Szerelmi szextáns
Címlap / Te+Én+Szex / Szerelmi szextáns

Szerelmi szextáns

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A cikknek most - ígérem - nem sok köze lesz a szexhez. A szextáns ugyanis egy mérőeszköz. S mint ilyen, a szerelem mértékegységét mérjük - már ha lehet. A szextánst a navigációhoz használták és használják csillagászok, hajósok, s más navigáló népség. A szerelemben is vannak irányok, amikhez tartani kell magad, s vannak mértékegységek, amiket ismerned kell. Mondd csak mennyire szeretsz? 

Vacskamati meg Dömdödöm
Lázár Ervin – kedvenc gyerekíróm – meséjében épp ettől hasonlik meg a főhős. Hogy van-e olyan, hogy valakit „igazán szeretni” … pláne; „igazán szeretlek, de…”. Meg olyan, hogy „nagyon” szeretni. Mert hogyha van nagyon szeretés, akkor kicsit szeretés is van. Van hát. Meg nincsen is. Vannak fokozatok a szeretetben? Vagy csak az ezoterikusok és vallási fanatikusok, vagy oktondi bölcselők találmánya a duma az egyetemes és univerzális szeretetről? 

Szeretet, szeretet és SZERETET
A csupa nagybetűs változat, az, amiről a spirituálisok a bölcsek és a filozopterek beszélnek. Ezt hagyjuk a végére. Amikor valaki azt mondja, szereti a fagyit, de nem szereti a pisztácia ízűt, akkor csupán ízlése alapján kategorizál. Ha azt mondja, nem szereti a kékeket, de szereti a pirosakat, vagy valamilyen stílusokat, irányzatokat választ külön,ízlésről és nem valódi érzelmekről beszél. A nagy betűs Szeretet az érzelmekkel mélyebb kapcsolatot mutat, ám ennek még lehet ellentétpárja. Aki Szeretni tud, az Gyűlölhet is, ugyanígy nagybetűvel.

HarmoNet tipp: Stormie Omartian: A jó házasság titka – A feleség fohászának ereje >>

Catullus mondta:
„Gyűlölök, és szeretek, kérded miért teszem én ezt, de nem tudom, csak érzem hogy szerteszakít a kín” A két érzés egymás szomszédja. A párkapcsolatokban is gyakori, hogy gyűlölettel,majd szédületes szerelemmel vesszük körül a másikat. Ilyenkor érzéseink, szívünk hatása alá kerülünk, és úgy csapkod bennünket saját érzelmi viharunk, mint egy ócska nejlonzacskót a szél.

Szerelmi szextáns – amikor mércéhez kötjük a szeretet
A szeret mércéje mindenki számára valami egészen elvont dolog. Mennyire érzem szeretve magam az adott kapcsolatban? – ennek függvényében érzem jól magam benne, vagy érzem pokolinak elviselhetetlennek az egészet. Ha én nagyon szeretek, a másik visszautasítja az érzelmeimet, akkor átcsap az egész gyűlöletbe – majd ha viszonozza, ismét szerelembe. A képlet látszólag rém egyszerű, a mérce érthető, mert mind átéltük. Ám mégsem tudjuk, hogyan tartsuk fel a folyamatos szeretet állapotát, ettől az összes szerelmi kapcsolat vergődik. Ezek szerint mégsem annyira egyszerű, hogy „csak szeretni kell”. 

Szeretni nem könnyű
Nem könnyű, mert saját lelkünk a mércéje, de attól függ, hogy mennyire szeretnek bennünket mások, s csak másodsorban attól, hogy mennyire szeretjük magunkat. Annál is inkább, mert az „önszeretet bűzére” évszázados álkeresztényi eszmeiség nevelt bennünket. Az önbecsülést az önhittséggel, az önbizalmat a nagyképűséggel azonosították. Pedig aki képes magát becsülni és szeretni, az könnyebben kap szeretetet a külvilágból, a környezetéből is. Ám nem lehet úgy elindulni, hogy valaki egyszerűen gyűlöli magát, vagy teljesen egy másik személy érzelmi szeszélyeitől függ. Onnan lehet csak elindulni, hogy valaki magával tölt egy kis időt és megtalálja magában a szerethető vonásokat.

Az érzelmi függőség kialakításának legnyilvánvalóbb módja, hogy valaki csak akkor tarthatja magát szerethetőnek, ha a párja szerethetőnek tartja. Ebben a mélyen elkötelezett érzelmi viszonyban elképzelhetetlen, hogy valaki lelkileg és érzelmileg önállóvá váljon. 

Kapcsolódj rá az energiára!
Az ezoterikusok tanácsa, hogy kapcsolódjunk rá a pozitív energiára, a vallásosok ilyenkor imádkozni kezdenek, és feltöltik magukat Isten szeretetével – már megint a szeretetnél tartunk – a menedzseri beállítottságúak pedig pozitív állításokat mondogatnak, hogy felbrusztolják a lelkükben azt a középpontot, amivel szeretni, na meg gyűlölni is szoktunk. Azt tartják, hogy amikor erre a felsőbb forrásra kapcsolódik rá valaki, akkor nem lesz szüksége arra, hogy elvegye, gyűlölködés, vagy más játszmázás által elszívja a többiek energiáját. 

HarmoNet tipp: A méret a lényeg? - Szexi kisugárzás, nem csak pasiknak! >>

A SZERETET – amit Isten ad
A spirituális tanok meg vannak győződve egy felsőbb erőről, egy olyan szeretetről, ami mindig a rendelkezésre áll. Erről az erőről van szó, amikor a mérhetetlen szerelemről, az egyetemes szeretetről beszélnek. Ezt a nagyszerű érzést bárki megtapasztalhatja, akár hívő, akár nem. Ám többnyire ezt nem párunk, hanem önmagunk tudjuk megadni magunknak. Aki párkapcsolatában ezt az egyetemes és isteni szerelmet várja, automatikusan csalódik majd. Ám aki kapcsolatát magasabb fokra tudja emelni ez által a szeretet erő által, annak sokkal jobb lesz az élete, kevésbé fog függőséget építeni társával. 
 

Egy kis AE Bizottság – a témához legjobban illő illusztráció: Váraljai Julianna
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2303 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x