Tatár Anikó
Rendezvénynaptár


 
 
[ 35855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x