A szerelem helyzetfüggő - őszintén arról, hogy nem csak...
Címlap / Te+Én+Szex / A szerelem helyzetfüggő - őszintén arról, hogy nem csak belé vagy szerelmes

A szerelem helyzetfüggő - őszintén arról, hogy nem csak belé vagy szerelmes

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

A szerelem majdnem minden esetben egy ember irányába tapasztalható, és azt gondoljuk, arról szól, a másikért veszettül rajongani, a másikért valami eszeveszett módon megőrülni. A szerelem és minden velejárója (együttélés, esküvő, gyermekáldás) jóval több ennél. Kiábrándító tények a szerelemről. De őszintén élni... egy kicsit jobb!  

A szerelemről gyakran vannak tévképzeteink. Párkapcsolati krízisnek pedig azt nevezhetjük, amikor ez átmenetileg felismerésre kerül. Gyakran a szerelemmel nem csak férfi jár együtt, hanem munkája, hivatása, családja. Ahogy a sokszor alkalmazkodást követelő nehézségeket el kell vele együtt viselnünk, úgy gyakran pozitív ajándékokat is kapunk, mint pl. az esti szellő, ha sétálni indulunk a hanghatások, ha a város közepén randizunk, vagy a nap fénye, ha árnyas erdőben kapjuk az első csókot, az erdei fenyők illatával keveredve.

A szerelem egy ember iránt érzett bizsergés, azonban, hogy az elképzeléseink megvalósulnak-e ezzel az emberrel, a szerelem beteljesedik vagy sem, hogy a szeretet kifejeződésre kerül-e, az erősen függ attól, hol és mikor találkozunk a kedvessel. Nem csupán az első randi, vagy első éjszaka a fontos. Később is, ha boldog perceink, vagy éppen vitáink vannak, azok kimenetelét, így magát az érzést a kedves iránt, a körülmények erősen befolyásolják.


Az ember, sajnos vagy sem, nem képes szelektálni. A hangok, ízek, illatok és egy adott nap, vagy hét korábbi felkavaró, vagy éppen kellemes emlékei ugyanúgy hozzátartoznak párkapcsolatunkhoz. A lélektanhoz valamelyest konyítók gyakran hangoztatják, hogy nézzünk a szívünk mélyébe, vizsgáljuk meg a kapcsolatot pőrén, pucéran és nézzük valós érzéseinket a másik iránt. De mivel már találkozásunk első pillanata is kísérőingerek környezetében történt, ezért tisztán, és pucéran látni kapcsolatainkat valóban csak krízishelyzeteink éleslátásában vagyunk képesek, más esetben csak viszonyíthatunk, hogy a korábbihoz, eredeti elképzeléseinkhez képest, reményeinkhez és vágyainkhoz viszonyítva, milyen éppen az, amit a szerelmi életünknek nevezünk.

Ez az információ nagyon fontos lehet, ha randizni megyünk, vagy ha szakítani akarunk. Rengeteg szép és erős kapcsolat szakad meg a körülmények hatására, rokonok vagy barátok beavatkozásaképpen, és meg több olyan helyzet miatt, ami előtt tudattalanul állunk. A napkitörésekről, csillag és bolygómozgásokról a legtöbben mit sem tudunk, de még közvetlenül érzékelhető hatások is befolyásolhatnak minket. Az andalító zene hatása alatt, állva, a teraszon, ahogy a tuják simítják meg vádlidat, ha azon közlekedsz, s ekkor kapsz egy forró, de puha csókot, ez egész más hatást vált ki belőled, mint amikor odafagyva a betonra, 20 perces várás után a buszmegállóban odahint egy fagyos, feszült puszit munkábamenet. Ugye, mennyire más?

 
 
Valahogy így állunk szerelmi életünkkel. A jó párkapcsolathoz ezért nem elég bele szerelmesnek lenned, hanem az egész világba, az egész életbe szerelmesnek kell lenned. Ha utálod magadat, családodat, feszült a viszonyod barátaiddal és kollégáiddal, utálod a helyet, ahol élsz, és azokat az ételeket, amiket naponta fogyasztasz, akkor bizony az egész párkapcsolat egy csődtömeg lesz, és időről időre konfrontációk áldozatává válsz.

Az érem fényesebbik oldala tehát, hogy az egész életedet rendbe kell tenned, és kellemes környezettel és ingerekkel javíthatsz párkapcsolati esélyeiden. A sötétebbik oldala, azonban csak kicsit homályos... kénytelen leszel végre elismerni, hogy a szerelem nem az embernek szól, hanem az embernek és annak, ami vele jár. A kapcsolatnak pedig igazán nem lehet lényege, hogy mit akarunk csinálni vagy mi lett volna ha. Soha nem érdemes azon gondolkozni hogyha gazdagabb lennél, ha a tengerparton élnél, vagy mediterrán vidéken, talán jobban működne. A kapcsolat lényege, hogy abban a helyzetben adott körülmények között képes működni, vagy sem. Ha pedig képes, akkor tudd, vele együtt a köröttetek lévő világot is szereted! A szerelem hatás, élmény, nem pedig kémia, vagy egy telefonhívás, amit te kezdeményezel, s akkor automatikusan felveszik a kagylót!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 9470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x