Szeret - nem szeret- szívből - színből - igazán
Címlap / Te+Én+Szex / Szeret - nem szeret- szívből - színből - igazán

Szeret - nem szeret- szívből - színből - igazán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Tépkedjük a margaréta leveleit, és soroljuk a varázslatos mondókát. Talán ezer éve éppen így ült valahol két kiscsaj az árok partján, és tépkedte ugyanígy a szirmokat... ősi szerelmi jóslás, ősi női vágy: - Szeressen engem, szívből, igazán!  

Mindenki erre vágyódik, hát tépkedjük a szirmokat sorban, és soroljuk unásig, belső izgalommal várva, mi jön ki végül, vagy az a pici apró szirom ott a sor legalján, az még számít-e mert akkor kijön, hogy szeret!

Az a szirom számít végül, ami legutoljára marad. Az a szó, ami arra jönne ki, az lesz az igazság. Legalább is a régi babona így diktálja, és világszerte így játsszák a lányok. Van, ahol nincs mondóka hozzá – mint a címben – hanem csak azt mondják: szeret, nem szeret.

A lányok, akiket megkérdeztem  - érdekes – mind ismerték ezt a játékot, a fiúk azonban sose csináltak ilyesmit. A szerelmi jóslás margarétával úgy tűnik, csak a csajszik játéka. Talán mert nagyobb az igényük a romantikára? Erről eszembe jut egy történet: Egy barátunk felesége panaszkodott, hogy keveset bókol neki. Erre a pasi beprogramozta a telefonját, hogy küldjön automatikus SMS-eket napi 3x. A 3 sms szövege ez volt: Bók1. Bók2. Bók.3

 

A romantika az emberi kapcsolatok alapköve


Természetesen sok más egyéb dologgal együtt és a romantika is azon dolgok egyike mely emberré tesz bennünket, amely miatt mégiscsak ki tűnünk a minket körülvevő világból. A romantika nem létszükséglet, hanem hab a tortán. Természetesen lehetne romantika nélkül is élni, csak az olyan élet sokkal sivárabb lenne. Persze vannak bizonyos korok, amelyek nem kedveznek a romantika létezésének. Sőt vannak olyan emberek is, akik túl racionálisak ahhoz, hogy törődjenek vele. A romantika a lélek simogatása, élményeink kellemesebbé tétele. Ehhez persze idő, figyelem, a másik fél számunkra való fontosságának elismerése szükséges. Romantikát vinni saját életébe csak az képes, aki észreveszi a naplemente szépségét, a gyertyaláng varázsát, a madarak énekét, az eső kopogását...

 


Tépj egy margarétát


A romantikus dolgokra néha a fiúk nagyon könnyen rávehetők, vagy maguk kezdeményezik, máskor pedig a világ minden kincséért nem lehet őket belerángatni egy kis romantikázásba. Az is érdekes, ki mit tart romantikus dolognak. Van, aki egy közös pezsgős vacsorát, gyertyafénnyel, van akinek egy különleges összebújós séta, másnak egy különleges elalvás az ami megadja a romantika érzetét.
Régen a romantika csúcsa volt például egy szerenád, ma már fura lenne, ha a lakótelepen a 13. emeleti erkély alatt megszólalna a cigánybanda. Mindenesetre ha szívesen romantikázol, gondold végig, hogy melyik a számodra a legromantikusabb dalt, s ha akarod küldd el valakinek, akit meglepnél egy hétköznapot ünneppé varázsoló szerenáddal!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 13465 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x