Miért bambul a férfi és miért locsog a nő?
Címlap / Te+Én+Szex / Miért bambul a férfi és miért locsog a nő?

Miért bambul a férfi és miért locsog a nő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Egy nehéz nap végén miért "tábortüzezik" a férfi és miért csacsog a nő? Miért van az, ha a pasink hazajön a munkából, azonnal a TV-kapcsolóval kezd babrálni, bambán nyomkodja, vagy elmerül egy idióta számítógépes játékban és hozzá sem lehet szólni? Miért van az, hogy a nő örül az ura hazatértének, és rögtön mesélné is, mi minden történt vele, de a férfi csak gubbaszt, és ingerült lesz, ha piszkálják? Hogyan képes a férfi órákig fogni a pecabot végét, míg a nő otthon megőrül az egyedülléttől? 

Ősi különbségek
Az egész az őskorban kezdődött! Az őskori család fenntartása érdekében férfi és női őseink eltérő képességeket fejlesztettek ki. Az ősi munkamegosztás értelmében a férfi dolga a vadászat volt, a nőé pedig, hogy őrizze az otthont, a gyerekeket.

A nő, a család összetartója
A nőknek ezért nagyon fontos volt az egymással való együttműködés, az otthoni munka megosztása. Szükséges volt, hogy ennek érdekében ismerjék, és felismerjék egymás érzéseit, hangulatát, stb. Ennélfogva a nők kommunikációs igénye és ennek folyományaként kommunikációs készsége sokkal erőteljesebben fejlődött. A nők többet kommunikálnak, általában kiterjedtebb szókinccsel rendelkeznek, mint a férfiak. (Tudósok még azt is megfigyelték, hogy a nők egy agyvérzés során sokkal hamarabb nyerik vissza beszédképességüket, mint egy férfi - ha egyáltalán valaha -, ugyanis a női agyban több helyen található beszédközpont, ezért ha az egyik sérül, egy másik terület gyorsan átveszi a szerepét. A férfiaknál azonban kisebb részre korlátozódik a beszédért felelős agyi terület.) Ennek az egymásra való ráutaltságnak köszönhető tehát az is, hogy a nők sokkal gyorsabban és pontosabban felmérik, milyen egy másik személy hangulata, felismerik az idegenek közötti viszonyokat, valamint több felé képesek a figyelmüket úgy megosztani, hogy az összes figyelmet igénylő tevékenységet kielégítően tudják végezni.

A férfi, a család fenntartója
A férfiak ezzel szemben egészen másfajta tevékenységet végeztek. Nagy utakat tettek meg a zsákmányig, majd órákig csendben várták a préda felbukkanását és a vadászat legkedvezőbb időpontját. Ennek kapcsán sokkal szűkszavúbb, ám lényegre törőbb kommunikációra voltak utalva. Azonban ennek köszönhetően fejlődött az a képességük is, hogy egy-egy problémára hatványozottan koncentráljanak, kizárják a tudatukból a zavaró ingereket, szinte csőlátóvá és csőhallóvá változtak. A vadászat után (lehetett sikeres, vagy sikertelen is), a mérhetetlen fáradtságot és stresszrohamot relaxálással pihenték ki, leültek a családi tűz köré, bámulták a lobogó lángokat, magukban végiggondolták a vadászat lefolyását, és levonták a következtetéseket a következő siker érdekében.

Férfiak és nők a 21. században
Manapság minden ugyan úgy történik, csupán a környezet és az eszközök változtak. A nők elsődleges szerepe ma is az, hogy megteremtse az otthoni békét, megfőzze a vacsorát, törődjön a gyerekekkel, és kiszolgálja az urát, aki megfáradtan, egész napos megerőltető koncentrálás és munka után hazatérjen, és élvezze a nyugalmat és a békét. Csakhogy az ősnővel szemben a 21. századi nőnek igencsak megváltozott a társadalomban betöltött szerepe. Ugyan úgy munkavállaló lett, mint a férfi, ugyan úgy eljár dolgozni, és ezen túl ellátja a gyerekeket, rendben tartja a lakást, és meleg vacsorával várja a férfit. Valamint igénye van arra, hogy megbeszélje a férfivel a napját, elmondja a legfrissebb munkahelyi és baráti pletykákat, bonyolult kapcsolatrendszereket leplezzen le, meséljen a munkahelyi sikereiről és kudarcairól, stb. A férfi azonban nyugalomra, csendre és „tábortüzezésre” vágyik. Ebből aztán rengeteg konfliktus ered. Hogyan érhető el, hogy a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jóllakjon?

HarmoNet tipp: Szerelem vagy barátság? Nehéz határt húzni - Ragaszkodás és összetartozás egy kicsit másképp >>

Van megoldás?
Nem annyira bonyolult és fájdalmas, mint amennyire annak tűnik. Először is, mindkét fél ismerje fel, és vegye tudomásul a másik fél természetes igényeit. Hadd „tábortüzezzen” a férfi, ha megjön a munkából. Engedjük, hogy egy ideig magával foglalkozzon, vezesse le a feszültséget, bambulja a tévét, vagy gyilkolja a szörnyeket a számítógépben. Hadd olvasson újságot, vagy igyon meg egy sört. A férfi valószínűleg hálás lesz a nőnek, ha tolerálja ezt a kis magányos relaxálást. Aztán természetesen a nőn van a sor. A férfi hallgassa meg asszonyát, érezzen vele együtt, figyeljen arra, amit mond, és mondja el véleményét a dologról. Éreztesse a nővel, hogy neki is fontos, amit a másik érez, gondol, és legyen büszke rá, hogy a nő hozzá fordul tanácsért, meghallgatásért. A nőknek sokszor az is elegendő, ha meghallgatják őket, ha kibeszélhetik magukból a feszültséget. Kimondva már sokkal banálisabbnak, kevésbé ingerlőnek tűnik sok probléma, amin magában órákat rágódna.

Megértéssel egymással – egymásért
Egy megfelelő párkapcsolat alapja, ha tekintettel vagyunk egymás eltérő igényeire, ha a nők tiszteletben tartják a férfiak „tábortűzezését” azzal a tudattal, hogy utána kellő figyelemmel meghallgatásra találnak. Nagyon fontos az, ha egyformán vesszük ki a részünket a munkából, az otthonteremtésből, a gyereknevelésből, akkor az egyéni igények is egyenlő mértékben találjanak kielégítésre. Rengeteg felesleges konfliktus kerülhető el, ha megértjük párunk eltérő természetét, és a nők nem várják el a pasiktól, hogy nőként gondolkodjanak, és ha a pasik sem várják el a nőktől, hogy pasiként viselkedjenek...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x