Mit mond a nő teste? Tanuld meg!
Címlap / Te+Én+Szex / Mit mond a nő teste? Tanuld meg!

Mit mond a nő teste? Tanuld meg!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-17

Az, amit mondunk, sokszor igen csak különbözik attól, amit valójában érzünk vagy gondolunk. Mit üzenhet egy-egy mozdulat? És milyen feszültségmérő lehet a köztünk lévő távolság? Sorozatunk a női test jelzésinek világába kalauzol el mindenkit.  

Zónák

Az elmeorvos Brenner József öt életkérdésben és ún. "komplexben" látja megfogalmazódni az alapmotivációkat: szexuális (fajfenntartási), az egészség (önfenntartási), anyagi (pénz), erkölcsi (ambíció), származási (faji) komplex. Vagyis körülbelül ennyi ok van arra, hogy a valóságot megpróbáljuk a saját képünkre szabni.

Akár egy kis képmutatással is. Szerencsére vagy szerencsétlenségünkre van egy nyelv, amellyel világosan elmondjuk, mi az, amit szeretnénk: a gesztusok nyelvén. Azt is, ami bevallatlanul a leginkább érdekel bennünket: a vonzalom. Vajon mennyire tetszünk? De az hétpecsétes titok: úgy szeretnénk megtudni, hogy közben ne kelljen kiadnunk magunkat. Egyébként a fent említett doktor Brenner József - Kosztolányi unokatestvére - sokat tudhatott a szerepeinkből adódó hazugságokról, hiszen ő maga Csáth Géza néven vonult be a magyar irodalomba.

Árulkodó jelek
Szapora pislogás, megnagyobbodott pupillák, pirulás, arcizmok rándulása, kéz és lábtartás - érdemes megfigyelni őket külön-külön, aztán ha megtanuljuk olvasni a jeleket, szinte tévedhetetlenek leszünk. Gyakorlásra rengeteg mód van: gyakorlatilag bárhol, ahol emberekkel találkozunk, üzleti találkozók és egy buli közepén egyaránt megfelelő elkezdeni a figyelést. Maga a televízió is kitűnő eszköz, elég, ha levesszük a hangot, és próbáljuk értelmezni a gesztusokat, aztán, ha időnként újra hallgatjuk is, ami a képernyőn folyik, megbizonyosodhatunk róla, mennyire tisztán és jól értelmeztük a nonverbális kommunikációt.

Ide még bejöhetsz!
A szociális zóna az a távolság, amelybe azokat az embereket engedjük, akik idegenek, akikkel elintéznivalónk akad, vagy azok az ismerősök, akikhez nem fűz érzelmi kötelék, mint például a postás és a villanyszerelő. Ez a távolság körülbelül egy méter. Ez olyasmi, mint valami határ, ha valaki különbátorítás nélkül átlépi, és ellenkező nemű, akkor ösztönösen azt fogjuk érezni, hogy akar tőlünk valamit, ha pedig azonos nemű, akkor akár agresszivitásként is fölfoghatjuk, és eszerint reagálunk rá. Ilyenkor fordulhat elő az a furcsa helyzet, hogy például számunkra is meglepően dühösen reagálunk valaki mondatára, pedig csak annyi történt, hogy átlépte a számunkra kényelmes határt, és ezt fenyegetőnek éreztük.

Ez már az én felségterületem!
A személyes zóna fél és egy méter között van. Akiket ilyen közel engedünk, azok a kollégáink egy munkahelyi barátságos kis összejövetelen, vagy rendezvényeken azok, akiknek a státusa körülbelül egyenlően értékelt a miénkkel.

Ha szívesen beengednél valakit intim zónádba, csak katints ide és regisztrálj! >>>

Minden önkéntesen elkövetett határátlépés jelzésértékű. Nem fogjuk szexuális közeledésként fölfogni, ha mondjuk a postás/postásnő véletlenül leejtett mellettünk egy levelet, és ahhoz, hogy fölvehesse, be kellett hatolnia az intimzónánkba. Ilyen kis baleseteknél valószínűleg úgy reagálunk, hogy ösztönösen ellépünk - vagyis visszaállítjuk a számunkra biztonságos távolságot - és megpróbáljuk mi fölvenni a levelet: itt ez a gesztus arra szolgál, hogy jelezzük, a jóindulatunk megmaradt iránta. Az intim zóna határai érthetően azok, amelyekre a legérzékenyebben reagálunk, ilyen távolságra - 15-45 centiméter - csak a hozzánk igazán közelállók léphetnek be: szeretők, szülők, gyerekeink, legjobb barátaink, és közeli rokonaink.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6138 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x