A szívdöglesztő pasi hű asszonya: az Athéné hölgyek
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / A szívdöglesztő pasi hű asszonya: az Athéné hölgyek

A szívdöglesztő pasi hű asszonya: az Athéné hölgyek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A férfiakhoz való hűsége kikezdhetetlen, és jó érzékkel választja ki a győztes hímegyedet. Számára a szex csak egy kapcsolati kötelesség. Athéné és huszadik századi reinkarnációi. 

 

Rendezvénynaptár

Az ókori istennőkről szóló sorozatunk célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. Ebben a részben arról lesz szó, hogy milyenek is azok a nők, akikben Athéné – a bölcsességek, a stratégia és a mesterségek  istennője - dominál.

HarmoNet-tipp: Benned melyik istennő lakozik? >>

Eredete
A mitológia szerint születése egyedülálló: apja, Zeusz fejéből pattant ki, felnőtt nőként, fején sisakkal, karjában lándzsával. Zeusz összes lánya közül csak őt jogosította fel arra, hogy a nevében dönthessen.

Athéné ezért úgy vélte, csak apja van, akivel örökre össze van kötve. Hiába volt anyja, Athéné nem ismerte el.  Egy jövendölés szerint egy születendő lánygyermek olyan bölcs és bátor lesz, mint maga Zeusz, ezért, mikor Métisz, Athéné anyja áldott állapotba került, parányivá változtatta és lenyelte lányát. Ennek ellenére Athéné mégis  megszületett.

Az Athéné archetípus
Feminin archetípus – olyan gyönyörű volt, hogy még a nap is megállt az égen születésekor. Ez azt az üzenetet hordozza, hogy józanul gondolkodni nőként is lehet, és ez nem azt jelenti, hogy megjelenik a nő animusa (a benne lakozó férfi). A nő maga lehet tudatos, és ki tud állni önmagáért. Ha egy nő tervezni képes, vagy kiváló a matematikai gondolkodása, nem kell azt feltételeznie, hogy nem nőies – sőt, ez inkább javítson az önképén.

Mivel Athéné is szűz Istennő, mint Artemisz, így ő is sebezhetetlen és érinthetetlen. Mivel eleve felnőttként kerül az Olümposzra, egy érettebb, idősebb szüzet képvisel, mint Artemisz. Értelmes, józan felnőtt, akiben nincs jelen a romantika, az idealizmus. Nagyon gyakorlatias, az átlag normákat képviseli. Mivel apja lánya, erős vonzalmat érez a hatalommal rendelkező férfiakhoz, és a férfivilág értékeiért emel szót.

A földi Athéné
A nyugati kultúrákban élő Athéné tipikus esete a főnökéhez vagy férjéhez minden körülmények között lojális nő. Az általuk tisztelt és magasztalt férfihez fűződő hűségük kikezdhetetlen. Megbízható, nyugodt, befelé forduló, értelmes, munkát szerető nő. Egészséges életmódot folytat. Mindig az arany középutat választja, kerüli a szélsőségeket. Öltözete mindig nett, nem sokat törődik a trendi divattal, de elegáns, nem feltűnő. Mivel az istennő talpig páncélban érkezett az Olümposzra, a földi képviselői is fel vannak vértezve: nem jellemző rá a szenvedés, akár önmaga kínjáról, akár mások bajáról van szó. Nyugodt marad a legviharosabb helyzetekben is, veszekedések közepette, higgadtan figyeli és elemzi az eseményeket, s csendben eldönti, hogy mitévő legyen.

A nőkkel való kapcsolata
Általában nincs igazi barátnője, akivel megosztaná titkait, esetleges félelmeit, kalandjait. Nem sok rokonszenvvel közeledik nőtársaihoz, mert gyermekkorától apját bálványozza, a későbbiekben a nőktől való távolságtartás fokozódik. A mitológia szerint Athéné megbüntette Arakhnét, a szövőnőt, aki apja kicsapongásait megmintázta és publikussá tette. Hasonlóképpen egy Athéné nő nem a sértett nő pártján áll, hanem a férfit védi, és a nőt támadja, aki a férfi tettét szóvá meri tenni. Azzal vádolja az áldozatot, hogy ő provokálta ki a férfi bántó viselkedését. (A cikk nem ért véget. Lapozz tovább!)Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 11386 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x