Szerelem, megcsalás, flört - kizárólag SMS-ben!
Címlap / Te+Én+Szex / Szerelem, megcsalás, flört - kizárólag SMS-ben!

Szerelem, megcsalás, flört - kizárólag SMS-ben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A mobilszerelem - mindannyian tudjuk - igenis létezik! Esetleg neked is van őrizgetett SMS-ed? Amit a világ minden kincséért nem törölnél ki, pedig már ezerszer olvastad? Talán nincs is olyan ismerősünk, aki ne lett volna már - így vagy úgy - érintett.  

A mobilszerelem olyan elterjedt jelenség, hogy nemcsak felmérések készültek, hanem könyvek is megjelentek a témáról, sőt - mivel ez komoly pénzt is hoz a szolgáltatók könyhájára - kutatják is a jelenséget időt és pénzt nem kímélve. 

A mobilszerelem és SMS-ezés témakörének szakismerői azt mondják, hogy a mobiltelefonon küldött üzenet az elküldhető karakterek korlátozott száma miatt tömörebb, mint az élőbeszéd. Gyakran tehát pontosabban fejezi ki mondanivalónkat, mint az élőszó, ám néha éppen rövid volta miatt bántóbb.

Szerelmes SMS-ek
Mivel a szerelemben fontos a sejtetés, az SMS jó hírvivő, mert a benne küldött szavak többféleképpen is értelmezhetőek. A címzett nem látja a küldőt, ezért szabadjára engedheti a fantáziáját, és kedve szerint fordítja le a szöveg értelmét. Tehát tetszés szerint értelmezheti – ahogy neki éppen megfelel.

Apró bókok SMS-ben
A leírt szöveg ugyanis másképp mutatja meg a szerelmet. Az üzenetküldő nem árulja el magát metakommunikációs jelekkel (testbeszéddel, a mimikájával), tehát nagyobb a védettsége, ez pedig felszabadítóan hat rá. Bátrabban tárja fel az SMSben azokat az érzelmeit, gondolatait is, amelyeket egyébként gátlásai miatt talán soha nem mondana el. Az elküldött üzenetek átélhetőbbé teszik a szerelmet, így romantikusabb lesz a kapcsolat, a távollevők többet bókolhatnak egymásnak.

SMS-ben szakítani bunkóság!
Ám a leggyakoribb a bunkóságok közül talán éppen ez. Az SMS ugyanis nem csupán a szerelmet, a szakítást is megkönnyíti. Arctalan, ezért egyszerűbbé teszi a válást. Az SMS-ben való szakítással pszichikai energiát spórol meg az ember, mivel nem kell kínos személyes kontaktusba kerülnie a másikkal.

Búcsúlevél- nem helyettesíti az SMS!
Ez a magatartás korábban is jellemző volt: a szerelmesek inkább megírták, mint elmondták: mindennek vége, ám ez sokkal árnyaltabb, és sokkal udvariasabb forma, mivel itt lehetőség és szokás kifejteni az okokat.

Maroknyi randifon
A maroktelefon mára a titkos találkák létrehozásának technikai eszközévé (is) vált. Vagyis: nem kell hosszú ideig titokban szervezkedni, hogy kapcsolatba tudjunk lépni tiltott szerelmünkkel. Elég beírni a szöveget, kicsit várni, s máris jön a válasz. (Ha nem jön, vagy a kedvesünk kikapcsolja a telefonját, az is üzenetértékű.) Létrejön tehát a kapcsolat, még ha nem is a maga fizikai valóságában. A szerelmi szabadság határai így kitágulnak, hiszen akkor is kommunikálhatunk szerelmünkkel, amikor az éppen nem ér rá, és úgy is "találkozhatunk", hogy senki sem tud róla, senki sem látja.

A témával foglalkozók szerint az újabb üzenetforma, az MMS révén a szerelmi képi kultúra is újra fejlődni kezdett. Az emberek ismét megtanulnak képeken keresztül kommunikálni. Virágcsokrot küldenek egymásnak, vagy intim képeket cserélnek. Az MMS küldése azt üzeni: bármilyen távol vagyunk is egymástól, mindig együtt vagyunk.

Egyházi áldás az MMS-szexre!
Még egy érdekesség: a mobil a családtervezést is befolyásolja! Lengyelországban olyan szolgáltatás is működik, hogy a mobilfelhasználók – a saját termékenységi adataikat elküldve – például SMS-ben értesítést kapnak arról, mikor vannak kevésbé termékeny időszakban. Ezt a fajta családtervezést a katolikus egyház is elfogadja.

Úgy is mondhatnánk: akinek nincs mobilja, az lassan kimarad a szerelemből...
A mobil tehát egyre több életvezetési funkciót vesz át, s az lenne a furcsa, ha nem hatna – az érzelmekre is. Bárhogy is nézzük, a házasság nem ketrec, a szerelem sem örökös valami, hanem állandóan változó minőség. A tartós párkapcsolat, a házasság vagy az együttélés elveszett romantikáját is visszacsempészheti egy-egy huncut SMS üzenet. Sajnos erre egyre kevesebben gondolnak, főleg a férfiak közül. Erre utalnak azok a felmérések, melyek szerint a házasságkötés előtt a párok többsége még küldözget egymásnak szerelmes üzeneteket, de a mézeshetek elmúltával ezek száma csökken.

Ezzel arányban növekszik viszont a házasságtörés határát súroló SMSek száma...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 16461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x