Lessünk be a férfiak alsónadrágjába!
Címlap / Te+Én+Szex / Lessünk be a férfiak alsónadrágjába!

Lessünk be a férfiak alsónadrágjába!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Mekkora az ideális? A nők tényleg a nagyobb méretet kedvelik, vagy ez is csak egy mítosz? Miért kérkednek vele baráti társaságban? S mi a helyzet azokkal, akiket megfosztottak e szervüktől? Eredjünk a mágikus fallosz nyomába, s pillantsunk be a heréltek titokzatos világába is!  

A mágikus pénisz

A pénisz, a nemzőerő szimbolikus kifejeződése, mágikus tisztelet övezte és övezi a mai napig is bizonyos kultúrákban és vallásokban. Az ókori Dionüszosz ünnepek felvonulásain például a hatalmas méretű falloszokat hordozták körbe, míg Indiában Siva isten jelképeként helyezik el az isten szimbólumát, a lingát (falloszt) a Síva-templomokban.

A hímvessző a teremtőerő szimbóluma, az élet forrása és a férfiasság fokmérője, mellyel kapcsolatban  számtalan mítosz és elképzelés él az emberek fejében, és néha már-már mágikus tisztelet övezi a férfiak e becses részét.

Freud, a pszichoanalízis atyja is transzcendens erőt tulajdonít e testrésznek, amikor azt állítja, az óvodáskorú  lányok -felfedezvén, hogy nem rendelkeznek pénisszel- irigységgel tekintenek a fiúkra, s ők maguk is vágyakoznak eme nemes testrészre Sőt ez az irigység érzés adja a női szexualitás fő hajtóerejét.!

Freud azt is hangsúlyozza, hogy a pénisz már gyerekkorban kitüntetett szerepet kap, ezért a fiúk el sem tudják képzelni, hogy a hozzájuk hasonlatos személynek-vagyis a lányoknak- miért nincs pénisze.

Nem csoda tehát, hogy a nemi szerv elvesztésétől félelme ott munkál a férfiakban. Freud szerint a kasztrációtól (vagyis a herék eltávolításától) való félelem 5-6 éves korban jelentkezik amikor a szexuális vágy az anya felé irányul, az apa pedig riválisává válik, aki kasztrálhatja őt vonzódása miatt. Ez a félelem később oldódni fog, ahogy a fiú azonosul apjával, s elsajátítja a férfias szerepeket.

De mi a helyzet azokkal, akik valóban át is élték a kasztrációt?

Kasztráltak=ágyasok?

Ha kasztrált férfiakról esik szó, akkor többségünk szeme előtt az iszlám titokzatos világa, a háremek őrei sejlenek fel. Nem véletlen az asszociáció, hiszen az eunuch kifejezés eredete jól mutatja mi volt a kasztráltak fő feladata: a görög eune (ágy) és ekhein (őrizni) szavak összekapcsolása arra utal, hogy ezeknek az embereknek ágyasok felügyeletét kellett ellátniuk a háremekben, ahol egészen magas pozíciókat érhettek el.

Vallási extrémitások

Kevésbé ismert azonban, hogy a nemzőerőtől való megfosztás már ősidők óta létező eljárás, melyet más, különféle okokból alkalmaztak. Előfordult, hogy vallásos indíttatásból választották ezt a drasztikus módszert. Gall papokról tudjuk például, hogy vallási szertartásaik keretében zenés-táncos extázis közepette váltak meg heréiktől, melyeket aztán az oltárra téve ajánlottak fel. Radikális keresztény szekták körében is ismert volt a kasztrálás, melynek célja a bűnös szexualitástól való megszabadulás volt.

Hangképzés heréléssel

De nem csak vallási célokból, hanem művészi indíttatástól hajtva is végeztek férfiatlanító eljárást. Nyugat-Európában a középkortól kezdve jelentek meg a zenei életben a heréltek, akik szegény családból származó jó hangú ifjak voltak, és akiket a különleges hangképzés elérése miatt heréltek ki. Híres kasztrált énekes volt például Balthazar Ferri, Siface, Allegri és Farinelli.

Ezek az énekesek hihetetlen karriert futottak be, s az egyházi fejcsóválás ellenére a Vatikán , a templomok majd az opera színpadjainak állandó sztárjai voltak. Fénykoruk a 18. században volt, amikor egyes barokk zeneszerzők egyenesen nekik írtak dalokat. A kasztrált énekesek tündöklésének egyébiránt a 19. század végén befellegzett, amikor is pápai rendelet tiltotta be az énekesek herélését.

A herélt énekesek tragikus példája (hiszen óriási testi-lelki szenvedésen mentek keresztül) is jól tükrözi, hogy a kasztrálás mélyreható változásokat idéz el a férfi testben és lélekben.

 

Izgalom után kutatva

Már az ókorban észrevették, hogy amennyiben a pubertás kor előtt végezték el a kasztrációt, akkor nem alakul ki a másodlagos nemi jelleg (például a mély hang, férfias szőrnövekedés), bőrük és hangjuk gyermeki maradt, bár hajlamosak voltak az elhízásra.

Szexuális irányultságukat tekintve akadtak köztük homoszexuálisok, de voltak, akik továbbra is vonzódtak a női nemhez. Érdekes jelenség volt azonban, hogy a herélteket már az ókortól fogva valósággal üldözték a jómódú, ám unatkozó hölgyek, akiknek nem kellett tartaniuk szexuális afférjaik kínos következményeitől.

Kasztrációval a pedofília elleni küzdelemben?

Pont a kasztráció okozta biológiai változások, egészen pontosan a tesztoszteron szint csökkenése adta az ötletet néhány kormánynak, hogy napjainkban is terítékre kerüljön a férfiatlanítás ezen eljárása a pedofília és a különféle szexuális bűncselekmények elleni harcban.

Több amerikai államban, de Franciaországban, Svédországban, Dániában és Norvégiában is büntetési módszerként alkalmazzák a kémiai kasztrációt, mely során tesztoszteron szint csökkentő gyógyszert injekcióznak be az elítéltnek, akinek így csökken a nemi vágya, s végül meg is szűnhet a merevedése és ejakulációja is.

S hogy menyiben eredményes a módszer? Vizsgálatok igazolták, hogy a kémiai kasztráción átesett szexuális bűnözőknek csak elenyésző hányada követ el újabb hasonló bűncselekményt.

Úgy tűnik tehát, ha másfajta formában és céllal, de a kasztráció tovább él, csak úgy, mint a férfiak pénisze körüli mágikus tisztelet és mítoszok garmadája.

Kép: Hans Braxmeier / Pixabay
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 18605 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x